Italië

Autovakanties, zonvakanties en rondreizen in Italië

Je bent hier:

De drieduizend jaar oude geschiedenis van Italië heeft veel cultuur voortgebracht. Maar, misschien voor velen veel belangrijker, ook een overheerlijke eigen keuken waar elke Italiaan trots op is. Van een espresso tot de meest gevarieerde pastamaaltijden, de Italianen hebben het tot kunst verheven. Ook voor wintersport is Italië heel speciaal. De meeste pistes liggen aan de zuidzijde van de Alpen en dat betekent uiteraard volop zon. De hoge ligging en sneeuwkanonnen zorgen ervoor dat er desondanks voldoende sneeuwzekerheid is voor een wintervakantie in Italië.

Vakantie in Italië

Zonvakantie Italië

Niet voor niets kent het prachtige Italië ontelbare trouwe bezoekers die bijna elka jaar weer terug komen voor de zon, de stranden en het lekkere eten. Italië is een en al dolce vita! De eilanden Sicilië en Sardinië zijn ideaal voor een fly-drive. Bij enkele aanbieders is bij elke zonvakantie naar deze bestemmingen de vlucht en huurauto inbegrepen in de prijs. Zo weet je direct waar je aan toe bent en kun je op je eigen manier de omgeving verkennen. Bekijk het aanbod kleinschalige accommodaties voor een heerlijke zonvakantie in Italië.

Wintervakantie Italië

Italie mag als wintersport land zeker niet onderschat worden. De wintersport gebieden van Italië liggen aan de zuidzijde van de Alpen. Dat betekent veel kans op zon tijdens je wintersport in Italie. Wie een speciale wintersport zoekt, kan voor een wintersportvakantie in Italie kiezen uit een aantal top wintersport resorts. Südtirol ademt een Oostenrijkse sfeer met veel après-ski gelegenheden en ook in de Dolemieten geniet je overal, dus ook op de piste, van topkwaliteit Italiaanse maaltijden. Beleef zelf eens een wintersport in Italië!

Autorondreizen Italië

De drieduizend jaar oude geschiedenis van Italië heeft veel cultuur voortgebracht. Maar, misschien voor velen veel belangrijker, ook een overheerlijke eigen keuken waar elke Italiaan trots op is. Van een espresso tot de meest gevarieerde pastamaaltijden, de Italianen hebben het tot kunst verheven. Niet voor niets kent dit prachtige land vele bezoekers die er een autorondreis komen maken.

Bestemmingen in Italië

Toscane

Umbrië

Sicilië

Sardinië

Adriatische kust

De reden waarom de meeste toeristen voor een zonvakantie naar de Adriatische Kust in Italië komen, zijn de goudgelen stranden en de daarbij behorende vakantieplaatsen. De meer dan honderd kilometer lange kustlijn met zijn brede zandstranden oefent een grote aantrekkingskracht uit op zonvakantie en strandvakantie liefhebbers van binnen en buiten Italië. Dat maakt de Adriatische Kust tot één van de meest bezochte vakantie gebieden voor een vakantie in Italië. De kust langs de Adriatische Zee is vrij laag en heeft fraaie zandstranden. Rimini doet niet onder voor de vakantie badplaatsen aan de Spaanse Costa’s, voor wat betreft strand maar zeker ook qua gezelligheid. Bovendien biedt Italië interessante steden, goede wijn en lekker eten.

Gardameer

Het Gardameer is het grootste meer van Italië en is verdeeld in twee regio’s. Het noordelijk deel is smal en ligt ingeklemd tussen steile bergen. Het zuidelijk deel loopt uit in een breed bekken waarin het Schiereiland van Sirmione priemt. In het Gardameer liggen zeven kleine eilandjes. Het Gardameer bied alles voor een geweldige zomervakantie in Italië. Je kunt tijdens een vakantie aan het Gardameer in Italië wandelen, zwemmen, duiken, zeilen, fietsen, klimmen en nog veel meer! Maar natuurlijk kun je ook één van de vele bezienswaardigheden bezoeken die zich rond het Gardameer bevinden. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de vele burchten, kerken en villa’s, overvloedig versierd met fresco’s en andere kunstwerken.

Como Meer en Lago Maggiore

In het noorden van Italië bevinden zich de Italiaanse Alpenmeren, het Comomeer en Lago Maggiore. Daarnaast zijn er ook nog een aantal kleinere meren, zoals het Lago d’Orta, Lago Lugano en Lago de Iseo. Het Comomeer is het tweede grootste meer van de Italiaanse Alpenmeren en is het diepste meer van Europa. De grootste stad is het gelijknamige Como. Het Lago Maggiore ligt in het grensgebied van Italië en Zwitserland. In het Italiaans wordt het ook wel het Lago Verbano genoemd; deze naam komt van Lacus Verbanus, de oude Romeinse benaming. Het noordelijke deel ligt in de Alpen, het zuidelijke deel ligt in het heuvelland dat de overgang vormt tussen de Alpen en de Povlakte. Het Lago Maggiore is sinds lange tijd een belangrijke trekpleister voor een vakantie in Italië.

Venetië

Veneto, de vakantie regio Golf van Venetië concentreert zich rond de kustlijnen ten noorden van Venetië. Het gebied omvat de provincies Belluno, Padua (Padova), Rovigo, Treviso, Venetië (Venezia), Verona en Vicenza. Het is een gebied van rivieren, waarvan de voornaamste de Po, de Adige en de Piave zijn.In de Golf van Venetië zult je je vermaken aan de heerlijke brede zandstranden en kun je vanuit je badplaats een excursie maken naar de romantische droomstad Venetië. Het vakantiegebied aan de Golf van Venetië is geschikt voor jong en oud. Voor de kinderen zijn er natuurlijk de stranden, die zeer geschikt zijn vanwege de veiligheid.

Elba

Het vakantie eiland Elba ligt nabij Grosseto in Italië en is na Sardinië en Sicilië het derde eiland van Italië. Het eiland is voor een vakantie in Italië bereikbaar vanuit Piombino, van waaruit meerdere malen per dag veerboten varen naar het vasteland. De kustlijn meet 147 kilometer en de hoogste berg is de Monte Capanne (1019 m). De voormalig Franse keizer Napoleon Bonaparte verbleef van 1814 tot 1815 in ballingschap op dit eiland, nadat hij voor de eerste keer uit de macht gezet was. Hij werd tot keizer van het eiland benoemd en mocht een ‘leger’ van 600 man onder zijn bewind hebben. Tegenwoordig leeft Elba vooral van de wijnbouw en toeristen, die dit prachtige eiland hebben ontdekt om er hun vakantie in Italië door te brengen. Toerisme komt vooral af op de rust, natuur en de jachthavens. Ook voor een duikvakantie is Elba sterk aan te raden.