Kennismaking met Noorwegen

Autorondreis in Noorwegen, met eigen auto of huurauto
Je bent hier:

Autorondreis in Noorwegen (8 dagen / 7 nachten)

v.a. € 758,00 per persoon, per rondreis

Een bezoek aan Noorwegen is niet compleet zonder een bezoek aan de prachtige fjorden. Tijdens deze reis ziet u in ieder geval twee van de belangrijkste fjorden: de Sognefjord en de Hardangerfjord. Op de vrije dag in Bøverdalen kan u gemakkelijk een mooie excursie naar de Geirangerfjord maken. Daarmee heeft u ineens drie van de mooiste fjorden gezien.

Dag 1 - Begin rondreis Noorwegen: Oslo/Gardermoen – Hamar (89 km)

Aankomst in Oslo en via de stad rijden we naar Gardermoen en Eidsvoll, waar op 17 mei 1814 de Noorse grondwet werd aangenomen. Deze dag wordt nog ieder jaar gevierd. Na Eidsvoll volgt een rit langs het Mjøsameer, het grootste meer in Noorwegen (365.000 m²). Op dit meer vaart ook een historisch raderschip. Bij Hamar ligt het imposante Vikingschip-ijsstadion, dat eventueel bezocht kan worden. In dit plaatsje vindt u ook een spoorwegmuseum en de beroemde ruïne van de domkerk, die van een glazen dak is voorzien.

Dag 2: Hamar – Gala (160 km)

We rijden richting Lillehammer en steken onderweg via de imposante Mjøsa-brug het meer over. Via de westoever rijden we naar Lillehammer, de plaats waar in februari 1994 de Olympische Spelen werden gehouden. Hier is o.a. het Maihaugen Openluchtmuseum interessant, maar ook het kunstmuseum en de olympische faciliteiten. In de Haakonhal is tegenwoordig een officieel Olympisch Museum gevestigd. Na Lillehammer kan u kiezen voor de rijksweg of de Peer Gynt weg, een 60 km lange bergweg door een schitterend natuurgebied. Kiest u voor deze tolweg krijgt u waar voor uw geld en geniet u van een prachtig stukje natuur. Gala ligt aan de Peer Gynt weg.

Dag 3: Gala – Bøverdalen (150 km)

Via Vinstra rijdt u naar Otta en dan langs de Otta-rivier en Vågåmeer naar Randen en het plaatsje Lom. In Lom bezoekt u de mooie staafkerk en een interessant steenmuseum. In Lom start de imposante Sognefjellbergpas (1.434 meter). Deze behoort zonder twijfel tot de mooiste bergpassen van het land. De weg loopt door het Jotunheimen Nationaal Park, waar u onder andere de hoogste berg van Noorwegen ziet; de Gladhøpiggen (2.469 meter), de Dummdalsgrotten in Bøvertun en de Fantesteen, die het hoogste punt van de weg markeert.

Dag 4: Bøverdalen – Geirangerfjord – Bøverdalen (280 km)

Vandaag raden wij u een uitstap naar de Geirangerfjord aan. Hiervoor rijdt u via Lom en het Ottadalen naar Grotli. Bij Pollfoss kunt u een prachtige waterval bekijken. Daarna via Langevatn naar Geiranger. Mocht het weer het toelaten raden wij ook nog een bezoekje aan de tolweg naar de Dalsnibba aan. Hier heeft u een prachtig uitzicht ! In Geiranger kunt u genieten van een spectaculaire cruise op het Geirangerfjord.!

Dag 5: Bøverdalen – Norheimsund (320 km)

Tijdens uw tocht over de Sognefjell bergpas kan u genieten van de vele adembenemende uitzichtspunten. Skjolden markeert het einde van de bergpas en het begin van één van de armen van de Sognefjord. Niet ver van Skjolden ligt de oudste staafkerk van het land, de Urnes Staafkerk uit ca. 1140. Wat verder in Gaupne start het Jostedal. Hier kan u een bootexcursie naar de Nigardsgletsjer ondernemen. U rijdt daarna langs de oever van de Sogndalfjord naar Sogndal. Na de middagstop rijdt u langs de oever van de Sognefjord via Hermansverk en Leikanger naar Hella waar u de veerboot naar Vangsnes neemt. Via de zuidelijke oever van de Sognefjord zet u uw weg voort. Stop zeker bij het imposante beeld van de Noorse Vikingkoning Fridtjov en in Vik i Sogn aan de prachtige Hopperstad Staafkerk. Daarna rijdt u over Vikafjell-bergpas en langs de Tvindefoss-waterval naar Voss. Hier bevindt zich een mooi openluchtmuseum. Na een stop bij de Skjervet-waterval komt u toe in Norheimsund. Hier verblijft u 2 nachten.

Dag 6: Norheimsund – Bergen – Norheimsund (150 km)

Gebruik dit dagje om tot rust te komen of om een excursie naar Bergen te maken. Bergen is al sinds eeuwen een belangrijk handelscentrum aan de westkust van Noorwegen. De stad ontwikkelde zich na de aankomst van de Duitse Hanzen tot de toegangspoort van het land. De “Bryggen”-kade getuigt nog van deze glansperiode in de Noorse geschiedenis. De hele stad staat trouwens vol met historische gebouwen. Diverse stadspoorten, de imposante Mariakerk en de vele kleine witte huisjes getuigen eveneens van een rijk verleden. In uw reis zit een ticket voor de Floibanen waarbij u een schitterend panoramisch uitzicht krijgt over Bergen en wijde omgeving.

Dag 7: Norheimsund – Oslo (398 km)

Een dag vol met indrukken. Via Øystese en Kvanndal rijdt u naar de Granvinfjord, dan via de Valleviktunnel (7511 meter) naar Bruravik. Hier rijdt u langs de Hardangerbrug over de Eidfjord naar het Hardanger Informatiecentrum en het smalle Måbødal. Daarna start de beklimming van het Hardangervidda-bergplateau naar Fossli en de 180 meter hoge Vøringfoss-waterval. Dit is de hoogste waterval in Noorwegen. De weg maakt deel uit van het Nationaal Park. Geniet van de karige natuur en de prachtige vergezichten op gletsjers en bergen. Na een middagstop in wintersportplaatsje Geilo rijdt u door naar Gol, waar u een kopie van de Gol Staafkerk kan bezichtigen. Het origineel staat in het openluchtmuseum van Oslo. Daarna via het smalle Hallingdal, de Hallingdalelva-rivier en het Krøderenmeer naar Norefjell, waar u Villa Fredheim kan bezoeken. In dit historische gebouw kunt u kennismaken met de Noorse sprookjeswereld van de trollen.  Verder naar de regio Oslo waar u incheckt in uw hotel voor u de rest van de dag de stad gaat ontdekken.
De stad Oslo is zonder twijfel een mooie en overzichtelijke stad. Het centrum telt een aantal historische gebouwen, waaronder het Koninklijke Paleis, het Nationaal Theater, de oude Universiteit, het Parlmentsgebouw Storting en het beroemde stadhuis, markant gelegen aan de oever van het Oslofjord. Een bezoek aan Oslo verdient ook een stop bij één van de musea op het schiereiland Bygdøy of aan het Frognerpark met zijn beelden van de Noorse kunstenaar Gustav Vigeland.

Dag 8 - Einde Noorwegen rondreis: Vertrek uit Oslo (50 km)

Vanaf het hotel rijdt u naar de luchthaven van Oslo of naar de haven voor de nachtboot van Oslo naar Kiel.

Vervoer

Deze rondreis kan gecombineerd worden met vluchten naar Oslo en een huurauto of met de ferry Kiel-Oslo-Kiel n uw eigen auto.

Inbegrepen

» 7 overnachtingen in goede 3* hotels
» 6 x half pension (niet de eerste nacht)
» Cruise op Geirangerfjord
» Ticket voor de Floibanen in Bergen
» Reisdocumentatie
» Bijdrage Garantiefonds Reizen
» BTW

Niet inbegrepen

» Vervoer naar en in Noorwegen
» Plaatselijke veerboten
» Niet-vermelde entreegelden
» Niet-vermelde maaltijden en drankjes
» Persoonlijke uitgaven

Prijzen per persoon (Euro)

Vraag reisofferte aan:  VliegtuigFerryHuurautonvt

  • = verplicht veld

  Voordelen

  » Geen boekingskosten
  » Garantiefonds Reizen
  » Veilig betalen

  Klantenservice

  » info@feel2travel.nl
  » NL: 0032 54 326 981
  » BE: 054 326 981

  Openingstijden:
  » ma t/m vr: 9.30 – 18.00u
  » za: 9.30 – 12.30u