James Herriot, Dalziel & Pascoe en Frost

In the footsteps of the famous British detectives

Je bent hier:

Autorondreis in Noord-Engeland (5 dagen / 4 nachten)

v.a. € 301,00 per persoon, per rondreis

Treed tijdens een rondreis in Zuid-Engeland in de sporen van de bekende Britse detectives. Britse detective series hebben al tientallen jaren een vaste plaats in het televisielandschap. In deze rondreis in Noord-Engeland bezoekt u de mooie plekjes van de series James Herriot, Dalziel & Pascoe en Frost in Noord-Engeland. U verblijft op deze rondreis Engeland in een mix van hotels en B&B’s.

Dag 1: Begin rondreis Engeland: Hull / Dover - York

Na aankomst in Groot-Brittannië rijdt u op deze 1e dag van uw rondreis Engeland naar York. Deze stad heeft zeer veel te bieden en is de ideaal uitvalsbasis om Yorkshire, waar de serie Dalziel & Pascoe zich afspeelt, te verkennen. In York zijn op uw rondreis Engeland de York Minster, de grootste Middeleeuwse kathedraal van Noord-Engeland, het National Railway museum en het Jorvik Viking centrum meer dan de moeite waard. Verblijf in de omgeving van York.

Dag 2: York

Vandaag kunt u een mooie dagexcursie maken naar de North Yorkshire Moores. Dit mooie natuurpark figureert regelmatig in de afleveringen van Dalziel & Pascoe en andere Britse series en films. Dit uitgestrekte heideland (1.500 km2) nodigt uit voor een mooie wandeling met zijn netwerk van 2300 km bewegwijzerde wandelpaden. U kunt er ook fietsen en paardrijden. En wie graag het Hogsmeade Station uit de Harry Potter films wil bezoeken rijdt best even tot Goathland. Verblijf in de omgeving van York.

Dag 3: York – Darlington (90 km)

Op weg naar Darlington kunt u een stop maken in Thirsk waar u het James Herriot museum kunt bezoeken. Enkele kilometers ten zuiden van Darlington vindt u Richmond, aan de rand van de Yorkshire Dales. Hier vonden de meeste buitenopnames van dierenarts James Herriot “All Creatures great and small” plaats.

In Richmond bevindt zich het Richmondshire Museum waar u het interieur van Skeldale House kunt bezichtigen. De meeste beelden van het dorp uit deze serie zijn opgenomen in Askrigg, een pittoresk dorpje midden in de Yorkshire Dales. In dit mooie natuurgebied vindt u ook verschillende grotten, wandelpaden en enkele watervallen zoals de Aysgarth Falls. En als afsluiter van deze serie kunt u ook nog een bezoek brengen aan Bolton Castle. Overnachting in de omgeving van Darlington.

Dag 4: Richmond – Leeds

Als u op de 4e dag van deze bijzondere rondreis Engeland op zoek gaat naar Denton, de stad waar de serie A touch of Frost zich afspeelt, dan komt u bedrogen uit, want deze stad bestaat gewoonweg niet. Als u de decors wilt verkennen waar Inspector ”Jack” Frost zijn eigenwijze manier van speurwerk uitvoert rijdt u best naar Castleford, op enkele kilometers van Leeds. Het station van Denton is eigenlijk het Westgate station van Wakefield.

Leeds zelf is een van de meest miskende steden van Engeland want de laatste jaren wordt deze stad gezien als een van de meest levendige en verrassende steden van Groot-Brittannië. Er zijn verschillende musea maar Leeds is vooral gekend voor zijn theater, film en dans. Het Grand Theatre (opera), de City Varieties Music Hall, het Phoenix Dance Theatre en het Northern Ballet Theatre laten zien dat de stad voor elk wat wils heeft. Overnachting in de omgeving van Wakefield.

Dag 5: Einde autorondreis Engeland: Leeds - Hull / Dover

Op dag 5 van uw rondreis Engeland rijdt u terug naar de haven. Einde van uw autorondreis in Noord-Engeland.

Vervoer

Deze autorondreis in Engeland kan gecombineerd worden met overtochten / Eurotunnel.

Accommodatie

De volgende hotels worden door ons voorzien, kleine prijswijzigingen zijn mogelijk indien de vermelde hotels niet beschikbaar zijn. De hotels liggen niet altijd in het centrum van de aangeduide plaats en indien u laat boekt en er moet een alternatief gezocht worden, kan dit zelfs tot op 30 km van de vermelde overnachtingsplaats.

» York centre, BW York Pavillion hotel – 2 nachten
» Darlington, George Hotel of BW Gibside Newcastle – 1 nacht
» Leeds (25 km), BW Premier Collection Hazlewood Castle Hotel – 1 nacht

Inbegrepen

In deze autorondreis in Engeland is inbegrepen:

» 4 overnachtingen
» 4 x ontbijt
» Documentatiemap
» BTW
» Bijdrage Garantiefonds

Niet inbegrepen

» Vervoer naar en in Engeland
» Niet-vermelde entreegelden
» Niet-vermelde maaltijden en drankjes
» Persoonlijke uitgaven tijdens de autorondreis
» Verzekeringen

Prijs per persoon (Euro)

Kamer en ontbijt

2pk

Single

A: 1/4-26/4/20

301,00

527,00

B: 27/4-26/5/20

316,00

542,00

C: 27/5-26/6/20

319,00

545,00

D: 27/6-26/7/20

332,00

558,00

E: 27/7-31/8/20

339,50

565,50

F: 1/9-31/10/20

323,00

549,00

Max. 2 kinderen -11j.: € 50/kind

Vraag reisofferte aan:  VliegtuigFerryHuurautonvt

  • = verplicht veld

  Voordelen

  » Geen boekingskosten
  » Garantiefonds Reizen
  » Veilig betalen

  Klantenservice

  » info@feel2travel.nl
  » NL: 0032 54 326 981
  » BE: 054 326 981

  Openingstijden:
  » ma t/m vr: 9.30 – 18.00u
  » za: 9.30 – 12.30u