Bijzonder Noorwegen

Autorondreis door Noorwegen, met eigen auto
Je bent hier:

Autorondreis in Noorwegen (7 dagen / 6 nachten)

v.a. € 673,00 per persoon, per rondreis

Korte maar intense rondreis in Noorwegen aan de hand van een autorondreis langs enkele van de mooiste fjorden en bergplateaus. Deze rondreis door het midden van Noorwegen begint en eindigt in Oslo, de hoofdstad van Noorwegen. U bezoekt o.a. Bergen, Lillehammer en het bekende Geirangerfjord. U zult tijdens deze rondreis Noorwegen genieten van prachtige uitzichtspunten, die u wellicht zult herkennen van ansichtkaarten en puzzles.

Dag 1 - Begin rondreis Noorwegen: Oslo – Geilo (260km)

U rijdt door het glooiende landschap rond Gardermoen (sinds 1998 ligt hier de nationale luchthaven) naar Hønefoss. Via Sokna rijden we naar Hamremoen en het Krøderenmeer. Wij rijden in noordelijke richting naar Noresund waar de Villa Fredheim bezienswaardig is. In dit historische gebouw kunt u met de Noorse sprookjeswereld van de trollen kennismaken. Een aanrader! Vervolgens rijdt u het Hallingdal in en langs de Hallingdalselva-rivier naar Nesbyen, waar het ’s winters wel -35º C kan worden. In Gol is de afslag naar Hemsedal en Fagernes en kunt u een kopie van de Gol Staafkerk zien. Het origineel staat in Oslo in het openluchtmuseum. Na een korte stop bij het staafkerkje rijdt u verder naar Hol en het wintersportplaatsje Geilo.

Dag 2: Geilo – Bergen (250 km)

Vandaag start u met de beklimming van het Hardangervidda-bergplateau. De weg maakt deel uit van een 3.422 km² groot natuurgebied en is een Nationaal Park sinds 1981. Geniet u van de karige natuur en de prachtige vergezichten op gletsjer en bergen. In Ustaoset en Haugestølen ziet u gedeelten van de bekende Bergenbaan, het treintraject tussen Oslo en Bergen. Na het passeren van de Sysendam bereikt u Fossli en de 180 meter hoge Vøringfoss-waterval. Dit is de hoogste waterval in Noorwegen. Nu start de afdaling naar de oever van de Eidfjord, een arm van de Hardangerfjord. De haarspeldbochten brengen u naar het Måbødal en het Hardanger Informatiecentrum – een prachtig centrum dat over de natuur in dit gebied vertelt. In Brimnes neemt u de veerboot naar Bruravik en rijdt u door de Valleviktunnel (7.511 meter) naar Granvin. Vervolgens rijdt u langs de Granvinfjord en de Hardangerfjord naar Kvanndal, Øystese en Norheimsund. Even na Norheimsund vindt u de Steindalsfoss-waterval. De waterval is beroemd, omdat men er achter door kan lopen. Zet uw reis voort over het Kvamskogen-plateau naar Trengereid. Via een mooie rit langs fjorden bereikt u de stad Bergen. De stad Bergen is al sinds eeuwen een belangrijk handelscentrum aan de westkust van Bergen. De stad ontwikkelde zich na de aankomst van de Duitse Hanzen tot de toegangspoort van het land. De ‘’Bryggen’’-kade getuigt nog van deze glansperiode in de Noorse geschiedenis. De hele stad staat trouwens vol met historische gebouwen. Diverse stadspoorten, de imposante Mariakerk en de vele kleine witte huisjes getuigen eveneens van een rijk verleden.

Dag 3-4: Bergen – Balestrand (+/- 200 km)

Verlaat de stad op weg naar Voss langs het plaatsje Dale, waar de beroemde Noorse truien vandaan komen. In Voss bevindt zich een mooi openluchtmuseum en de Voss Kerk dateert uit de 12e eeuw. Rij verder in noordelijke richting naar de Tvindefoss-waterval. Daarna start u de beklimming van de Vikafjell-bergpas. Bij Vik i Sogn vindt u de prachtige 12e eeuwse Hopperstad Staafkerk en in Vangsnes aan de oever van de Sognefjord het beeld van de Noorse Vikingkoning Fridtjov. Dan neemt u de veerboot naar Dragsvik. Een korte rit langs de fjord brengt u in Balholm. Op de vrije dag in Balholm stellen we voor een excursie naar de Supphella- of Bøya Gletsjer bij Fjærland en het Noorse Gletsjermuseum te maken.

Dag 5: Balestrand – Geiranger (+/- 270 km)

Vandaag rijdt u langs de Innviksfjord en passeert u toeristische plaatsjes als Olden. Hier vindt u ook de afslag naar de gletsjer Briksdalsbre, een arm van de majestueuze Jostedal-gletsjer. De Briksdal-gletsjer kunt u te voet of met een trollcar (elektrische wagen) bereiken. Verder naar Loen en Stryn. Via Kjøs rijdt u nu langs het Hornidalmeer, dat met een diepte van 539 meter het diepste meer van Europa is. In Hellesylt neemt u de veerboot over de Geirangerfjord naar Geiranger. Op deze één uur durende vaart over de fjord kunt u genieten van talrijke watervallen, zoals de Brudesløret (de bruidssluier) en De Syv Søstre (de zeven zusters).

Dag 6: Geiranger – Lillehammer (275 km)

U start nu met de beklimming naar Langevatn. Onderweg zijn er een paar prachtige uitzichtspunten. De meeste herkent u zeker van ansichtkaarten en puzzles. Als mooiste noemen wij het punt bij Hole en Flydalsjuvet, alsmede Dalsnibba. Dit is een tolweg met 13 haarspeldbochten die u naar een hoogte van 1.495 meter brengt. Een echt adembenemend uitzicht volgt! Aan de oostzijde van het Djupvatn-meer passeert u het hoogste punt van de weg 1.038 meter. Over de Grotlibergpas rijdt u naar Pollfoss bij Nordberg en de gelijknamige waterval. In Lom vindt u een bezienswaardige staafkerk en een interessant steenmuseum. Tevens is het plaatsje geschikt voor een koffie- of lunchstop. Vervolg uw weg richting oosten naar Randen en Vågåmo aan het Vågåmeer. Na een korte rit langs de Ottarivier bereikt u Otta.
Daarna gaat u door het smalle Gudbrandsdal naar Vinstra en Ringebu (staafkerkje uit de 12e eeuw). Al snel bereikt u de stad Lillehammer, de plaats waar in februari 1994 de Olympische Spelen werden gehouden. Hier is o.a. het Maihaugen Openluchtmuseum van interesse, alsmede het kunstmuseum, de olympische faciliteiten, zoals de skischansen en de ijshockeyhallen. In de Haakonhal is tegenwoordig een officieel Olympisch Museum gevestigd.

Dag 7 - Einde Noorwegen rondreis: Lillehammer – Oslo/Gardermoen (155 km)

Via de westoever van het Mjøsameer, het grootste meer in Noorwegen (365.000 m²) rijdt u via de 1.420 meter lange Mjøsa-brug naar de oostzijde van het meer. Bij Hamar ligt het imposante Vikingschip-ijsstadion, dat bezocht kan worden. In dit plaastje vindt u ook een spoorwegmuseum en de beroemde domkerkruïne, welke van een glazen dak is voorzien. De volgende belangrijke plaats is Eidsvoll. In Eidsvoll werd op 17 mei 1814 de Noorse grondwet aangenomen. Deze dag wordt nog ieder jaar gevierd. Sinds eind 19e eeuw is er ook een parade van kinderen door Oslo naar het Koninklijke Paleis. U rijdt door het glooiende landschap rond Oslo naar Gardermoen. TIP: U kunt uw rondreis in Noorwegen met een overnachting in Oslo verlengen.

Vervoer

Deze rondreis kan gecombineerd worden met vluchten naar Oslo en een huurauto of met de ferry Kiel-Oslo-Kiel n uw eigen auto.

Inbegrepen

» 6 overnachtingen in 3* hotels
» Ferryovertocht Hellesylt-Geiranger
» Reisdocumentatie
» Bijdrage Garantiefonds Reizen
» BTW

Niet inbegrepen

» Vervoer naar en in Noorwegen
» Niet-vermelde entreegelden
» Niet-vermelde maaltijden en drankjes
» Persoonlijke uitgaven

Prijzen per persoon (Euro)

Vraag reisofferte aan:  VliegtuigFerryHuurautonvt

  • = verplicht veld

  Voordelen

  » Geen boekingskosten
  » Garantiefonds Reizen
  » Veilig betalen

  Klantenservice

  » info@feel2travel.nl
  » NL: 0032 54 326 981
  » BE: 054 326 981

  Openingstijden:
  » ma t/m vr: 9.30 – 18.00u
  » za: 9.30 – 12.30u