The Best of the South

Autorondreis in Ierland met eigen auto
Je bent hier:

Autorondreis in Ierland (8 dagen / 7 nachten)

v.a. € 351,50 per persoon, per rondreis

Bereid u voor op prachtige vergezichten en schitterende natuur in het inspirerende zuiden van Ierland! U zal versteld staan van de overvloed aan bezienswaardigheden, bijzondere natuur, prachtige winkels en natuurlijk het fantastische eten! Het pittoreske zuiden van Ierland is beroemd om zijn rustige levensritme en buitengewoon mooie natuur.

Dag 1 - Begin rondreis Ierland: Dublin - Waterford (180 km)

Rit van Dublin via Kilkenny naar Waterford, de oudste stad van Ierland. Ze werd in 914 door de Vikingen gesticht. Bezoek de boeiende tentoonstelling van hun kostbaarheden in de Reginald´s Tower. In Waterfords Viking Triangle, een gedeelte van het oude stadscentrum, is ook het nieuwe Waterford Crystal Visitor Centre te vinden. Overnachting in Waterford.

Dag 2: Waterford - Copper Coast - Midleton - Cobh - Kinsale (175 km)

Vertrek uit Waterford richting Tramore waar u de Copper Coast kustweg volgt naar Stradbally en Dungarvan. Deze rit voert u langs hoge rotsen, indrukwekkende baaien en prachtige zeezichten. Daarna rijdt u verder naar Midleton voor een bezoek aan The Jameson Experience in de Old Midleton Distillery. Midleton is ook een aangename shoppingstad. Na Midleton kan u nog een zijsprong voorzien naar Cobh waar u de in 2012 geopende Titanic Experience bezoekt. In de vroegere kantoren van de White Star Line, wordt het verhaal van de Titanic en zijn passagiers verteld aan de hand van innovatieve audiovisuele technologie om de personages tot leven te brengen. Overnachting in de omgeving van Kinsale/Cork.

Dag 3: Kinsale - Blarney - Cork - Kinsale (75 km)

Vanmorgen bezoekt u het vermaarde Blarney Castle met zijn robuuste kasteeltoren en de ´steen der welbespraaktheid´. Het bijna 600 jaar oude kasteel wordt omringd door verschillende tuinen waar u best wat tijd voor uittrekt. Zo vindt u er een typische Ierse tuin, een turftuin, een arboretum en Pinetum maar ook een Poison Garden met allerlei giftige planten, te betreden op eigen risico. Namiddag heeft u tijd voor een bezoek aan Cork met zijn English Market en gezellige winkelstraten aan de River Lee. Overnachting in de omgeving van Kinsale/Cork.

Dag 4: Kinsale

Halfweg deze reis kan u vandaag een rustig dagje inlassen in Kinsale of op verkenning uitgaan op de Old Head of Kinsale. Hier kan je een aangename wandeling van 6 km maken die je in een lus meeneemt over de kaap. De indrukwekkende kliffen en de zwart-wit gestreepte Old Head Lighthouse zijn zeker de moeite waard. Overnachting in de omgeving van Kinsale/Cork.

Dag 5: Kinsale - Baltimore (85 km)

Voorzie tijdens deze mooie rit langs de kust een stop in Timoleague. De oude ruïnes van de abdij uit de 13de eeuw, gelegen aan Courtmacsherry Bay, vormen een prachtig zicht. Breng eventueel ook een bezoek aan Creagh Gardens, bij Skibbereeen. Deze tuinen maken deel uit van de West Cork Garden Trail. Bij Baltimore krijg je een schitterend uitzicht ver de Carbery´s Hundred Isles. Dit zijn piepkleine eilandjes in de Roaring Bay. Overnachting in de omgeving van Baltimore.

Dag 6: Baltimore - Beara - Kenmare (180 km)

Het Beara schiereiland is doordrenkt van mythes en legenden. De bergen en valleien zijn rijk aan archeologische sites zoals steencirkels, graven en andere overblijfselen uit het verleden. U vindt er prachtige meren omgeven door machtige bergen en een ruige kustlijn. Geniet vanuit de Dursey Island Cable car van de weidse uitzichten over het mooie Beara schiereiland. Overnachting in de omgeving van Kenmare.

Dag 7: Kenmare - Killarney - Cahir (160 km)

Vanmorgen rijdt u via Molls Gap en Ladies View, met een prachtig zicht op de beide meren, naar Killarney. Hier bezoekt u Mucross House and Gardens. Maak daarna een wandeling of verwen uzelf met een rit per koets door Killarney National Park. Namiddag rijdt u richting Cahir. Overnachting in de omgeving van Cahir/Cashel.

Dag 8 - Einde van de autorondreis in Ierland: Cahir - Dublin (190 km)

Vroeg vertrek voor een bezoek aan de Rock of Cashel met de overblijfselen van St Patricks Cathedral, Cormac´s Chapel en een round tower. Ook het uitzicht van op deze 60 meter hoge rots over het omliggende landschap van Tipperary is de moeite. Verder naar Dublin.  Het is tijd om weer naar huis te gaan. De rondreis in Ierland zit erop.

Vervoer

Deze rondreis in Ierland kan gecombineerd worden met vluchten en huurauto of met een van de ferry’s.

Accommodatie

B&B Ierland:
U verblijft bij particulieren, leden van de B&B Ireland Association op basis van kamer met bad of douche en Iers ontbijt. Ideaal om wat van de Ierse sfeer te proeven. De B&B’s kunnen tot 20 km buiten de aangeduide plaats liggen. Gallia reserveert voor deze rondreis B&B´s in de 3 en 4 sterren categorie.
OPGELET: Door de B&B organisatie worden reservatiekosten aangerekend per overnachtingplaats, in totaal 1 x € 12,50 te betalen bij reservatie

Hotels
Volgende hotels worden door ons voorzien. Kleine prijswijzigingen zijn mogelijk indien de vermelde hotels niet beschikbaar zijn.
The Fitzwilton****, Waterford, Co Waterford
Actons Hotel****, Kinsale, Co Cork
Casey´s of Baltimore***, Baltimore, Co Cork
Kenmare Bay***, Kenmare, Co Cork
Cahir House Hotel***, Cahir, Co Tipperary

Inbegrepen

In deze autorondreis in Ierland is inbegrepen:
» 7 overnachtingen
» 7 x ontbijt
» Toegangsticket voor Blarney Castle, Muckross House & Gardens
» Bijdrage Garantiefonds
» Reisdocumentatie
» BTW

Niet inbegrepen

» Vervoer naar en in Ierland
» Niet-vermelde entreegelden
» Niet-vermelde maaltijden en drankjes
» Persoonlijke uitgaven tijdens de autorondreis
» Verzekeringen

Prijzen per persoon (Euro)

Vraag reisofferte aan:


VliegtuigOvertochtHuurauto

• = verplicht veld

Voordelen

» Geen boekingskosten
» Garantiefonds Reizen
» Veilig betalen

Klantenservice

» info@feel2travel.nl
» NL: 0032 54 326 981
» BE: 054 326 981

Openingstijden:
» ma t/m vr: 9.30 – 18.00u
» za: 9.30 – 12.30u