Ronde van Finland

Autorondreis in Finland (Lapland)

Autorondreis in Finland (15 dagen / 14 nachten)

v.a. € 1222,00 per persoon, per rondreis

Een 15-daagse autorondreis waarbij u kennismaakt met het zuidwesten van Finland met de mooie steden Tampere en Turku. Ook Lapland komt aan bod met de hoofdstad Rovaniemi, om terug te keren naar Helsinki via het schitterende merengebied.

Dag 1 - Begin rondreis Finland: Helsinki-Hämeenlinna (190 km)

In Hämeenlinna: Finland’s grootste bakstenen kasteel, het geboortehuis van Jean Sibelius en het Aulanko Park met observatietoren voor schitterende uitzichten over het Finse woud. Overnachting in Hämeenlinna.

Dag 2: Hämeenlinna-Tampere (75 km)

Op weg naar Tampere: de middeleeuwse stenen kerk van Hattula, het wereldbefaamde Iittala Glas museum en bedrijfswinkel en het Visavuori museum in Valkakoski. Overnachting in Tampere.

Dag 3: Tampere

Volledige dag om het industriële erfgoed van Tampere te ontdekken. De ongebruikelijke ligging van Tampere, op een smalle strook land tussen twee enorme meren, resulteert in schitterende uitzichten over het water. Tampere leeft, het is een bruisende stad met
een groot aanbod aan bezienswaardigheden en een mooie natuur niet ver van de stad. Overnachting in Tampere.

Dag 4: Tampere-Vaasa (240 km)

Vaasa ligt aan het smalste punt van de Botnische Golf, op slechts 80 km van Zweden en is de zonnigste stad van Finland! De zee met de duizenden eilandjes geven de stad de sfeer van een authentieke badplaats. Bezienswaardig zijn de Vaasa-kerk, de markthal
en het Pohjanmaan Museum. Een bezoekje aan het maritiem museum of de thermale baden mag niet ontbreken. Overnachting in Vaasa.

Dag 5: Vaasa-Oulu (320 km)

Neem de hele dag voor de tocht langs de schitterende Finse westkust met de duinen van Kalajoki en allerlei vissersdorpjes. Aan de monding van de Oulujoki rivier ligt het marktplein van Oulu mooi aan het water. Overnachting in Oulu.

Dag 6: Oulu

Oulu, de stad van de teerhandelaren, is nu een universiteitsstad met verschillende musea en een botanische tuin en zoölogisch museum. Een bezoek aan het openluchtmuseum Turkansaari mag eigenlijk niet ontbreken. Het museum is prachtig gelegen op een eiland in de rivier en geeft een beeld van het traditionele boerenleven. Overnachting in Oulu.

Dag 7: Oulu-Rovaniemi (224 km)

Deze stad ligt slechts enkele kilometers ten zuiden van de poolcirkel. Precies op de poolcirkel ligt het dorp van de kerstman, met winkeltjes en een postkantoor, waarvandaan brieven met speciale postzegels worden verstuurd naar kinderen over de hele wereld! Overnachting in Rovaniemi.

Dag 8: Rovaniemi-Kuusamo (191 km)

Bezoek vanmorgen het Arktikum in Rovaniemi. Een modern en prachtig museum en wetenschappelijk centrum met een permanente tentoonstelling over de geschiedenis van Lapland van de prehistorie tot het heden en daarnaast de bevindingen van het Arctisch onderzoek over de invloed van de veranderingen in de wereld op de Arctische regio. De omgeving van Kuusamo is één van de laatste wildernissen van Europa met woeste ongerepte natuur, bergen, snelstromende riviertjes, watervalletjes en duizenden meren. Overnachting in Kuusamo.

Dag 9: Kuusamo - Nurmes (360 km)

U reist langs verscheidene meren tot in Nurmes. Deze stad is schitterend gelegen op een landtong, omgeven door 2 meren. Hier komt u ook dicht bij de Russische grens. Overnachting in Nurmes.

Dag 10: Nurmes - Kuopio (130 km)

In Kuopio is het genieten in het openluchtmuseum midden in de stad, de markthal in Jugendstil, Puijo Heuvel met observatietoren, het Orthodox kerkmuseum en een heerlijk boottochtje over het meer. Overnachting in Kuopio.

Dag 11: Kuopio - Mikkeli (165 km)

Vandaag verder naar Mikkeli, aan de rand van het Saimaa-merengebied. Deze voormalige garnizoensstad en oude bisschopszetel met volledig houten kerk, is een bedrijvige plaats geworden. Een leuke excursie is Miniland op een 5 km van het centrum. Miniland bestaat uit de belangrijkste Finse bouwwerken die nagebouwd werden op een schaal van 1:20. Op ongeveer 10 km van Mikkeli ligt het Anjan Puisto-park met duizenden planten-, boom- en kleine diersoorten. Overnachting in Mikkeli

Dag 12: Mikkeli - Kotka (160 km)

Via Savonlinna met zijn middeleeuws kasteel, waar in de zomer het grootste operafestival van Finland gehouden wordt, Kerimake met ’s werelds grootste houten kerk en Punkaharju, een smalle landtong tussen twee meren van ongeveer zeven kilometer lang, naar Karhula. Overnachting in Kotka.

Dag 13: Kotka - Helsinki (135 km)

Het openluchtmuseum op Varissaari vertelt de geschiedenis van de zeeslagen. Ook het Sibelius-park, het stadhuis en de Russisch-ortodoxe Nicolaaskerk moet u zeker bezoeken. Overnachting in Helsinki.

Dag 14: Helsinki

In Helsinki geniet u van uw Helsinki Card waarmee u recht heeft op een sightseeing tour met bus of boot, onbeperkt reizen met de bus, ferry naar de Suomenlinna zeeburcht, ingang tot de belangrijkste musea en bezienswaardigheden en kortingen op restaurants en winkels. Overnachting in Helsinki.

Dag 15: Einde van de autorondreis Finland (Lapland)

Deze autorondreis in Finland eindigt in Helsinki.

Vervoer

Deze Finland rondreis kan gecombineerd worden met vluchten Brussel/Helsinki/Brussel en een huurauto

Accommodatie

Tijdens deze reis verblijft u in een mix van degelijke 3/4 sterren hotels zoals Scandic Oulu Station, Scandic Pohjanhova Hotel, Clarion Hotel Helsinki, Sokos Hotels of gelijkaardig.

Inbegrepen

» 14 overnachtingen in 3* of 4*-hotels
» 14 x ontbijt
» Ticket voor Arktikum in Rovaniemi
» Helsinki Card 24u
» Reisdocumentatie
» Bijdrage Garantiefonds Reizen
» BTW

Niet inbegrepen

» Vervoer naar en in Finland
» Niet-vermelde entreegelden
» Niet-vermelde maaltijden en drankjes
» Persoonlijke uitgaven tijdens de Finland rondreis

Prijzen per persoon (Euro)

Prijs per persoon

Kamer en ontbijt in 3*/4* hotels

1/5-15/9/22

2pk

1222,00

1pk

2092,00

3d volw.op de kamer: € 958.
Kind -2j.:gratis, zonder bed. Babybedje op aanvraag.
Kind 2-11j.: € 599

Vraag reisofferte aan:


  VliegtuigFerryHuurautonvt

  • = verplicht veld

  Voordelen

  » Geen boekingskosten
  » Garantiefonds Reizen
  » Veilig betalen

  Klantenservice

  » info@feel2travel.nl
  » NL: 0032 54 326 981
  » BE: 054 326 981

  Openingstijden:
  » ma t/m vr: 9.30 – 18.00u
  » za: 9.30 – 12.30u