Ronde van IJsland

Fly drive autorondreis in IJsland

Fly drive autorondreis in IJsland (12 dagen / 11 nachten)

v.a. € 977,00 per persoon, per rondreis

Deze rondreis biedt u een volledige IJsland rondreis met net dat beetje extra tijd om op mooie plekjes in IJsland een wandeling of een extra excursie te maken. Omdat u niet elke dag van hotel hoeft te wisselen geeft dat op uw rondreis in IJsland veel rust. Kies deze rondreis dus als u ontspannen wilt rondreizen in IJsland.

Dag 1 - Begin rondreis IJsland: Welkom in IJsland (49 km)

Aankomst en overnachting in de regio van Reykjavik/Keflavik.

Dag 2: Borgarfjördur (160 km)

Ontdek de vallei van Borgarfjördur, de vallei van de sagen, in het Westen van IJsland en beklim de Grábbrók vulkaankrater waar u een verbluffend zicht heeft over de Norourárdalur vallei en de omringende bergen. Rij verder naar Skagafjördur, de vallei van de paarden. Hier vindt u de Blaumbaer boerderij & folk museum en de Vioimyri kerk, een van de mooiste voorbeelden van de traditionele turf kerkarchitectuur. Overnachting in de regio van  Eyjafjördur in Noord IJsland.

Dag 3: Snaefellsnes (380 km excursie)

Het Snaefellsnes schiereiland ligt als een lange arm in zee en is in vele opzichten zoals een kleine microcosmos van het hele eiland. Maak een boottocht uit Stykkisholmur naar de ontelbare eilanden van de Breidafjördur fjord. Overnachting in de regio van Borgarfjördur.

Dag 4: Skagafjördur (340-370 km)

Begin de dag met een beklimming van de Grábrok vulkaan in het Bifröst gebied. Dan verder naar Skagafjördur, de vallei van de paarden. Hier bezoekt u de Glaumbaer turf farm & folk museum en de Vidimýri kerk, een van de mooiste voorbeelden van traditionele turfarchitectuur. Overnachting in de regio van Eyjafjördur, Noord-IJsland.

Dag 5: Akureyri & Eyjafjördur (100 km)

Wij raden aan om de oude stad van Akureyri, de hoofdstad van Noord-IJsland, de moderne kerk en de botanische tuin te bezoeken. In de namiddag kan u naar het vissersdorp Dalvik rijden waar heel wat mogelijkheden zijn voor schitterende wandelingen. Wilt u graag wat vogels zien? Neem dan de ferry naar het eiland Hrisey net voor de kust. Het is een van de beste plaatsen in IJsland om vogels te zien. Het pittoreske plaatsje Hrisey met zijn kleurrijke huizen is een bezoek waard. Overnachting in de regio van Eyjafjördur.

Dag 6: Godafoss & Lake Mývatn (200 km)

Begin de dag met een bezoek aan de Godafoss waterval, de waterval van God. Het Mývatn meer biedt vele vulkanische en geologische verschijnselen, een uitbundige vogelpopulatie en een groot aanbod aan wandelroutes. Neem ook zeker eens een bad in de unieke Mývatn Nature Baths. Overnachting in de regio van het Myvatn meer/Husavik/Eyjafjördur in Noord-IJsland.

Dag 7: Husavik & Asbyrgi National Park (230 km)

Húsavik is de walvishoofdstad van Europa, hier kan u het walvismuseum bezoeken of een boottocht ondernemen om walvissen te gaan zien. Rij rond het bergachtige schiereiland Tjörnes en bezoek het Ásbyrgi & Dettifoss National Park waar u veel wandelmogelijkheden heeft. Overnachting in de regio van het Myvatn meer/Husavik/Eyjafjördur in Noord-IJsland.

Dag 8: Naar het Oosten (240-300 km)

Rij naar het Oosten over het Jökuldalsheidi plateau met heideland, lava en zandwoestijn. Egilsstadir is het centrum van Oost-IJsland, gelegen aan het Lögurinn Meer en niet ver van de Hallormsstadur bossen en Hengifoss, IJslands 2de hoogste waterval.  Overnachting in het oostelijke deel van IJsland.

Dag 9: Vatnajökull National Park (400 km)

U rijdt langs de dramatische fjordroute en allerlei vissersdorpjes naar de Vatnajökull, de grootste gletsjer van Europa, en het Skaftafell Nationaal park. U geniet van een boottocht tussen de ijsbergen op de Jökulsárlón gletsjer lagune en maakt een korte wandeling in het Nationaal park te maken. Overnachting in de regio van Skaftafell.

Dag 10: De Zuidkust (240 km)

Een mooie rit langs vele prachtige natuurverschijnselen staat vandaag op het programma als u door het Laki lavaveld naar de watervallen Skógafoss en Seljalandsfoss rijdt. De vogelkliffen van Dyrhólaey en Reynisfjara zijn gewoon verbazingwekkend. We raden ook een wandeling over de zwarte lavastranden van Vik aan. Overnachting in de regio van Hella/Selfoss.

Dag 11: Golden Circle (195 km)

De gouden cirkel tour bestaat uit de Gullfoss watervallen, Geysir warmwaterbronnen en het Thingvellir Nationaal Park en UNESCO werelderfgoed site. Neem ook de tijd om de hoofdstad Reykjavik te verkennen. Overnachting in regio Reykjavik/Keflavik.

Dag 12 - Einde IJsland rondreis

Einde van de rondreis, vertrek uit IJsland.

Vervoer

Deze rondreis in IJsland kan gecombineerd worden met vluchten naar Reykjavik en huurauto. Informeer naar de mogelijkheden.

Accommodatie

Deze rondreis in IJsland wordt aangeboden in verschillende logiescategorieën:

Budget: kamers met gedeelde badkamer
Standaard: kamers met eigen badkamer in simpele hotels, boerderijen of guesthouses
Superieur: kamers met eigen badkamer in de beste mogelijke hotels of in de best mogelijke kamers.

Inbegrepen

» 11 overnachtingen
» 11 x ontbijt
» Entreeticket Mývatn Nature Bath
» Ticket Glacier Lagoon boottocht
» 7/7 bijstand in geval van problemen
» Reisdocumentatie
» Bijdrage Garantiefonds Reizen
» BTW

Niet inbegrepen

» Vervoer naar en in IJsland
» Niet-vermelde entreegelden
» Niet-vermelde maaltijden en drankjes
» Persoonlijke uitgaven

Vraag reisofferte aan:  VliegtuigFerryHuurautonvt

  • = verplicht veld

  Voordelen

  » Geen boekingskosten
  » Garantiefonds Reizen
  » Veilig betalen

  Klantenservice

  » info@feel2travel.nl
  » NL: 0032 54 326 981
  » BE: 054 326 981

  Openingstijden:
  » ma t/m vr: 9.00 – 17.30u
  » za: 9.30 – 12.30u