Barnaby, Morse en Miss Marple

In the footsteps of the famous British detectives
Je bent hier:

Autorondreis in Zuid-Engeland (7 dagen / 6 nachten)

v.a. € 484,00 per persoon, per rondreis

Treed tijdens een rondreis in Zuid-Engeland in de sporen van de bekende Britse televisie series. Met deze rondreis willen we u laten genieten van de mooie plekjes die u dankzij deze series hebt leren kennen. In deze fascinerende rondreis in Zuid-Engeland nemen we u mee door het decor van Morse en Lewis, Midsomer Murders en Miss Marple/Agatha Christie. U verblijft op deze rondreis Engeland in een mix van hotels en B&B’s

Dag 1: Begin rondreis Engeland: Dover - Gerrards Cross/Chalfont/Slough (180 km)

Begin van uw autorondreis in Engeland. Na aankomst in Groot-Brittannië rijdt u naar Hemel Hempstead. Dit is de ideale uitvalsbasis om de locaties van Midsomer Murders met Barnaby en Jones te bezoeken. Wie op de kaart van Engeland zoekt zal het graafschap Midsomer helaas niet vinden want het bestaat niet ! Deze serie speelt zich af in Buckinghamshire in de vallei van Aylesbury en de Chiltern Hills. Er bestaat een heuse Midsomer Murder route die u bij uw reisdocumenten ontvangt. Op de 1e dag van deze Engeland rondreis overnacht u in omgeving van Gerrards Cross/Chalfont/Slough.

Dag 2: Gerrards Cross/Chalfont/Slough - Aylesbury - Oxford (75 km)

Op de 2e dag van uw rondreis in Engeland reist u naar Oxford. Van Barnaby naar Morse is qua detective- en decorstijl een groot verschil. De locatie verandert van de mooie Engelse “countryside” naar een van de meest tot de verbeelding sprekende Engelse steden. Oxford is jarenlang het decor geweest van de schitterende detectiveserie Morse. Deze eigenzinnige CID die zich verplaatst in een Jaguar en helemaal weg is van klassieke muziek, is jaren een van de topseries van de BBC geweest. Na het stopzetten van de serie heeft zijn trouwe helper Lewis promotie gemaakt en deze heeft nu ook een serie die zich volledig afspeelt in Oxford. Verblijf in de omgeving van Oxford.

Dag 3: Oxford

Geniet van deze dag in Oxford om de stad te verkennen. Bezoek de beroemde colleges en herken heel wat bezienswaardigheden uit de serie.

Dag 4: Oxford – Torquay (290 km)

In de voormiddag heeft u nog tijd om de universiteiten maar ook de Radcliffe camera, de Bodleian bibliotheek en de kathedraal te bezoeken. Oxford is natuurlijk ook een levendige stad met een grote studentenpopulatie, uitgebreide shopping mogelijkheden en vele pittoreske bars en restaurants. Later in de middag vervolgt u de autorondreis en rijdt u verder richting Torquay in Devon. Overnachting in Torquay of omgeving.

Dag 5: Torquay

Op de 5e dag van deze autorondreis in Engeland verschuift de aandacht van de recente detective series naar de moeder aller detective schrijvers/schrijfsters: Agatha Christie. Hercule Poirot reisde de wereld af maar Miss Marple bleef in Engeland en wel aan de Engelse zuidkust. Agatha Christie is geboren en getogen in Torquay. U vindt hier de Agatha Christie Trail die u langs allerlei plaatsjes brengt die belangrijk waren voor de schrijfster. U kunt ook een bezoek brengen aan Green House in Galmpton, het vroegere zomerhuis van Agatha Christie dat nu opengesteld is voor het publiek (best op voorhand reserveren want zeer populair). Overnachting in Torquay of omgeving.

Dag 6: Torquay - Salisbury (180 km)

Na een rustige voormiddag vat u de terugtocht aan via de Jurassic Coast met zijn spectaculaire kust en East Devon en Dorset die bekend staan als ‘Area’s of Outstanding Natural Beauty’. In Salisbury kan u een kijkje gaan nemen in de kathedraal waar de beroemde Magna Carta bewaard wordt. Overnachting in de omgeving van Salisbury.

Dag 7: Einde autorondreis Engeland: Salisbury - Dover (260 km)

Op de terugweg rijdt u even langs Nether Wallop want dit dorpje heeft dienst gedaan als decor voor de Miss Marple serie. Maar ook Brighton en Portsmouth komen regelmatig voor in haar boeken. Naar Dover voor de ferry naar het vasteland. Einde van uw autorondreis in Zuid-Engeland.

Vervoer

Deze autorondreis in Engeland kan gecombineerd worden met overtochten / Eurotunnel.

Accommodatie

Mix van B&B’s en hotels:
De volgende hotels en B&B’s worden voorzien in de rondreis, kleine prijswijzigingen zijn mogelijk indien de vermelde hotels niet beschikbaar zijn. De hotels en Inns liggen niet altijd in het centrum van de aangeduide plaats en indien u laat boekt en er moet een alternatief gezocht worden kan dit zelfs tot op 20 km van de vermelde overnachtingsplaats.

» Gerrards Cross, Ethorpe Hotel of Chalfont, White Hart Hotel: 1 nacht
» Oxford, Dog House hotel of Shillingford Bridge: 2 nachten
» Torquay, Bentley House B&B, Crown Lodge B&B of Sandpiper B&B: 2 nachten
» Salisbury, Stonehenge Inn of Stownford, The Swan: 1 nacht

Inbegrepen

In deze autorondreis in Engeland is inbegrepen:

» 6 overnachtingen
» 6 x ontbijt
» Documentatiemap met themawandelingen
» BTW
» Bijdrage Garantiefonds

Niet inbegrepen

» Vervoer naar en in Engeland
» Niet-vermelde entreegelden
» Niet-vermelde maaltijden en drankjes
» Persoonlijke uitgaven tijdens de autorondreis
» Verzekeringen

Prijs per persoon (Euro)

Kamer en ontbijt

2pk

1pk

15/3-15/11/20

484,00

659,00

Max. 2 kind 0-14j. op de kamer van de ouders: € 154,50
De prijs voor een triple of familiekamer is op aanvraag.

Vraag reisofferte aan:  VliegtuigFerryHuurautonvt

  • = verplicht veld

  Voordelen

  » Geen boekingskosten
  » Garantiefonds Reizen
  » Veilig betalen

  Klantenservice

  » info@feel2travel.nl
  » NL: 0032 54 326 981
  » BE: 054 326 981

  Openingstijden:
  » ma t/m vr: 9.30 – 18.00u
  » za: 9.30 – 12.30u