Active Denmark

Autorondreis in Denemarken met eigen auto

Autorondreis in Denemarken (9 dagen / 8 nachten)

v.a. € 1068 per persoon, per rondreis

Voor liefhebbers van een actieve vakantie of families met tieners die graag wat cultuur met activiteiten afwisselen is de Active Denmark rondreis de ideale reis. Wandelen door de bomen, kajakken in centrum Kopenhagen, fietsen op het eiland Ærø en strandzeilen op het eiland Romø. Tussendoor geniet u van een bezoek aan Kopenhagen, Aarhus, Svendborg en misschien hier en daar een kasteel of aan het vikingdorp in Ribe. Alle activiteiten zijn haalbaar voor iedereen met een gemiddelde conditie, het blijft uiteindelijk nog altijd vakantie voor iedereen.

Dag 1: Rødby - Kopenhagen (240 km)

Na aankomst met de ferry in Rødby rijdt u noordelijk door Loland en Zeeland richting Kopenhagen. Afhankelijk van uw ferry kan u afbuigen naar het eiland Møn bekend om zijn steile witte kliffen. Rij naar Møns Klint en wandel naar de voet van de kliffen waar u verrast wordt door het contrast tussen de zee en de kliffen. Overnachting in Kopenhagen.

Dag 2: Kopenhagen

Vandaag ontdekt u Kopenhagen, eerst te voet maar in de namiddag van op het water en per kajak. Peddelen op de kanalen van Kopenhagen is een unieke manier om een stad te verkennen. Daarna heeft u nog tijd om het gezellige avondleven en de restaurantscene van Kopenhagen uit te proberen.

Dag 3: Kopenhagen - Rønnede - Svendborg (195 km)

Vertrek niet te laat en rijdt terug naar het zuiden naar Rønnede. Onderweg kan u een kijkje nemen in Roskilde, de oude viking stad. In Rønnede wacht u een ervaring vergelijkbaar met fietsen door de bomen. Maar hier gaat u wandelen. De 45 meter hoge bostoren ligt in het Gisselfeld Klosters woud en biedt een uitzicht van 356° over het prachtige Zuid-Zeeland. De toren is gebouwd in staal en eik. De wandeling naar de toren en terug is ongeveer 3,2 km en we raden aan minimum 2 uur te voorzien. Bent u vroeg vertrokken kan u ook een kijkje nemen bij het klimparcours. Daarna rijdt u over de Storebaelt brug naar het eiland Funen of Fyn in het Deens. Overnachting in Svendborg.

Dag 4: Svendborg - Ærø

Na een overtocht van Svendborg naar Ærøskøping op het eiland Ærø verkent u dit heerlijke eiland per fiets. Geniet van de prachtige stranden, de gezellige kleurrijke dorpjes en terrasjes, zorg alleen dat u op tijd de ferry terug neemt. Overnachting in Svendborg.

Dag 5: Svendborg - Aarhus(185 km)

U gaat op weg naar het schiereiland Jutland en de tweede grootste stad van Denemarken, Aarhus.
Tijdens uw verblijf in Aarhus kan u het culturele verbinden met het actieve. Vandaag bezoekt u één van de musea die u zeker moet gezien hebben bv het museum van de archeologie in Moesegard of het ARos museum van moderne kunst waarbij u boven op het dak kan gaan en genieten van het panorama.

Dag 6: Aarhus - Silkeborg - Aarhus(90 km)

’s morgens slentert u door deze mooie stad en geniet u van de sfeer. Tegen de middag rijdt u naar Silkeborg, in het merengebied, waar u inscheept voor een fijne boottocht gevolgd door een wandeling door het bos. Na de terugvaart heeft u tijd voor een terrasje in Silkeborg voor u terugrijdt naar Aarhus. Overnachting in Århus.

Dag 7: Aarhus - Ribe -Skærbæk (175 km)

Vertrek vanmorgen op tijd zodat u onderweg een bezoek kan brengen aan Ribe en aan het vikingen dorp. In Skærbæk, aan de Deense waddenzee, wacht u een vakantiewoning voor max. 4 personen voor de volgende 2 nachten. Het vakantiedorp biedt u een groot overdekt zwembad, een bowling en een restaurant. Het strand is natuurlijk ook niet ver af. Diner, overnachting en vrij gebruik van het zwembad in Skærbæk.

Dag 8: Skærbæk - Rømø - Skærbæk (40 km)

Vandaag kiest u voor rust voor de terugreis of voor een optionele en speciale activiteit. Op de oneindige stranden van het eiland Rømø krijgt u dan een initiatie in het strandzeilen. De stranden van Rømø lenen zich perfect voor dit 2u durend plezier. Kan enkel indien geboekt direct bij de reservering van uw reis.
Rømø is met een brug verbonden met het vasteland en ligt op 20 km van het vakantiedorp. Diner, overnachting en vrij gebruik van het zwembad in Skærbæk.

Dag 9: Einde van de autorondreis Denemarken

Vandaag eindigt deze autorondreis in Denemarken. Na het ontbijt is het tijd om naar huis te gaan.

Accommodatie

Tijdens deze reis verblijft u in goede 3 sterren hotels zoals bv WakeUp Copenhagen, Hotel Christiansminde en First Hotel Atlantic of gelijkaardig en een vakantiewoning in Skaerbaekcentret.

Inbegrepen

» 6 overnachtingen in hotels in kamer en ontbijt
» 2 overnachtingen in vakantiewoning met 2-gangen half pension (incl. bed- en badlinnen)
» Ferryovertocht Rödby-Puttgarden
» 2 uur huur kajak
» Parking + ticket bostoren
» Ferryticket + 1 dag fietshuur Ærø
» Boottocht Silkeborg
» Reisdocumentatie
» Bijdrage Garantiefonds Reizen
» BTW

Niet inbegrepen

» Vervoer naar en in Denemarken
» Niet-vermelde entreegelden
» Niet-vermelde maaltijden en drankjes
» Persoonlijke uitgaven tijdens de Denemarken rondreis

Prijzen per persoon (Euro)

Prijs per persoon

Vertrekdag

2pk

1pk

A: 15/5-20/9/20

1068,00

1789,00

Max. 1 kind 10-11 jaar: € 638
3de volw. op de kamer: € 965
2u strandzeilen: € 144 pp
Deze reis is niet geschikt voor kinderen -10 jaar.
Deze reis voor ouders en 2 kinderen 10-12j. in 1 kamer? Vraag een offerte!

Opmerking: voor het fietsen en kajakken wordt er ter plaatse een waarborg gevraagd. Brengt u fietsen en kajaks onbeschadigd en tijdig terug binnen dan krijgt u de waarborg terug.

Vraag reisofferte aan:  VliegtuigFerryHuurautonvt

  • = verplicht veld

  Voordelen

  » Geen boekingskosten
  » Garantiefonds Reizen
  » Veilig betalen

  Klantenservice

  » info@feel2travel.nl
  » NL: 0032 54 326 981
  » BE: 054 326 981

  Openingstijden:
  » ma t/m vr: 9.30 – 18.00u
  » za: 9.30 – 12.30u