Land van kastelen en sprookjes

Autorondreis in Denemarken met eigen auto
Je bent hier:

Autorondreis in Denemarken (7 dagen / 6 nachten)

v.a. € 615,00 per persoon, per rondreis

Tijdens deze autorondreis in Denemarken ontdek je een pracht aan kastelen en leer je alles over de sprookjes van Hans Christian Andersen. Je logeert in charmante, goed gekozen hotelletjes.

Dag 1: Begin rondreis Denemarken - Aankomst Tønder

Aan het begin van deze autorondreis in Denemarken rijd je via Duitsland naar Hamburg en door het lieflijke landschap van Sleeswijk-Holstein bereik je de Deense grens en het kleine plaatsje Tønder. Je verblijft 2 nachten in de Schackenborg Slotkro, een traditioneel hotel. Het hotel heeft 25 kamers die allen individueel ingericht zijn. Ze zijn naar Deense kastelen genoemd. De kamers liggen in drie afzonderlijke gebouwen die allen onder monumentenzorg vallen. Je kamer heeft altijd een heerlijk bed, TV, telefoon, föhn, kluisje en badkamer met douche en toilet.

Dag 2: Sønderborg

Op deze vrije rondreis-dag in Tønder kun je een dagexcursie naar Sønderborg en het Sønderborg Slot ondernemen. Dit slot telt drie verdiepingen met cultuurhistorische en historische tentoonstellingen. Het plaatsje Sønderborg biedt u diverse restaurantjes en cafeetjes waar je wat kan eten en drinken. Ook raden we een bezoek aan Dybbøl Mølle aan. Dit is een molen waar in de 19e eeuw zware gevechten tussen Deense en Duitse troepen hebben plaatsgevonden.

Dag 3: Tønder – Fåborg

Vandaag ga je van het vasteland naar Fyn, één van de grotere eilanden in Denemarken. De grootste stad is hier Odense. Dit is de stad waar de beroemde schrijver Hans Christian Andersen vandaan komt. Zijn huis en eigen museum kun je nog bezoeken. Ook kun je samen met hem op de foto. Zijn standbeeld staat bij het Radisson Blu Hotel H C Andersen en hij zit daar 24 uur per dag op een bankje. Je overnacht echter in het zuiden van het eiland aan de Fåborg fjord.

Dag 4: Egeskov Slot

Deze dag van de autorondreis in Denemarken is een vrije dag. We raden je een bezoek aan Egeskov Slot aan. Hier moet je echt een hele dag voor uittrekken. Het is in prive-bezit en biedt je, behalve een prachtige tuin, een aantal musea aan. Zo vind je er een automobielmuseum, een motormuseum, een reddingsmuseum, een paard-en-wagen museum, een poppenmuseum, een smederij en een ouderwets kruidenierswinkeltje. Maar je kunt ook het slot en de tuin bezoeken. Het museum opent op 30 april weer haar deuren.

Dag 5: Fåborg – Holte (bij Kopenhagen)

Op dag 5 van je rondreis in Denemarken rijd je via de Sorebeltbrug (tol) naar het eiland Sjaelland. Onderweg kun je het Vikingmuseum in Roskilde gaan bezoeken. In het noorden van Sjaelland vind je overigens drie mooie kastelen: Frederiksborg Slot, Kronborg Slot (in Helsingør) en het Fredensborg Slot. Deze drie kastelen behoren tot de mooiste in Denemarken. Niet alle kastelen kunnen van binnen worden bekeken, maar de tuinen er om heen mogen er ook wezen. Het Kronborg Slot is een slot waar de Deense tol betaald moest worden. Het had dus een militaire functie. Het Fredensborg Slot en Frederiksborg Slot zijn (voormalige) koninklijke kastelen. Op de websites vind je informatie over de openingstijden van deze kastelen. 2 overnachtingen in Holte, even ten noorden van de hoofdstad Kopenhagen.

Dag 6: Kopenhagen

Dag 6 van je Denemarken autorondreis is ook een vrije dag, die je geheel in Kopenhagen kunt doorbrengen. Daar staat o.a. het Amalienborg Slot (koninklijke paleis) en het Rosenborg Kasteel met de Deense Kroonjuwelen. De stad Kopenhagen heeft een rijk verleden. Maak ook eens rondvaart door de kanalen en de haven van Kopenhagen.

Dag 7: Einde van de autorondreis Denemarken - vertrek uit Holte

Deze autorondreis in Denemarken eindigt op dag 7. Je kunt je rondreis eventueel reis verlengen met een overnachting in Kopenhagen of een extra nacht in Holte.

Inbegrepen

» 6 overnachtingen
» 6 x ontbijt
» Reisdocumentatie
» Bijdrage Garantiefonds Reizen
» BTW

Niet inbegrepen

» Vervoer naar en in Denemarken
» Niet-vermelde entreegelden
» Niet-vermelde maaltijden en drankjes
» Persoonlijke uitgaven tijdens de Denemarken rondreis

Prijs per persoon

Kamer en ontbijt in 3* of 4* hotels

1/4-31/10/20

2pk

615,00

Single met auto

1092,50

Single zonder auto

940,00

Prijs kind -2j.(zonder babybed)

gratis

Max. 1 kind 2-11j. op de kamer van de ouders

260,00

3de volw. in een 3pk

467,50

Half pension

362,50

In Tonder bestaat het half pension uit een 2-gangendiner.
Toeslag voor een hotel in Kopenhagen centrum op dag 5+6: € 132 per persoon in een dubbel en € 163 per persoon in een single kamer.
Deze reis voor ouders en 2 kinderen -12j. in 1 kamer? Vraag een offerte!

Vraag reisofferte aan:  VliegtuigFerryHuurautonvt

  • = verplicht veld

  Voordelen

  » Geen boekingskosten
  » Garantiefonds Reizen
  » Veilig betalen

  Klantenservice

  » info@feel2travel.nl
  » NL: 0032 54 326 981
  » BE: 054 326 981

  Openingstijden:
  » ma t/m vr: 9.30 – 18.00u
  » za: 9.30 – 12.30u