Charming Ireland

Autorondreis in Ierland met eigen auto
Je bent hier:

Autorondreis in Ierland (8 dagen / 7 nachten)

v.a. € 352,25 per persoon, per rondreis

Deze´ Charming Ireland´ rondreis brengt u o.a. in het groene Wicklow Mountains en in het prachtige graafschap Kerry. Maar ook de mooie Zuidelijke kust komt aan bod. Onderweg kan u tal van bezienswaardigheden bezoeken: Glendalough, een monastieke nederzetting uit de 6de eeuw, Garinish Island met prachtig aangelegde Italiaanse tuinen, Muckross House and Gardens en Killarney National Park. U verblijft naar keuze in charmante B&B´s of in de luxueuzere maar zeker zo karaktervolle Irish Country Hotels.

Dag 1 - Begin rondreis Ierland: Dublin - Maccredin Village (95 km)

Transport naar Ierland naar keuze. Na aankomst geniet u van een tocht naar één van de mooiste streken van Ierland, de Wicklow mountains. Daarvoor neemt u de panoramische weg die u over de Sally Gap naar Glendalough voert. Glendalough is een monastieke nederzetting uit de 6de eeuw. Het ligt in een schitterende omgeving en wij raden u dan ook een wandeling naar de 2 meren aan. Overnachting in de omgeving van Maccredin Village.

Dag 2: Maccredin - New Ross(105 km)

Vandaag heeft u op weg naar New Ross tijd voor een halte aan de Avoca Woolen Mills waar de mooiste stoffen geweven worden en in het pottenbakkersstadje Enniscorthy. New Ross is één van de oudste steden van County Wexford. Het middeleeuwse New Ross is de thuis van het Dunbrody famineship dat vertelt over de geschiedenis van de emigratie. Op 8 km van New Ross vindt u het voorouderlijk huis van de Amerikaanse president JF Kennedy of het arboretum aan hem opgedragen. Overnachting in de omgeving van New Ross.

Dag 3: New Ross - Waterford - Castlemartyr (275 km)

Ontdek Waterford, de oudste stad van Ierland, waarvan de oorsprong terug gaat tot aan de komst van de Vikingen. Een fascinerende en bewandelbare Vikingdriehoek omsluit historische sites. In het Waterford Crystal Visitor Centre bewondert u het elegante vakmanschap dat bij elk stuk kristal komt kijken. Rijdt via de Copper Coast langs de kust van Tramore naar Dungarvan. Dit traject is een opeenvolging van hoge rotsen, baaien en overgetelijke zeezichten. Overnachting in de omgeving van Castlemartyr.

Dag 4: Castelmartyr - Kinsale - Glandore - Baltimore (155 km)

Via Cork en Kinsale langs de Zuidkust van Ierland naar Glandore en Baltimore. Vandaag geniet u van de kustlandschappen met als hoogtepunt de kliffen achter het dorp Baltimore, waar u een schitterend uitzicht hebt op de Carbery’s Hundred Isles, piepkleine eilandjes in Roaring Bay. Vanavond geniet u zeker van een visdiner in één van de visrestaurantjes van het dorp. Overnachting in de omgeving van Baltimore.

Dag 5: Baltimore - Glengariff - Killarney (120 km)

Via Bantry naar Glengariff. Hier kan je de Italiaanse tuinen bezoeken op Garinish Island, net voor de kust bij Glengariff. Via Kenmare over de Molls Gap en door het National Park naar Killarney, onderweg een prachtig uitzicht over de meren van Killarney. Muckross House & Gardens in Killarney National Park loont zeker de moeite om te bezoeken. Overnachting in Killarney.

Dag 6: Ring of Kerry (160 km)

Vandaag volgt u de beroemde rondrit ‘Ring of Kerry’ over het Iveragh schiereiland. Geniet van de prachtige vergezichten. Inbegrepen in uw reis zit een bezoek aan Derrynane House, ongeveer halfweg op de Ring of Kerry. Dit prachtige huis gelegen op 120 hectare parkland is een niet te missen bezienswaardigheid.  Overnachting in Killarney.

Dag 7: Killarney - Dingle Peninsula - Adare (240 km)

U hebt de keuze uit verschillende mogelijkheden: een dagexcursie naar het Dingle Penisula met in het uiterste westen het prachtige Slea Head of u rijdt naar Tralee waar u het Kerry, the Kingdom museum kan bezoeken met o.a. een reconstructie van het leven in Tralee tijdens de middeleeuwen. Via Listowel, Athea en Ardagh naar Adare. Adare is een pittoresk dorpje ten zuiden van Limerick. Overnachting in de omgeving van Adare.

Dag 8 - Einde van de autorondreis in Ierland: Adare - Dublin (230 km)

Het is tijd om weer naar huis te gaan. Deze autorondreis in Ierland zit erop.

Vervoer

Deze rondreis in Ierland kan gecombineerd worden met vluchten en huurauto of met een van de ferry’s.

Accommodatie

B&B Ierland
U verblijft bij particulieren, leden van de B&B Ireland Association op basis van kamer met bad of douche en Iers ontbijt. Ideaal om wat van de Ierse sfeer te proeven. De B&B’s kunnen tot 20 km buiten de aangeduide plaats liggen. Gallia reserveert voor deze rondreis B&B´s in de 3 en 4 sterren categorie.
OPGELET: Door de organisatie B&B Ireland worden reservatiekosten aangerekend per overnachtingplaats, in totaal 1 x € 15 te betalen bij reservatie

Irish Country hotels
De gereserveerde hotels zijn hotels die deel uit maken van de ‘Irish Country Hotels’, unieke individuele charmehotels. Volgende hotels zijn voorzien, kleine prijswijzigingen zijn mogelijk indien de vermelde hotels niet beschikbaar zijn.

BrookLodge****, Maccredin, Co Wicklow – 1 nacht
Cedar Lodge Hotel****, New Ross, Co Wexford – 1 nacht
Garryvoe hotel****, Castlemartyr, Co Cork – 1 nacht
Casey´s of Baltimore****, Baltimore, Co Cork – 1 nacht
Arbutus Hotel****, Killarney, Co Kerry – 2 nachten
Fitzgerald’s Woodlands House Hotel****, Adare, Co Limerick – 1 nacht

Inbegrepen

In deze autorondreis in Ierland is inbegrepen:
» 7 overnachtingen
» 7 x ontbijt
» Toegangsticket voor Derrynane House en Muckross House and Gardens
» Bijdrage Garantiefonds
» Reisdocumentatie
» BTW

Niet inbegrepen

» Vervoer naar en in Ierland
» Niet-vermelde entreegelden
» Niet-vermelde maaltijden en drankjes
» Persoonlijke uitgaven tijdens de autorondreis
» Verzekeringen

Prijzen per persoon (Euro)

Vraag reisofferte aan:


VliegtuigOvertochtHuurauto

• = verplicht veld

Voordelen

» Geen boekingskosten
» Garantiefonds Reizen
» Veilig betalen

Klantenservice

» info@feel2travel.nl
» NL: 0032 54 326 981
» BE: 054 326 981

Openingstijden:
» ma t/m vr: 9.30 – 18.00u
» za: 9.30 – 12.30u