Kroatië

Autovakanties en zonvakanties en rondreizen in Kroatië
Je bent hier:

Op vakantie Kroatië vind je in bijna elke plaats in Istrië de overblijfselen uit de Italiaanse overheersing terug, Dit is niet alleen te zien in de bouwstijl, maar ook in de gastronomie. Een bezoek aan de Plitvice meren met de verbluffend mooie watervallen mag niet ontbreken en een dagje naar Venetië per draagvleugelboot zal tijdens je zonvakantie in Kroatië waarschijnlijk ook op je programma staan. Wil je een rondreis in Kroatië maken, bezoek dan ook Istrië. Daar zijn vele bezienswaardigheden. Zoals het pittoreske stadje Rovinj, dat is gebouwd op een schiereiland, en het leuke vissersdorpje Novigrada dat op een klein ‘eilandje’ net voor de kust ligt. In de havenplaats Pula kun je de imposante arena bezichtigen.

Vakantie in Kroatië

Zonvakantie Kroatië

Kroatië staat bekend om de heerlijk warme zomers. Kies je voor een zonvakantie in Kroatië dan kun je, naast genieten van het warme weer en de mooie heldere zee, ook pittoreske plaatsjes bezoeken aan de Middellandse Zee. Het is zeer de moeite waard om eens met de boot over te steken naar één van de eilanden voor de kust van Kroatië. In Istrië vind je een helderblauwe zee met mooie baaien, schilderachtige dorpjes en ongerepte natuur met afwisselend boom- en wijngaarden. Istrië is dan ook een populaire bestemming voor een zonvakantie aan de Adriatische kust.

Autorondreizen Kroatië

Maak een bijzondere autorondreis in Kroatië langs vele hoogtepunten. Dalmatië kent een groot aantal stadjes met eeuwenoude monumenten en historische gebouwen. Daarnaast telt Kroatië maar liefst acht Nationale parken, waarvan er vijf in Dalmatië liggen. Behalve langs de kust vind je op autorondreis in Kroatië ook op de eilanden voor de kust schilderachtige plaatsen die doen denken aan de Romeinse tijd. Regelmatig varen er boten tussen het vaste land en de eilanden.

Bestemmingen in Kroatië

Dalmatië

De overweldigende natuur, mooie historische steden, kristalheldere zee en pittoreske baaitjes maken Dalmatië in Kroatië tot een schitterende zonvakantie bestemming. Langs de kust vind je een verscheidenheid aan landschappen zoals nergens anders in Europa! Dalmatië telt meer dan duizend eilandjes, is rijk aan cultuur en natuurschatten en je kunt er heerlijk eten. De schitterende kust met mooie stranden, de vele eilanden, afwisselende landschappen, oude monumenten en de schoonheid van Unesco-stad Dubrovnik zullen ertoe bijdragen dat je een heerlijke vakantie zult hebben en gecharmeerd zult zijn van dit prachtige gebied aan de Adriatische Zee.

Istrië

Istrië is het driehoekige schiereiland aan de noordkust van Kroatië. Istrië is het groene hart van Europa. Het gebied heeft ook een beetje de vorm van een hart; het is de puntige landtong gelegen in het noordwesten van Kroatië. De pijnboombossen reiken tot aan de talrijke baaien met rots- en kiezelstranden. De Adriatische Zee staat hier bekend om zijn felblauwe wateren en schoon zwemwater. Aan de westzijde is het behoorlijk vlak en langs het noordoostelijke deel van de oostelijke Istrische kust, loopt de Uèka-bergketen evenwijdig aan de kustlijn. Hierdoor zijn er door de eeuwen heen prachtige groene berghellingen ontstaan, die nu het decor vormen voor plaatsen als Lovran en Opatija.