Het kleurrijke zuidwesten & Ring of Kerry

Autorondreis in Ierland met eigen auto
Je bent hier:

Autorondreis in Ierland (8 dagen / 7 nachten)

v.a. € 380,75 per persoon, per rondreis

Ideaal als een eerste kennismaking met Ierland, een streek met een zeer gevarieerd en spectaculair landschap. Onder invloed van de warme golfstroom vind je hier een bijna tropische plantengroei, palmbomen en rododendrons gedijen hier goed. De beroemde ‘Ring of Kerry‘, het Dingle schiereiland en Killarney, Kenmare en Cork komen aan bod tijdens deze rondrit.

Dag 1 - Begin rondreis Ierland: Dublin - Tralee (310 km)

Vanuit Dublin rijdt u via het binnenland van Ierland en Limerick naar het westen. Onderweg naar Tralee kan u een stop maken in het mooie dorpje Adare. Overnachting in Tralee.

Dag 2: Dingle Peninsula (100 km)

Vandaag staat een rondrit langs de Dingle Peninsula op het programma. U rijdt naar Dingle via de noordelijke weg en de Connor Pass. Iets voorbij Dingle kan u tegen Ballynana een bezoek brengen aan het oude bidhuis ‘Gallarus Oratory’, meer dan 1.000 jaar oud en nog steeds volledig intact. Ook het Blasket Island visitor centre is zeker de moeite waard. Overnachting in Tralee.

Dag 3: Tralee – Ring of Kerry – Killarney (164 km)

Van Tralee richting Killorglin. Hier volgt u de beroemde ‘Ring of Kerry’ die het hele Inverargh schiereiland omcirkelt. U rijdt via Cahirciveen, Waterville, Caherdaniel en Sneem naar Killarney. Bij Caherdaniel bezoekt u het statige Derrynane House, midden een 120 ha groot park dat tot aan de kust reikt. Net voor Killarney loont het de moeite om te stoppen en te genieten van het mooie uitzichtpunt ‘Ladies View’. Overnachting in Killarney.

Dag 4: Killarney

Vandaag een rustige dag om het Killarney National Park te verkennen. U kan dit doen per koets, te voet of u maakt een boottocht op één van de meren. Hoogtepunt van deze dag is het inbegrepen bezoek aan Muckross House and gardens. Zowel het mooie victoriaanse landhuis als de botanische tuinen zijn de moeite waard. Overnachting in Killarney.

Dag 5: Killarney – Gap of Dunloe – Kenmare – Glengariff – Gougane Barra – Killarney (150 km)

Daguitstap via de Gap of Dunloe en Molls Gap naar Kenmare. Bezoek aan het stadje
Namiddag langs de Caha Pass naar Glengarriff. Bezoek aan Garrinish eiland met zijn wereldberoemde tuinen en arboretum. Vervolgens naar Gougane Bara voor een bezoek aan het National Forest Park en de ruïne van het klooster van Saint Finbarr uit de 7de eeuw. Overnachting in Killarney.

Dag 6: Killarney – Macroom – Blarney – Cork (100 km)

Vanaf Killarney via Glenflesk naar Macroom en dan via de Lee vallei richting Cork. Tijdens uw bezoek aan Blarney Castle mag u zeker niet vergeten om de ‘Steen van Blarney Castle’ te kussen, waardoor u de gift der welsprekendheid zou ontvangen. Bezoek het gezellige Cork, geniet van zijn uitstekende restaurants en de vele shoppingmogelijkheden. Overnachting in Cork.

Dag 7: Cork – Cashel – Portlaoise (170 km)

Via Fermoy en Mitchelstown naar Cashel om de meest vermaarde ruïne van Ierland, de ‘Rock of Cashel’ te bezoeken. Daarna verder naar Portlaoise voor overnachting.

Dag 8 - Einde van de autorondreis in Ierland: Portlaoise – Dublin (90 km)

Het is tijd om weer naar huis te gaan. De rondreis in Ierland zit erop.

Vervoer

Deze rondreis in Ierland kan gecombineerd worden met vluchten en huurauto of met een van de ferry’s.

Accommodatie

B&B Ierland:
U verblijft bij particulieren, leden van de B&B Ireland Association op basis van kamer met bad of douche en Iers ontbijt. Ideaal om wat van de Ierse sfeer te proeven. De B&B’s kunnen tot 40 km buiten de aangeduide plaats liggen. Gallia reserveert voor deze rondreis B&B´s in de 3 en 4 sterren categorie.
OPGELET: Door de organisatie B&B Ireland worden reservatiekosten aangerekend per overnachtingplaats, in totaal 1 x € 10 te betalen bij reservatie

Hotels
Volgende hotels worden door ons voorzien. Kleine prijswijzigingen zijn mogelijk indien de vermelde hotels niet beschikbaar zijn.
Ballyroe Hotel***, Tralee, Co Kerry – 2 nachten
Killarney Court Hotel***, Killarney,Co Kerry – 3 nachten
Ambassador Hotel****, Cork,Co Cork – 1 nacht
Midlands Park Hotel****, Portlaoise,Co Laois – 1 nacht

Inbegrepen

In deze autorondreis in Ierland is inbegrepen:
» 7 overnachtingen
» 7 x ontbijt
» Toegangsticket voor Muckross House & Gardens, Derrynane House, Blarney Castle en de Rock of Cashel
» Bijdrage Garantiefonds
» Reisdocumentatie
» BTW

Niet inbegrepen

» Vervoer naar en in Ierland
» Niet-vermelde entreegelden
» Niet-vermelde maaltijden en drankjes
» Persoonlijke uitgaven tijdens de autorondreis
» Verzekeringen

Prijzen per persoon (Euro)

Vraag reisofferte aan:


VliegtuigOvertochtHuurauto

• = verplicht veld

Voordelen

» Geen boekingskosten
» Garantiefonds Reizen
» Veilig betalen

Klantenservice

» info@feel2travel.nl
» NL: 0032 54 326 981
» BE: 054 326 981

Openingstijden:
» ma t/m vr: 9.30 – 18.00u
» za: 9.30 – 12.30u