Home - logo - Feel2Travel
     
 
  Rondreis  |  Autovakantie  |  Zonvakantie  |  Wintersport  |  Stedentrip  |  Verre reis  |  Vakantiehuis
  Overzicht Noorwegen | Rondreizen Noorwegen | Wintervakantie Noorwegen | Stedentrip Oslo
 

Autorondreis Noorwegen - Noorse hoogtepunten

9- of 11-daagse rondreis Noorwegen met eigen auto of huurauto

Individuele autorondreis Noorwegen: rondreis in Noorwegen met keuze uit 9 dagen / 8 nachten of 11 dagen / 10 nachten.


Rondreis Noorwegen - programma van dag tot dag

Dag 1: Oslo/Gardermoen - Lillehammer (155 km)

Op deze rondreis door Noorwegen rijdt u door het glooiende landschap rond Gardermoen naar Eidsvoll, waar op 17 mei 1814 de Noorse grondwet werd aangenomen. Deze dag wordt nog ieder jaar gevierd. Na Eidsvoll volgt een rit langs het Mjøsameer, het grootste meer in Noorwegen (365.000 m²). Bij Hamar ligt het imposante Vikingschip-ijsstadion, dat bezocht kan worden. In dit plaatsje vindt u ook een spoorwegmuseum en de beroemde domkerkruïne, welke van een glazen dak is voorzien. We rijden richting Lillehammer en steken onderweg via de imposante 1.420 meter lange Mjøsa-brug het meer over. Verder naar Lillehammer, waar in 1994 de Olympische Spelen werden gehouden. Hier is o.a. het Maihaugen Openluchtmuseum interessant, alsmede het kunstmuseum en de olympische faciliteiten. In de Haakonhal is een officieel Olympisch Museum gevestigd.


Dag 2: Lillehammer – Ålesund (285 km)

De Noorwegen rondreis gaat verder via het smalle Gudbrandsdal naar Ringebu (staafkerkje uit de 12e eeuw) en Vinstra. We rijden vanaf het idyllisch gelegen plaatsje Dombås het Romsdal in. Dit dal behoort tot één van de bekendste dalen in Noorwegen en kenmerkt zich door steile bergen met ruige natuur. Onderweg passeren we het plaatsje Bjorli, een populair wintersportplaatsje. In de zomermaanden verblijven hier vele toeristen. Zij maken dan prachtige wandeltochten door een adembenemende natuur.

U passeert ook de beruchte Trollveggen. Dit is een meer dan 1.500 meter hoge bergwand. We bereiken het eindpunt van de Rauma-spoorweg, Åndalsnes. Dit plaatsje ligt idyllisch aan het Innfjord, een arm van het Romsdalsfjord. Via de Innfjordtunnel bereiken we Gridset. Wij rijden verder over de Ørskogfjell-bergpas naar Sjøholt. Vervolgens langs het Storfjord naar Ålesund, zonder twijfel een prachtig stadje. De ligging op diverse eilanden maakt het uniek. Het 20.000 inwoners tellende stadje telt talloze historische gebouwen. In 1904 brandde een groot gedeelte af en de stad werd in de Art-Nouveau stijl herbouwd. Talloze huizen getuigen van deze periode en geven het stad haar karakteristieke uiterlijk.


Dag 3: Ålesund – Olden (155 km)

Na het ontbijt rijdt u naar Spjelkavik en dan naar Magerholm. Hier neemt u de veerboot over de Storfjord naar Ørsneset (Aursnes). Er volgt een prachtige rit langs de Storfjord naar Stranda en Hellesylt. Onderweg heeft u schitterend uitzicht op de Geirangerfjord. Van deze fjord kunt u tijdens de heerlijke overtocht met de veerboot van Hellesylt naar Geiranger gaan genieten. Op deze één uur durende vaart over het fjord ziet u talrijke watervallen, zoals de Brudesløret (de bruidssluier) en De Syv Søstre (de zeven zusters).

Na aankomst in Geiranger starten we met de beklimming naar Langevatn. Onderweg hebben we een paar prachtige uitzichtspunten. De meeste herkennen we zeker van ansichtkaarten en puzzles. Wij noemen het punt bij Hole en Flydalsjuvet, alsmede Dalsnibba, de meeste bekende punten. Dalsnibba is een tolweg met 13 haarspeldbochten die ons naar een hoogte van 1.495 meter brengt. Een echt adembenemend uitzicht volgt!

Vervolgens rijden we van Langevatn door diverse tunnels naar Hjelle. Een prachtige rit door een unieke bergwerld brengt u naar Stryn aan de Innvikfjord. De oever van deze fjord volgen we en passeren toeristische plaatsjes als Loen en Olden. Hier vinden we ook de afslag naar de gletsjer Briksdalsbre, een arm van de majestueuze Jostedal-gletsjer. De Briksdal-gletsjer kunt u te voet of trollwagen bereiken. .


Dag 4: Olden - Balestrand (170 km)

Via Innvik rijden we de bergpas over naar Karihaugen en bereiken het gehucht Byrkjelo. Na een korte rit door het Våtedal komen we aan in het plaatsje Skei, idyllisch gelegen aan het Jølster-meer. In Skei gaat het richting Sogndal. Allereerst rijden we naar het gletsjermuseum in Fjærland aan het einde van het Fjærlandsfjord. Hier kunnen we kennis maken met de geschiedenis van de gletsjers en fjorden.

Deze Noorwegen rondreis gaat door in de richting Sogndal en passeert de Bergetunnel (2.591 meter) en de Frudalstunnel (6.746 meter). Na een prachtige rit langs het Dalavatn-meer bereikt u Sogndal aan de Sogndalfjord. U rijdt langs de oever van de Sognefjord naar Hella. Hier neemt u de veerboot over de Sognefjord naar Dragsvik. Na een korte rit bevindt u zich in Balestrand.


Dag 5: Balestrand - Bergen (200 km)

De rondreis in Noorwegen gaat naar Dragsvik waar u de veerboot over de Sognefjord naar Vangsnes neemt. De Sognefjord is het langste (286 km) en diepste (1.308 meter) fjord in Noorwegen. In Vangsnes kunt u het imposante beeld van de Noorse Vikingkoning Fridtjov al zien. Na een korte rit langs het fjord bereikt u Vik i Sogn, bekend voor de prachtige Hopperstad Staafkerk. De rondreis klimt hier de Vikafjell-bergpas op en na het passeren van de Tvindefoss-waterval komt u in Voss aan. Hier bevindt zich een mooi openluchtmuseum en de Voss Kerk dateert uit de 12e eeuw.

Vervolgens brengt de Noorwegen rondreis u naar Bergen. De stad Bergen is al sinds eeuwen een belangrijk handelscentrum aan de westkust van Noorwegen. De stad ontwikkelde zich na de aankomst van de Duitse Hanzen tot de toegangspoort van het land. De ‘’Bryggen’’-kade getuigt nog van deze glansperiode in de geschiedenis. De hele stad staat vol met historische gebouwen. Diverse stadspoorten, de imposante Mariakerk en de vele kleine witte huisjes getuigen van een rijk verleden.


Dag 6: Bergen

Tijdens de vrije dag van uw rondreis door Noorwegen in Bergen raden wij een bezoekje aan de Fløiberg aan. Hier heeft u een fantastisch uitzicht op Bergen en de omgeving. In het centrum is ook het Hanzemuseum interessant en vergeet u niet een bezoek aan het voormalige huis van de Noorse componist Edvard Grieg te brengen. Het ligt een stukje buiten de stad, maar tijdens uw rondreis in Noorwegen wel het uitstapje waard.


Dag 7: Bergen – Geilo (250 km)

De rondreis in Noorwegen verlaat de stad langs het plaatsje Dale, waar de beroemde Noorse truien vandaan komen. Na een korte rit bereikt u het volgende fjord: het Nærøyfjord. Na een rit door twee tunnels komt u aan in Flåm, waar het beroemde Flåmtreintje reeds op u staat te wachten. Optioneel kunt u een ritje met deze trein naar Myrdal en terug maken (ca. 2-3 uur durende excursie). Vanuit Flåm gaat deze rondreis door Noorwegen langs het Aurlandfjord naar Aurland en het Aurlanddal. Hier start de beklimming van de Geiterygg-bergpas. In Hol kiest u de richting Geilo.


Dag 8: Geilo - Oslo (260 km)

De rondreis in Noorwegen brengt u verder naar Gol, waar u een kopie van de Gol Staafkerk vindt. Het origineel staat in Oslo in het openluchtmuseum. De rondreis in Noorwegen gaat nu het smalle Hallingdal in en langs de Hallingdalelva-rivier naar Nesbyen, waar het ’s winters wel -35º C kan worden. Uiteindelijk brengt de rondreis in Noorwegen u bij het Krøderenmeer. U volgt de oever van het meer naar Norefjell, waar de Villa Fredheim bezienswaardig is. In dit historische gebouw kunt u met de Noorse sprookjeswereld van trollen kennismaken. Een aanrader! Via Hamremoen en Sokna gaat de rondreis in Noorwegen naar Oslo.

Oslo is zonder twijfel een mooie en overzichtelijke stad. Het centrum telt een aantal historische gebouwen zoals het Koninklijke Paleis, het Nationaal Theater, de oude Universiteit, het Parlmentsgebouw en het beroemde stadhuis, markant gelegen aan de oever van het Oslofjord. Een bezoek aan Oslo dient zeker een stop bij één van de musea op het schiereiland Bygdøy te bevatten: het openluchtmuseum, het Vikingschipmuseum, het Fram Museum, het Kon-Tiki/Ra II Museum of het scheepvaartmuseum.

In het Frognerpark vindt u tijdens uw rondreis in Noorwegen het beeldenpark van de Noorse kunstenaar Gustav Vigeland. Ook ligt hier het Stadsmuseum van Oslo en het atelier van de kunstenaar. Voor de kunstliefhebber raden wij de Nasjonalgaleri aan. U vindt er onder andere enkele beroemde schilderijen van Edvard Munch, waaronder Skriket (de Schreeuw).


Dag 9: Einde van de rondreis Noorwegen - vertrek uit Oslo

Einde van de 9-daagse autorondreis in Noorwegen.
Rondreis verlenging: Geilo – Vrådal – Oslo

U kunt deze rondreis in Noorwegen optioneel verlengen tot 11 dagen (10 nachten). Op uw Noorwegen rondreis brengt u dan ook een bezoek aan de plaats Vrådal.


Dag 8-9: Geilo – Vrådal

Tijdens de optionele verlenging van uw rondreis in Noorwegen gaat u terug naar de fjorden! Daar start u de beklimming van het Hardangervidda-bergplateau. De weg maakt deel uit van een 3.422 km² groot natuurgebied en is sinds 1981 een Nationaal Park. Geniet u van de natuur en de prachtige vergezichten op gletsjer en bergen. In Ustaoset en Haugestølen ziet u gedeelten van de bekende Bergenbaan, het treintraject tussen Oslo en Bergen. Na het passeren van de Sysendam bereikt de rondreis in Noorwegen Fossli en de 180 meter hoge Vøringfoss-waterval. Dit is de hoogste waterval in Noorwegen.

Nu start op uw rondreis in Noorwegen de afdaling naar de oever van het Eidfjord, een arm van het Hardangerfjord. De haarspeldbochten brengt u naar het Måbødal en het Hardanger Informatiecentrum – een prachtig centrum dat over de natuur in dit gebied vertelt. Door naar Lofthus en Odda, een klein industriestadje. U bevindt zich nu in het fruitteelt-gebied van Noorwegen. Hier groeien appels en kersen. Even ten zuiden van Odda ligt de Låtefoss-waterval, een imposante dubbele waterval. U rijdt vervolgens over de Haukelibergpas naar Morgedal, waar de wieg van de moderne skisport staat. Hier werd het slalommen en Telemarkskiën uitgevonden.

In Brunkeberg neemt u op uw rondreis in Noorwegen de afslag naar Vrådal en rijdt u de laatste kilometers van de dag door een schitterend landschap. Op de vrije dag in Vrådal kunt u een boottocht op het Telemarkkanaal maken (beperkt seizoen) of een prachtige bergwandeling door de omgeving. Een heerlijke afsluiting van een prachtige rondreis door Noorwegen.


Dag 10: Vrådal - Oslo

Door het imposante Flatdal rijdt u op uw rondreis in Noorwegen naar Sauland en de Heddal Staafkerk, de grootste staafkerk van Noorwegen. U rijdt de pas over naar het historische stadje Kongsberg. De stad Kongsberg groeide na de vondst van zilver. Buiten de stad ligt de zilvermijn die nog steeds te bezichtigen is. De Koninklijke Munt bevindt zich nog steeds in Kongsberg. De rijkdom van de stad maakte het mogelijk een prachtige barokkerk te bouwen. Dit is tevens de grootste barokkerk van Noorwegen.

Via Hokksund voert de rondreis in Noorwegen Drammen. De bekendste bezienswaardigheid van de stad is de Spiraal – een weg uitgehouwen in de bergen en bestaande uit 8 haarspeldbochten. We bereiken na een rit door een glooiend landschap Asker en Sandvika. Hier wonen diverse miljonairen. Aankomst in Oslo.


Dag 11: Einde verlengde rondreis Noorwegen - vertrek uit Oslo

Einde van de 11-daagse rondreis in Noorwegen.


Rondreis Noorwegen - inbegrepen:
» 8 of 10 overnachtingen
» 8 of 10 x ontbijt
» Ferryovertochten Hellesylt-Geiranger
» Ticket Floibanen
» Cruise Telemark meren (bij 11-daagse optie)
» Rondreis documentatie
» Bijdrage Garantiefonds Reizen
» BTW


Rondreis Noorwegen - niet inbegrepen:
» Vervoer naar en in Noorwegen
» Niet-vermelde entreegelden
» Niet-vermelde maaltijden en drankjes
» Persoonlijke uitgaven tijdens de Noorwegen rondreis


Prijs per persoon voor de rondreis in euro

Rondreis Noorwegen - kamer/ontbijt 9 dagen / 8 nachten 11 dagen / 10 nachten
1/6-30/9/15
Tweepersoonskamer 920,25 1101,50
3e persoon in eenpersoonskamer 1320,00 1602,50
Eenpersoonskamer 1356,50 1639,00
Kind 2-11j. op de kamer v/d ouders 456,00 546,75
3de bed in tweepersoonskamer 731,25 906,00
Toeslag 4 of 6 x HP (niet in Alesund/Bergen/Oslo) 185,75 262,50

Kind -2j. op de kamer v/d ouders/geen babybed:gratis.
Opgelet: Vertrek op zaterdag enkel in periode 24/6-3/8/15

Rondreis Noorwegen - autorondreis Noorwegen - fly drive Noorwegen - autovakantie Noorwegen

Rondreis Noorwegen - autorondreis Noorwegen - fly drive Noorwegen - autovakantie Noorwegen

Rondreis Noorwegen met trien, boot en Hurtigruten- rondreis Noorwegen

Rondreis Noorwegen met trien, boot en Hurtigruten- rondreis Noorwegen

Rondreis Noorwegen - autorondreis Noorwegen - fly drive Noorwegen - autovakantie Noorwegen

Rondreis Noorwegen met trien, boot en Hurtigruten- rondreis Noorwegen - Oslo

Rondreis Noorwegen met trien, boot en Hurtigruten- rondreis Noorwegen - Oslo

Rondreis Noorwegen - autorondreis Noorwegen - fly drive Noorwegen - autovakantie Noorwegen

Rondreis Noorwegen met trien, boot en Hurtigruten- rondreis Noorwegen - Hurtigruten

Rondreis Noorwegen met trien, boot en Hurtigruten- rondreis Noorwegen

Rondreis Noorwegen - autorondreis Noorwegen - fly drive Noorwegen - autovakantie Noorwegen

Rondreis Noorwegen met trien, boot en Hurtigruten- rondreis Noorwegen

Rondreis Noorwegen - autorondreis Noorwegen - fly drive Noorwegen - autovakantie Noorwegen

Rondreis Noorwegen - autorondreis Noorwegen - fly drive Noorwegen - autovakantie Noorwegen

Rondreis Noorwegen - autorondreis Noorwegen - fly drive Noorwegen - autovakantie Noorwegen - Oslo

Rondreis Noorwegen - autorondreis Noorwegen - fly drive Noorwegen - autovakantie Noorwegen - Oslo

Rondreis Noorwegen - autorondreis Noorwegen - fly drive Noorwegen - autovakantie Noorwegen - Oslo

Rondreis Noorwegen - autorondreis Noorwegen - fly drive Noorwegen - autovakantie Noorwegen - Oslo

Rondreis Noorwegen - autorondreis Noorwegen - fly drive Noorwegen - autovakantie Noorwegen - Oslo

Rondreis Noorwegen - autorondreis Noorwegen - fly drive Noorwegen - autovakantie Noorwegen - Oslo

Rondreis Noorwegen - autorondreis Noorwegen - fly drive Noorwegen - autovakantie Noorwegen - Oslo

Rondreis Noorwegen - autorondreis Noorwegen - fly drive Noorwegen - autovakantie Noorwegen - Oslo

Rondreis Noorwegen - autorondreis Noorwegen - fly drive Noorwegen - autovakantie Noorwegen - Oslo

Rondreis Noorwegen - autorondreis Noorwegen - fly drive Noorwegen - autovakantie Noorwegen - Oslo

Rondreis Noorwegen: 9-daagse autorondreis Noorwegen

Rondreis Noorwegen - autorondreis Noorwegen:
Autorondreis door Noorwegen met eigen auto (huurauto op aanvraag) met verblijf van 8 nachten. Boek de Noorwegen autorondreis 'Noorse Hoogtepunten' direct online.

(!) Online reserveren - veelgestelde vragen
- geen reserveringskosten -
 

Rondreis Noorwegen: 11-daagse autorondreis Noorwegen

Rondreis Noorwegen - autorondreis Noorwegen:
Autorondreis door Noorwegen met eigen auto (huurauto op aanvraag) met verblijf van 10 nachten. Boek de Noorwegen autorondreis 'Noorse Hoogtepunten' direct online.

(!) Online reserveren - veelgestelde vragen
- geen reserveringskosten -
 
Kwaliteit keurmerk Qshops.org   Veilig betalen via internet   Betalen met internetbankieren of creditcard   Betalen via beveiligde internetverbinding  
 
 
 
 
 
 
 
 
Uw klantenservice

Informatie en reserveringen:
Heeft u vragen of wilt u reserveren? Bel of e-mail de klantenservice.

» E-mail: info@feel2travel.nl
» Tel. NL: 0032 54 326 981
» Tel. BE: 054 326 981

Openingstijden:
- ma t/m vr: 9.30 tot 18.00 uur
- zaterdag: 9.30 tot 12.30 uur

» Stel een vraag!

 
Uw reservering
Uw reservering en betaling is in goede handen. Voor deze vakantie geldt het Garantiefonds Reizen, beveiligde internetbetaling en geen boekingskosten tot 10 dagen voor vertrek.

» Garantiefonds Reizen
» Veilig betalen
» Geen boekingskosten
» Algemene voorwaarden
 
Reisofferte
 

 

 
Reizen thema's       Vakantielanden        

 
 
 
 
» Autorondreizen
» Autovakantie
» Busreizen
» Culinaire vakantie
» Hotelarrangement / Weekend weg
» Nieuwjaar- / Kerstarrangement
» Rondreizen
» Rondreis + zonvakantie (mix)
» Stedentrips
» Treinvakanties

  » Vakantiehuizen
» Verre reizen
» Wellnessvakantie
» Wintervakantie
» Zonvakantie
  » België
» Cyprus
» Denemarken
» Duitsland
» Egypte
» Engeland
» Finland
» Frankrijk
» Griekenland
» Ierland

  » IJsland
» Italië
» Kanaaleilanden
» Kroatië
» Luxemburg
» Malta
» Marokko
» Nederland
» Noorwegen
  » Oostenrijk
» Portugal
» Schotland
» Spanje
» Tsjechië
» Turkijë
» Wales
» Zweden
» Zwitserland
 
© Feel2Travel