Nederland

Autovakantie in Nederland
Je bent hier:

Nederland is rijk aan historie, musea, cultuur en natuurschoon. Vakantie in Nederland is bij uitstek geschikt om heerlijk te eten en drinken, te ontspannen en fietsen of wandelen in een landelijke omgeving. Neem Zeeland, een groen-blauwe oase met de meeste zonuren van Nederland, monumentale stadjes en pittoreske dorpjes, verrassende musea en prachtige natuurparken. De rust en ruimte zijn tijdens een autovakantie in Nederland een ware verademing! En vergeten we ook de heerlijke streekgerechten niet, zoals de Zeeuwse Mosselen. Van het groene heuvelland in Zuid-Limburg tot het Land van Peel en Maas in Noord-Limburg. Voor elk wat wils in deze rustgevende omgeving. Een stadswandeling door Maastricht mag niet ontbreken, een bruisende stad met bijna 20 eeuwen geschiedenis. Via bewegwijzerde routes zie je al fietsend de mooiste plekjes van Limburg. Daarnaast is het tijdens een autovakantie in Nederland heerlijk wandelen of gewoon vertoeven in de natuur- en stiltegebieden. Ontdek Nederland het best te voet of op de fiets.

Vakantieregio's in Nederland

Zeeland

Zeeland, groen-blauwe oase met de meeste zonuren van Nederland heeft ook cultureel heel wat te bieden; van monumentale stadjes tot pittoreske dorpjes, van verrassende musea tot prachtige natuurparken. De rust en ruimte zijn tijdens een autovakantie in in Zeeland een ware verademing! En vergeten we ook de heerlijke streekgerechten niet, zoals de Zeeuwse Mosselen. De Deltawerken geven een veilig gevoel dankzij de machtige dijken en dammen. Tijdens een autovakantie in Zeeland kun je heerlijk struinen door de duinen en wandelen over de uitgestrekte stranden.

Limburg

Limburg is een veelzijdige bestemming voor een autovakantie. Van het groene heuvelland in Zuid-Limburg tot het Land van Peel en Maas in Noord-Limburg. Voor elk wat wils in deze rustgevende omgeving. Het uitgebreide fietsroutenetwerk is een unieke attractie. Vele Nederlanders zijn dol op fietsen. Via bewegwijzerde routes zien zie je zo de mooiste plekjes van Limburg. Daarnaast is het heerlijk om te wandelen in de natuurreservaten en stiltegebieden. Verder zorgt de bonte mix van mogelijkheden om te winkelen, de uitstekende gastronomie en de gastvrijheid van de inwoners ervoor dat Limburg een vakantieparadijs blijft voor jong en oud.

Drenthe

Je kunt op autovakantie in Drenthe een bezoek brengen aan de oudste monumenten van Drenthe – de Hunebedden, het Boomkroonpad van Staatsbosbeheer of een van de vele beeldentuinen en galerieën in de omgeving. In het plaatsje Borger bevindt zich het Nationaal Hunebedden Informatiecentrum. Zowel voor volwassenen als kinderen een leuk uitstapje tijdens een autovakantie in Drenthe. Deze omgeving leent zich uitstekend voor uitgebreide fiets- en wandeltochten door de natuur. Niet voor niets staat Drenthe bekend als de meest geliefde fietsprovincie van Nederland!

Friesland

Ieder dorp en elke stad in Friesland heeft een eigen identiteit, vaak met een rijke historie. Oude grachtenpanden, adellijke staten en stinzen, boeiende musea en sfeervolle dorpskroegen. Een uitgestrekt netwerk van kanalen, sloten en vaarten brengt je langs de schitterende Friese meren. De unieke weidsheid van de natuur en het nostalgische landschap geven je het ultieme gevoel van rust en ruimte. Friesland (Fryslân) betekent totale ontspanning. De prachtige historische plaatsjes Sneek, Hindeloopen, Workum, Sloten en Langweer zijn tijdens een autovakantie in Friesland zeker een bezoek waard.

Gelderland

Gelderland biedt enkele mooie vakantieregio’s waaronder De Veluwe en de Achterhoek. Grote delen van de Veluwe bestaan uit stuwwallen uit de Saale-ijstijd. In het Nationaal Park Veluwezoom ligt bij het Rozendaalsche veld het hoogste punt van de Veluwe op 110 meter hoogte, het hoogste punt van Nederland buiten Zuid-Limburg. Bekende bestemmingen voor een weekendje weg of midweek op de Veluwe zijn Beekbergen, Hoenderloo, Kootwijk, Nunspeet, Loenen en Vierhouten. De Achterhoek is een streek in het oosten van Nederland tussen de IJssel en de Duitse grens. Doetinchem, Winterswijk en Zutphen zijn de grootste plaatsen in de Achterhoek. Wandelen of fietsen in de Achterhoek is puur genieten!

Overijssel

Tijdens een autovakantie in Overijssel kom je op verrassend mooie plekjes, zoals Giethoorn, dat ook wel “het Venetië van het noorden” wordt genoemd. In de mooie natuurgebieden van Overijssel zijn vele fiets- en wandelpaden. Ook kun je in Overijssel een bezoek brengen aan de hunebedden en heidevelden. Een bezoek aan het historische Steenwijk is zeer de moeite waard. Ook in de Kop van Overijssel kun je wandelen, fietsen, varen of cultuur opsnuiven houdt: Met een autovakantie in dit deel van Overijssel tref je enerzijds bos en heidevelden en aan de andere kant veenmoerassen en meren.

Zuid-Holland

In Zuid-Holland vind je lange zeestranden en stille duinen. De stijlvolle stad Den Haag staat bol van cultuur en historie en het heeft de bruisende badplaats Scheveningen. De monumentale regeringsgebouwen, paleizen, ambassades, chique winkels en waterpartijen vormen het aantrekkelijke decor van deze stad. Ook de bruisende havenstad Rotterdam is beslist de moeite waard om te bezoeken. Tegenhanger is de rust die je vind in het Groene Hart van Zuid-Holland. Tijdens een autovakantie is er in Zuid-Holland voor iedereen genoeg te beleven.

Noord-Holland

Noord-Holland is rijk aan natuur. Denk maar eens aan de heide en de bossen van ’t Gooi. Bij de weidse Wormer en Beemster vind je groene polders met dijken en weiden met bloemen en koeien. Het groene polderlandschap van Noord-Holland wordt opgesierd door de vele historische molens. Nationaal Park Zuid-Kennemerland bij Bloemendaal en het Noordhollands Duinreservaat tussen Wijk aan Zee en Schoorl zijn gebieden waar je heerlijk kunt fietsen en wandelen en kunt genieten van de zee, de stranden en de rust. Toe aan cultuur en vertier? Bezoek dan de historische steden Amsterdam, Haarlem of Alkmaar.

Noord-Brabant

Noord-Brabant is bijzonder veelzijdig, gastvrij en leent zich uitstekend voor een autovakantie in Nederland. De afwisselende natuur met vennen, heide en bossen vormt een paradijs om te fietsen en te wandelen. Fietsers en wandelaars kunnen hun hart ophalen tijdens een actief weekend weg in Noord-Brabant. Is een fietsarrangement of wandelarrangement in Noord-Brabant wellicht ook iets voor jou? Overal in Noord-Brabant vind je gemoedelijke dorpjes met terrasjes en winkeltjes maar ook vele musea en boerderijen en brouwerijen. Of breng tijdens een autovakantie in Noord-Brabant eens een bezoek aan gezellige bourgondische Brabantse steden als Breda, Tilburg, Den Bosch en Eindhoven.