Het onstuimige westen en de Connemara

Autorondreis in Ierland met eigen auto
Je bent hier:

Autorondreis in Ierland (8 dagen / 7 nachten)

v.a. € 350,50 per persoon, per rondreis

De Connemara, de meest westelijk gelegen streek van Ierland, is een unieke regio met een ruwe kustlijn, prachtige heuvels en ontelbare meren en rivieren. Hier is het nog aangenaam rijden over smalle, rustige wegen die meanderen door het landschap. Een streek rijk aan tradities. ’s Avonds moet je beslist eens een pub bezoeken met live muziek.

Dag 1 - Begin rondreis Ierland: Dublin – Limerick (200 km)

Transport naar Ierland naar keuze. Aankomst in Ierland. Vervolgens naar Limerick, de stad van King John. Overnachting in Limerick.

Dag 2: Limerick – Cliffs of Moher – The Burren – Oranmore (150 km)

Via Shannon en Ennis naar de ‘Cliffs of Moher’ waar de kust 240 meter loodrecht boven de oceaan uitsteekt. Bij goed weer kan u, voor de kust, de Aran eilanden zien. Daarna via Lisdoonvarna naar The Burren, een vreemd plateau met een ongewone en contrasterende arctische en alpine flora. Overnachting in Oranmore.

Dag 3: Oranmore – Galway – Spiddal – Clifden (200 km)

Gebruik de voormiddag voor een bezoek aan Galway. ´s Namiddags rijdt u, via de kustweg met zicht op Galway Bay en de Aran Islands, naar Spiddal met zijn kleine haven en uitgestrekt strand. Dan landinwaarts via Maam Cross en Recess naar Clifden. Overnachting in Clifden.

Dag 4: Clifden

Vandaag kan u opteren voor een rustdag in Clifden, de hoofdstad van de Connemara. Het is een mooi stadje met hellende en ronde straten. U heeft hier een prachtig zicht op de smalle Clifden Bay en enkele toppen van de Twelve Bens. Indien u toch zin heeft in een uitstapje, dan neemt u een kijkje bij de Owenglin waterval of rijdt u naar Derrygimla´s White Strand enkele kilometers buiten Clifden. Een andere aanrader is de ‘Sky Road’, een toeristische route met vertrek- en aankomst in Clifden. Overnachting in Clifden.

Dag 5: Clifden – Castlebar (80-100 km)

Vertrek in de richting van de bossen van Letterfrack en dan naar Kylemore Abbey. Deze inbegrepen bezienswaardigheid is één van de meest romantische kastelen van Ierland, het kasteel en zijn Victoriaanse ommuurde tuin bieden u naast een fascinerende geschiedenis ook unieke  fotografische mogelijkheden. Maak daarna misschien eens een wandeling in het ‘Connemara National Park’. Geniet onderweg  van het uitzicht op de twaalf kegelvormige toppen van de Twelve Bens, het ruige maar prachtige landschap. Via Leenane en dan rijdt u in Glennagevlagh het Murrisk Peninsula op. Via de Mweelread Mountains over de Doo Lough Pass naar Cregganbaun en Louisburg. Dan verder langs de kust van Clew Bay naar Westport, een gezellig stadje met verschillende goede restaurants nabij de haven. Overnachting in Castlebar.

Dag 6: Castlebar - Achill Island – Castlebar (90 km)

Vandaag gaat u op daguitstap naar het prachtige Achill Island. Achill Island is door een brug bij Achill Sound verbonden met het schiereiland Corraun Peninsula. Op het eiland ligt de hoogste klif ter wereld: 650 meter hoog. Heeft u tijd dan kan u met een boot vanuit Doogort naar de Seal Caves of de robbengrotten iets ten noordwesten van het dorp. Overnachting in Castlebar

Dag 7: Castlebar – Trim (200 km)

U doorkruist Ierland van west naar oost door het schitterende binnenland richting Trim. In Trim staat een bezoek aan de machtige kasteelruïne, Trim Castle, en gedenkzuil voor de Duke of Wellington op het programma. Overnachting in de omgeving van Trim.

Dag 8 - Einde van de autorondreis in Ierland: Trim – Dublin (50 km)

Het is tijd om weer naar huis te gaan. Deze autorondreis in Ierland zit erop.

Vervoer

Deze rondreis in Ierland kan gecombineerd worden met vluchten en huurauto of met een van de ferry’s.

Accommodatie

B&B Ierland:
U verblijft bij particulieren, leden van de B&B Ireland Association op basis van kamer met bad of douche en Iers ontbijt. Ideaal om wat van de Ierse sfeer te proeven. De B&B’s kunnen tot 20 km buiten de aangeduide plaats liggen.
OPGELET: Door de organisatie B&B Ireland worden reservatiekosten aangerekend per overnachtingsadres, in totaal 1 x 12,50 Euro te betalen bij reservatie.

Hotels
Volgende 3 en 4* hotels worden door ons voorzien, kleine prijswijzigingen zijn mogelijk indien de vermelde hotels niet beschikbaar zijn.
Savoy Hotel****, Limerick, Co Limerick  1 nacht
Oranmore Lodge Hotel***, Oranmore, Co Galway                      1 nacht
Clifden Station House Hotel***, Clifden, Co Galway                    2 nachten
Breaffy House Resort***, Castlebar, Co Mayo                            2 nachten
Trim Castle Hotel****, Trim, Co Meath                                      1 nacht

Inbegrepen

In deze autorondreis in Ierland is inbegrepen:
» 7 overnachtingen
» 7 x ontbijt
» Toegangsticket voor de Cliffs of Moher, Kylemore Abbey, Trim Castle
» Bijdrage Garantiefonds
» Reisdocumentatie
» BTW

Niet inbegrepen

» Vervoer naar en in Ierland
» Niet-vermelde entreegelden
» Niet-vermelde maaltijden en drankjes
» Persoonlijke uitgaven tijdens de autorondreis
» Verzekeringen

Prijzen per persoon (Euro)

Vraag reisofferte aan:


VliegtuigOvertochtHuurauto

• = verplicht veld

Voordelen

» Geen boekingskosten
» Garantiefonds Reizen
» Veilig betalen

Klantenservice

» info@feel2travel.nl
» NL: 0032 54 326 981
» BE: 054 326 981

Openingstijden:
» ma t/m vr: 9.30 – 18.00u
» za: 9.30 – 12.30u