Zwitserland

Autovakantie in Zwitserland
Je bent hier:

Met een autovakantie in Zwitserland ga je spectaculaire bergpanorama’s bewonderen, de geur van de alpenweiden opsnuiven, een verfrissend bad in een bergmeertje nemen en een wandeling maken over alpenweiden met geurige bloemen. En niet te vergeten de top culinaire hotels in Zwitserland waar je zult genieten van het beste van Zwitserland. In de comfortabele wellnesshotels en kuurplaatsen in Zwitserland kom je pas echt helemaal tot rust. De historische Zwitserse steden van Zwitserland zijn veelal te klein voor een echte citytrip maar tijdens een autovakantie in Zwitserland zeker een bezoek waard. De oude stadscentra van de oude stadjes in Zwitserland liggen veelal aan een meer of een rivier, wat bijdraagt aan een prettige open sfeer en alle winkels en bezienswaardigheden zijn veelal te voet bereikbaar.

Kies een type vakantie

Wellnessvakantie in Zwitserland

Een verblijf in de bergen blijkt de gezondheid te bevorderen. De bergbodem bestaat uit zeldzame en waardevolle mineralen en kristallen. Dit in combinatie met de zuivere lucht en kristalheldere beekjes en meren, en de basis voor een weldadige vakantie is gelegd. In het Wallis vallen wandelen en wellness op een waardevolle manier samen. In uw wellness hotel in Zwitserland kunt u veelal de sauna zitten en daarbij de blik over de bergen laten dwalen. Een wandeling tijdens zonsopgang en daarna misschien een weibad of een massage.

Wintersport in Zwitserland

Zwitserland is een populair wintersportland. Je vindt in Zwitserland een ruime keuze aan wintersportgebieden, van autovrije bergdorpjes en familieskigebieden tot grote wintersportplaatsen met veel uitgaansmogelijkheden. Als je voor een wintersport in Zwitserland kiest, dan kies je voor kwaliteit. De meeste wintersportplaatsen in Zwitserland liggen boven de 1000 meter, dus zijn zeer sneeuwzeker. Geen ander land in de Alpen beschikt over zoveel hoge liftstations en lange afdalingen. De hoogste winterwandelroute van Europa, op zo’n 3100 meter hoogte, ligt in regio Lötschberg, met uitzicht op de vele reusachtige bergtoppen hoger dan 4000m.

Vakantieregio's in Zwitserland

Wallis

Een verblijf in de bergen blijkt de gezondheid te bevorderen. De bergbodem bestaat uit zeldzame en waardevolle mineralen en kristallen. Dit in combinatie met de zuivere lucht en kristalheldere beekjes en meren, en de basis voor een weldadige vakantie is gelegd. In het Wallis vallen wandelen en wellness op een waardevolle manier samen. In de sauna zitten en daarbij de blik over de bergen laten dwalen. Een wandeling tijdens zonsopgang en daarna misschien een weibad of een massage.

Berner Oberland

Op meren dobberen zeilboten en rondvaartboten trekken hun spoor door het blauwgroene water van Thunersee en Brienzersee. Aan de oevers, in de dalen en op zonnige berghellingen en -terrassen liggen dorpjes met rijk versierde chalets die gemoedelijkheid uitstralen. Bossen strekken zich tot aan rotsachtige toppen uit en op frisse alpenweiden grazen koeien onder oeroude esdoorns. Vanuit je hotel in het Berner Oberland in Zwitserland zie je de witte bergtoppen die worden weerspiegeld in de bergmeren daarboven schittert het met sneeuw bedekte massief van Eiger, Mönch en Jungfrau. Het Berner Oberland is een zomers en winters paradijs voor wie veel van rust, stilte, natuur en sneeuw houdt.

Graubünden

Vanuit een knalrood bergtreintje in Graubünden, dat zich kronkelend een weg omhoog baant door tunnels en groen, zie je een idylisch bergdorp, met daken en balkons van hout. De rust en stilte rekt zich slaperig uit over het lange glooiende dal, dat ontwaakt onder een strak blauwe lucht. De bergtoppen komen tevoorschijn uit een sluier van nevel die oplost door de krachtige ochtendzon. De natuur is in Graubünden in Zwitserland alom aanwezig. Moeiteloos vergeet je elk besef van tijd en zorgen. De mensen in Graubünden zijn gemoedelijk en groeten elkaar vriendelijk.

Ticino

Door het zachte en zonnige klimaat, de zuidelijke cultuur en de schitterende ligging aan de meren Lago di Lugano en het Lago Maggiore heerst er in het Italiaanstalige Ticino (Tessin) een unieke mengeling van een mediterrane Italiaanse sfeer en Zwitserse efficiëntie. Overal vind je in Ticino de zuidelijke kenmerken van de Zwitserse natuur. In je comfortabele wellness en culinaire hotel in Ticino is het echt genieten. Je komt in Ticino tot rust onder de palmen, aan glinsterende meeroevers, op schilderachtige wegen door koele kastanjebossen, diepe ruige rivierdalen en prachtige panorama’s.