Het land van duizend meren

Autorondreis in Zuid-Finland
Je bent hier:

Autorondreis in Finland (9 dagen / 8 nachten)

v.a. € 678,00 per persoon, per rondreis

Honderden meren in alle maten en vormen vindt u in het zuiden van Finland. Daar rond uitgestrekte bossen, pittoreske dorpen en stadjes, niet zelden met een robuuste burcht of een kasteel. Romantische zielen die houden van water en natuur zijn hier zeker op hun plaats.

Dag 1: Begin rondreis Finland

Na aankomst heeft u nog een lange zomerse avond om Helsinki alvast wat te verkennen. Overnachting in Helsinki

Dag 2: Helsinki-Turku (165 km)

Via de Kings Road naar Turku, met onderweg Mustio Manor en de ruïnes van Raasepori
Castle. Turku ligt aan de monding van de rivier de Aura in de Oostzee, ten westen van Helsinki. De stad werd gesticht in het begin van de 13e eeuw en was tot 1812 de hoofdstad van Finland. De grote kathedraal in de stad werd gebouwd in de vroege 13e eeuw. Het eveneens 13e-eeuwse kasteel, dat in 1614 werd vernietigd door een brand en in 1961 werd hersteld, is nu een historisch museum. Turku is ook hét vertrekpunt voor boottochten door de schitterende eilandengroep voor de kust. Overnachting in Turku.

Dag 3: Turku-Tampere (157 km)

U rijdt door een groen landbouwgebied met stop in Nuutajärvi Glass Village. De ongebruikelijke ligging van Tampere, aan een stroomversnelling, de Tammerkoski, op een smalle strook land tussen twee meren in: Näsijärvi en Pyhäjärvi, resulteert in schitterende uitzichten over het water. Tampere leeft, het is een bruisende stad met een groot aanbod aan bezienswaardigheden en een mooie natuur niet ver van de stad. Bezoek zeker de zeer mooie en speciale lutherse kathedraal uit het begin van de 20ste eeuw, de houten kerk uit 1824, het raadhuis (1890) en de Kalevakerk (1966). Overnachting in Tampere.

Dag 4: Tampere-Jyväskylä (175 km)

Bezoek aan de oude houten kerk van Petäjävesi. De regio van Jyväskylä is vooral bekend om de gebouwen ontworpen door Alvar Aalto. Overnachting in Jyväskylä.

Dag 5: Jyväskylä-Nurmes (275 km)

Vandaag zeker stoppen in Kuopio. Hier kan u genieten in het openluchtmuseum midden in de stad, de markthal in Jugendstil, Puijo Heuvel met observatietoren, het Orthodox kerkmuseum en een heerlijk boottochtje over het meer. Na een korte rit kan u langs 2 mooie meren rijden: Syväri en Vuotjäri en een stop maken in Nilsia. Deze stad is de perfecte uitvalsbasis voor buitenactiviteiten zoals wandelen, mountainbiken, vissen en watersporten. Daarna verder naar Nurmes. Deze stad is schitterend gelegen op een landtong, omgeven door 2 meren. De grootste toeristische bezienswaardigheid van de stad is het in het begin van de 19de eeuw gebouwde Bombahuis. Het Bombahuis werd gebouwd in de traditionele Karelische stijl. Overnachting in Nurmes.

Dag 6: Nurmes-Mikkeli (290 km)

Op het keerpunt van de reis rijdt u terug naar het Zuiden via Joensuu. Joensuu is de hoofdstad van de Finse regio Noord-Karelië. De stad ligt aan de monding van de Pielisjoki in het Pyhäselkä-meer. Ze werd in 1848 in opdracht van tsaar Nicolaas I gesticht en groeide al snel uit tot een centrum van houtverwerking. De opening van het Saimaakanaal betekende een verdere impuls voor de economie en Joensuu groeide uit tot één van de grootste Finse binnenhavens. Van daar naar Varkaus aan de oever van een verbinding tussen 2 delen van het Saimaa meer. Ook uw overnachtingsplaats voor vanavond, Mikkeli, ligt aan de rand van het Saimaa-merengebied. Deze voormalige garnizoenstad en oude bisschopszetel met volledig houten kerk, is een bedrijvige plaats geworden. Een leuke excursie is Miniland op een 5 km van het centrum. Miniland bestaat uit de belangrijkste Finse bouwwerken die nagebouwd werden op een schaal van 1:20. Op ongeveer 10 km van Mikkeli ligt het Anjan Puisto-park met duizenden planten-, boom- en kleine diersoorten. Overnachting in Mikkeli.

Dag 7: Mikkeli-Lappeenranta (123 km)

Lappeenranta is een oud kuuroord dat gesticht werd in 1649. Vandaag is de hoofdstad van Zuid-Karelië uitgegroeid tot een internationale universiteitsstad. Geniet van de stilte en de natuur aan het Saimaa meer en bezoek het historische fort, de musea, de Orthodoxe kerk, de winkels van ambachtslieden en de gezellige cafés. Overnachting in Lappeenranta.

Dag 8: Lappeenranta-Helsinki (220 km)

Namiddag bezoek aan Helsinki met de haven, de esplanade, de talrijke musea, het design district, de rotskerk, het senaatsplein en de kathedraal. Wilt u graag eens het water op? Maak dan een boottochtje naar Suomenlinna Sea Fortress of een rondvaart in de baai. Overnachting in Helsinki.

Dag 9: Einde van de autorondreis Finland

Deze autorondreis in Finland eindigt in Helsinki.

Vervoer

Deze Finland rondreis kan gecombineerd worden met vluchten Brussel/Helsinki/Brussel en een huurauto

Accommodatie

Tijdens deze reis verblijft u in een mix van degelijke 3/4 sterren hotels zoals Scandic Jyväskylä City, Scandic Patria, Sokos Hotels, Clarion Hotel Helsinki of gelijkaardig

Inbegrepen

» 8 overnachtingen in 3* of 4*-hotels
» 8 x ontbijt
» Reisdocumentatie
» Bijdrage Garantiefonds Reizen
» BTW

Niet inbegrepen

» Vervoer naar en in Finland
» Niet-vermelde entreegelden
» Niet-vermelde maaltijden en drankjes
» Persoonlijke uitgaven tijdens de Finland rondreis

Prijzen per persoon (Euro)

Prijs per persoon

Kamer en ontbijt in 3*/4* hotels

1/5-30/9/22

2pk

678,00

1pk

1202,00

3d volw. op de kamer

523,00

Kind 2-11j.

327,00

Kind -2j.;gratis, zonder bed. Babybedje op aanvraag.
Deze reis voor ouders en 2 kinderen -12j. in 1 kamer? Vraag een offerte!

Vraag reisofferte aan:


  VliegtuigFerryHuurautonvt

  • = verplicht veld

  Voordelen

  » Geen boekingskosten
  » Garantiefonds Reizen
  » Veilig betalen

  Klantenservice

  » info@feel2travel.nl
  » NL: 0032 54 326 981
  » BE: 054 326 981

  Openingstijden:
  » ma t/m vr: 9.30 – 18.00u
  » za: 9.30 – 12.30u