Luxemburg

Autovakantie in Luxemburg
Je bent hier:

Luxemburg… een ideale natuurlijke bestemming. Luxemburg is zo dichtbij maar wordt onterecht toch vaak vergeten. Met een autovakantie in Luxemburg kun je genieten van de prachtige natuur en uitgebreide boswandelingen maken. Een midweek of weekendje Luxemburg is bovendien al voldoende om half Luxemburg te ontdekken. Alles ligt er heel dicht bij elkaar. Je treft in Luxemburg een waar wandelparadijs, het vormt een van de dichtste wandelnetwerken in Europa. Je kunt in Luxemburg interessante wandelingen maken in alle verschillende streken van Luxemburg, zowel vanuit het oogpunt van natuur als cultuur.

Vakantieregio's in Luxemburg

Luxemburgse Ardennen

De Luxemburgse Ardennen, ook wel Osling genoemd, zijn een must voor de wandelaars. Een gebied met heuvels en lage bergen zorgen voor een waar wandeloord. Dit bosrijk plateau verbindt de Ardennen en de Eifel met elkaar. Het Sûredal wordt tot het meest indrukwekkende stuk natuurpracht van het groothertogdom gerekend. Zonder twijfel is dit een paradijs voor elke watersportliefhebber. Tips zijn het prachtige kasteel van Vianden, het rustige centrum van Clervaux en het padvindersmekka Wiltz. In de Luxemburgse Ardennen beleef je een onvergetelijke autovakantie!

Luxemburgse Moezel

De rivier de Moezel, die de scheiding vormt tussen Luxemburg en Duitsland, kan op sommige plaatsen zelfs 100 meter breed worden. Wijngaarden met hoge stokken en prachtig groene heuvelruggen maken dat dit landschap sedert vele jaren telkens weer bezocht wordt door wijnliefhebbers. Wil je op een rustige manier kennis maken met deze vallei, dan is een boottochtje op de Moezel tijdens je autovakantie in de Luxemburgse Moezel zeker een aanrader. Bezoek de talrijke wijnkelders en laat je bekoren door heerlijke wijnproeverijen.

Klein-Zwitserland

Tijdens een autovakantie in Luxemburg kun je in de schilderachtige streek Klein-Zwitserland geweldige rotsformaties ontdekken, die allemaal hun eigen speciale naam hebben. Verder vind je in Klein-Zwitserland immense dichtbegroeide beukenwouden en kleine watervalletjes. Van Echternach tot Beaufort, dwars door het Mullerthal, telkens opnieuw word je verras door de pracht van Klein Zwitserland. Voor rust en uren wandelplezier moet je beslist in Klein Zwitserland zijn!