Active Iceland

Fly drive autorondreis in IJsland
Je bent hier:

Fly drive autorondreis in IJsland (8 dagen / 7 nachten)

v.a. € 1367,00 per persoon, per rondreis

IJsland op een andere, actievere manier ontdekken doe je met deze Active Iceland reis. Je dringt met een super jeep door tot het binnenland en geniet van de enorme contrasten van het land. Daarnaast bestijg je te voet de gletsjer, geniet je van een heerlijk warm bad in een natuurlijk warme rivier en maak je per quad de zwarte stranden onveilig. Nog niet genoeg activiteit op het programma? Dan wachten er nog enkele mooie wandeltochten.

Dag 1 - Begin rondreis IJsland: Reykjanes en rit naar Hveragerdi

Aankomst op de luchthaven van Keflavik. Haal je huurwagen op en rijdt naar de streek van Hveragerõi. Bezoek onderweg enkele van de hoogtepunten van het Reykjanes schiereiland: de Reykjanestá vogelkliffen, de Gunnuhver warmwaterbron, de Blue Lagoon of de warmwaterbronnen van Krýsuvík. Je verblijft 2 nachten in de regio van Hveragerõi.

Dag 2: Wandeling in Reykjadalir en baden in een warme rivier

Vandaag kan je gaan wandelen in Reykjadalur. Het wandelpad is ongeveer 7 km retour vanaf de parkeerplaats in Hveragerõi. De wandeling duurt 3-4u en is van een gemiddeld niveau. De tocht voert je door de schilderachtige geothermische vallei van Reykjadalur (Smokey Valley) en biedt je de mogelijkheid om te baden in een natuurlijke warme rivier. Een unieke ervaring!

Dag 3: De Golden Circle

Deze dag staat helemaal in het teken van IJslands beroemdste natuurlijke bezienswaardigheden langs de Gouden Cirkel: de Keriõ krater, Þingvellir Nationaal Park, de Gullfoss waterval en het geothermisch actief gebied Geysir waar je de spectaculaire eruptie van de Strokkur kan zien. De dag eindigt in de regio Hvolsvöllur waar je 2 nachten verblijft.

Dag 4: Gletsjerwandeling en quad tour

’s Morgens trekt u er op uit voor een drie uur durende gletsjerwandeling op de Sólheimajökull gletsjer. Nadat u kennismaakt met de deskundige gids aan de Sólheimajökull vertrekbasis, krijg je ter voorbereiding op de gletsjerwandeling een ijsbijl, stijgijzers, een harnas en een korte veiligheidsbriefing van de gids. Op de gletsjer ontdek je een buitenaards ijzig landschap met sterke contrasten. Het blauwe en witte ijs gemengd met de donkere vulkanische as van eerdere uitbarstingen is verbluffend. Je verkent enkele van de vele kloven en ijssculpturen van de gletsjer terwijl je bijleert over de geologie en de geschiedenis van het gebied.

Namiddag staat er gemotoriseerde actie op het programma. Per quad verken je een ongerept deel van de zuidkust met zijn zwarte vulkanische stranden, je rijdt door enkele stroompjes en geniet van het uitzicht aan het vliegtuigwrak aan Solheimasandur. Iedereen rijdt op zijn eigen quad zodat het gemakkelijker sturen is. Als je terug naar je overnachtingsplaats rijdt kan je onderweg een stop voorzien aan de Skógafoss en de Seljalandsfoss.

Dag 5: Pórsmörk, de vallei van de goden

Pórsmörk is een ongelooflijk mooi natuurgebied, gelegen in het hart van Zuid-IJsland. Het ligt verscholen tussen de gletsjers Eyjafjallajökull, Mýrdalsjökull en Tindfjallajökull. Vandaag ontdek je dit gebied met een 4×4 super jeep. Deze avontuurlijke rit voert je door verschillende gletsjerrivieren zonder bruggen. Pórsmörk is een spectaculaire plaats om te bezoeken. Zijn eigen sfeer is op en top IJslands! Deze excursie brengt je tot aan de Gígjökull gletsjer waar je de gevolgen van de Eyjafjallajökull uitbarsting van 2010 kunt zien. Hier kan je de zuiverende glaciale lucht inademen. Een lichte lunch is voorzien.

Na de excursie rijdt je verder oostwaarts naar de streek van Kirkjubæjaklaustur. Onderweg kan je stoppen aan Dyrhólaey, Reynisfjara Beach en de Fjaõrárgljúfur ravijn bezichtigen. Verblijf van 2 nachten in de Kirkjubæjaklaustur-regio.

Dag 6: Skaftafell Nationaal Park en Jökulsárlón Gletsjer Lagune

Vandaag staat er een bezoek aan het Skaftafell Nationale Park en de bekende Jökulsárlón gletsjer lagune op het programma. Het is de streek van de Vatnajökull gletsjer, de grootste gletsjer van Europa, die ongeveer 80% van IJsland bedekt. Hier in Skaftafell kan je kiezen uit een aantal wandelroutes, verschillend van lengte en moeilijkheidsgraad. Eén van de meest populaire is de wandeling naar de Svartifoss waterval. Deze waterval is omringd door kolommen uit basalt. In Jökulsárlón raden wij aan om naar het strand te gaan, dit wordt ook Diamond Beach genoemd naar de vele kleine ijsbergen die er liggen.

Dag 7: Naar Reykjavik

Rij terug langs de zuidkust naar Reykjavik voor de laatste overnachting in IJsland. Maak gebruik van de gelegenheid om een aantal plaatsen te bezoeken die je oversloeg tijdens de heenreis of die je opnieuw wilt zien. Gebruik in Reykjavik de tijd om vertrouwd te raken met de meest noordelijke hoofdstad van de wereld. De stad heeft vele winkels, restaurants alsook culturele bezienswaardigheden. Een bezoek aan het Harpa concertgebouw, bekroond omwille van zijn architectuur, is een must. Overnachting in Reykjavik.

Dag 8 - Einde IJsland rondreis

Einde van de rondreis, vertrek uit IJsland.

Vervoer

Deze rondreis in IJsland kan gecombineerd worden met vluchten naar Reykjavik en huurauto. Informeer naar de mogelijkheden.

Accommodatie

Deze rondreis in IJsland wordt aangeboden in verschillende logiescategorieën:

Standaard: kamers met eigen badkamer in eenvoudige hotels, boerderijen of guesthouses en soms niet op de bestemming zelf
Comfort: 3* hotels en meestal op de bestemming zelf gelegen, kamers met eigen badkamer
Superieur: kamers met eigen badkamer in 4* hotels, boetiekhotels of de deluxe kamers in 3* hotels, afhankelijk van de mogelijkheden per bestemming

Inbegrepen

» 7 overnachtingen
» 7 x ontbijt
» 3 uur gletsjerwandeling
» 2 uur quad safari
» 6 uur super jeep tour
» 7/7 bijstand in geval van problemen
» Reisdocumentatie
» Bijdrage Garantiefonds Reizen
» BTW

Niet inbegrepen

» Vervoer naar en in IJsland
» Niet-vermelde entreegelden
» Niet-vermelde maaltijden en drankjes
» Persoonlijke uitgaven

Prijs per persoon (Euro)

Standaard hotels

1/4-30/4/24, 1/10-31/10/24

1/5-24/5/24, 20/9-30/9/24

25/5-19/9/24

2pk

1514

1845

2093

2pk + extra bed

1367

1667

1892

Prijs per persoon (Euro)

Comfort hotels

1/4-30/4/24, 1/10-31/10/24

1/5-24/5/24, 20/9-30/9/24

25/5-19/9/24

2pk

1665

2030

2303

2pk + extra bed

1559

1902

2159

Prijs per persoon (Euro)

Superior hotels

1/4-30/4/24, 1/10-31/10/24

1/5-24/5/24, 20/9-30/9/24

25/5-19/9/24

2pk

2038

2486

2822

2pk + extra bed

1794

2189

2485

Vraag reisofferte aan:


  VliegtuigFerryHuurautonvt

  • = verplicht veld

  Voordelen

  » Geen boekingskosten
  » Garantiefonds Reizen
  » Veilig betalen

  Klantenservice

  » info@feel2travel.nl
  » NL: 0032 54 326 981
  » BE: 054 326 981

  Openingstijden:
  » ma t/m vr: 9.00 – 17.30u
  » za: 9.30 – 12.30u