Home - logo - Feel2Travel
     
 
  Rondreis  |  Autovakantie  |  Zonvakantie  |  Wintersport  |  Stedentrip  |  Verre reis  |  Vakantiehuis
  Overzicht Nederland | Wellnesshotels Nederland | Culinaire hotels Nederland | Stedentrips Nederland
  Drenthe | Flevoland | Friesland | Gelderland | Groningen | Limburg | Noord-Brabant | Noord-Holland | Overijssel | Utrecht | Zeeland | Zuid-Holland

Autovakantie in Utrecht

Autovakanties Utrecht - hotelarrangementen in Utrecht
In de centraal in Nederland gelegen provincie Utrecht kunt u tijdens een weekend weg of hotel midweek onder meer genieten van de natuur in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug. In de provincie Utrecht zijn bijna alle landschapstypen van Nederland vertegenwoordigd. Zo zijn er heuvels, bossen, heidevelden, stuifzanden, weidegebieden, plassen, uiterwaarden en rivierkleilandschappen te vinden. De Provincie Utrecht grenst in het noordoosten aan het Eemmeer, een van de Randmeren. De zuidgrens van de provincie wordt grotendeels gevormd door de Rijn en de Lek.

De Utrechtse Heuvelrug is een uniek natuurgebied. Nationaal Park De Utrechtse Heuvelrug ligt tussen Driebergen en Rhenen. De bossen en landgoederen zijn goed toegankelijk voor wandelaars, zodat u er op uw weekend weg in Utrecht heerlijke wandelingen kunt maken. Midden in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug ligt een markante heuvel in de vorm van een piramide met op de top een obelisk. Deze Pyramide van Austerlitz is in 1804 opgericht als een blijvende herinnering aan de Franse overheersing van Nederland aan het begin van de negentiende eeuw. De Franse generaal De Marmont gaf zijn leger opdracht om een 36 meter hoge piramide op te richten en daarop een houten obelisk van dertien meter hoogte te plaatsen. In het plaatsje Rhenen vindt u Ouwehands Dierenpark, een van de mooiste dierentuinen van Nederland. Ook een bezoek aan “De Blauwe Kamer”, een schitterend rivieroever-reservaat van 1200 hectare in de buurt van Rhenen, is aan te bevelen. Dit reservaat wordt beschouwd als het meest spectaculaire natuurontwikkelingsproject in Midden-Nederland.

De stad Utrecht is op uw weekend of midweek weg zeker een bezoek waard. De stad was een van de eerste steden van Nederland met stadsrechten en heeft een lange geschiedenis. In het oude historisch centrum van Utrecht zijn onder meer de werven en de Domtoren, waaraan de stad de bijnaam Domstad ontleent, kenmerkend. U kunt er tijdens een gezellig weekendje weg fantastisch winkelen en vindt er tevens vele gezellige bars en restaurantjes. Door en langs het mooie stadje Wijk bij Duurstede stromen de rivieren Nederrijn, Lek, Kromme Rijn. Het is een zeven eeuwen oude stad met een prachtige binnenstad vol geveltjes, steegjes, keienstraten, winkeltjes, een haventje en natuurlijk de beroemde molen "Rijn en Lek"...

 


 

Hotelarrangementen in Utrecht

CharmantHotel.com - hotelarrangementen in Utrecht

CharmantHotel.com selecteerde de mooiste hotels en aantrekkelijkste hotelarrangementen in de provincie Utrecht. Bezoek de historische steden Utrecht en Amersfoort of boek een hotelarrangement om te wandelen, fietsen en dineren in een leuk hotel bij de Utrechtse Heuvelrug. De hotelarrangementen in Utrecht kunt u zonder boekingskosten reserveren.

Hotelarrangement Utrecht
 

HotelPluz.com - weekendje weg in Utrecht

Voor een weekendje weg zit u in de provincie Utrecht goed. Hoewel het de kleinste provincie van Nederland is vindt er toch afwisselende landschappen. Denk maar eens aan de schitterende Utrechtse Heuvelrug en ook de prachtige water- en lommerrijke Gooi- en Vechtstreek ligt voor een deel in Utrecht.

Weekendje weg Utrecht
 

Booking.com - ruime keuze hotels in Utrecht

Hotels in Utrecht - ga naar de hotel overzichtspagina van de provincie Utrecht en bekiik het grote aanbod hotels. Maak een stedentrip naar de gezellige stad Utrecht voor een weekendje shoppen en maak een rondvaart door de grachten. Een hotel in Utrecht is op deze website gemakkelijk te vinden en te boeken.

Hotels Utrecht
 
 
Hoteltips Utrecht
» Hotel4Wellness.nl - wellnesshotels in Utrecht
» Hotel4Dinner.com - culinaire hotelarrangementen in Utrecht
 
 


 
 
 
 
Feel2Travel.nl - autovakanties in Utrecht - hotels in Utrecht - hotelarrangementen in Utrecht
 
 
 
 
 
» Autovakantie België
» Autovakantie Denemarken
» Autovakantie Duitsland
» Autovakantie Engeland
» Autovakantie Finland
» Autovakantie Frankrijk
» Autovakantie Ierland
» Autovakantie Italië
» Autovakantie Kroatië
» Autovakantie Luxemburg
» Autovakantie Nederland
» Autovakantie Noorwegen
» Autovakantie Oostenrijk
» Autovakantie Schotland
» Autovakantie Spanje
» Autovakantie Tsjechië
» Autovakantie Wales
» Autovakantie Zweden
» Autovakantie Zwitserland
 
TIPS NEDERLAND
» Kerst en Nieuwjaar
» Paasarrangementen
» Valentijn Arrangementen
 

 

 
Reizen thema's       Vakantielanden        

 
 
 
 
» Autorondreizen
» Autovakantie
» Busreizen
» Culinaire vakantie
» Hotelarrangement / Weekend weg
» Nieuwjaar- / Kerstarrangement
» Rondreizen
» Rondreis + zonvakantie (mix)
» Stedentrips
» Treinvakanties

  » Vakantiehuizen
» Verre reizen
» Wellnessvakantie
» Wintervakantie
» Zonvakantie
  » België
» Cyprus
» Denemarken
» Duitsland
» Egypte
» Engeland
» Finland
» Frankrijk
» Griekenland
» Ierland

  » IJsland
» Italië
» Kanaaleilanden
» Kroatië
» Luxemburg
» Malta
» Marokko
» Nederland
» Noorwegen
  » Oostenrijk
» Portugal
» Schotland
» Spanje
» Tsjechië
» Turkijë
» Wales
» Zweden
» Zwitserland
 
© Feel2Travel