Noorse Hoogtepunten

Autorondreis in Noorwegen, met eigen auto of huurauto
Je bent hier:

Autorondreis in Noorwegen (9 dagen / 8 nachten of 11 dagen/10 nachten)

v.a. € 1030,00 per persoon, per rondreis

Wilt u tijdens één rondreis in één keer het mooiste van Noorwegen hebben gezien? Dan is deze Noorwegen rondreis het helemaal voor u. Uw rondreis door Noorwegen begint en eindigt in Oslo, de hoofdstad van Noorwegen. De rondreis Noorwegen voert u o.a. naar de plaats Flåm, waar het beroemde Flåmtreintje reeds op u staat te wachten voor tocht over een van de mooiste treintrajecten van Europa.

Dag 1 - Begin rondreis Noorwegen: Oslo – Lillehammer (155 km)

U rijdt door het glooiende landschap rond Gardermoen naar Eidsvoll, waar op 17 mei 1814 de Noorse grondwet werd aangenomen. Deze dag wordt nog ieder jaar gevierd. Na Eidsvoll volgt een rit langs het Mjøsameer, het grootste meer in Noorwegen (365.000 m²). Bij Hamar bezoeken we het imposante Vikingschip-ijsstadion, het spoorwegmuseum en de beroemde domkerkruïne, die van een glazen dak is voorzien. Dan neemt u richting Lillehammer en steekt onderweg via de imposante 1.420 meter lange Mjøsa-brug het meer over. Verder naar Lillehammer, waar in 1994 de Olympische Spelen werden gehouden. Hier is o.a. het Maihaugen Openluchtmuseum interessant, alsmede het kunstmuseum en de olympische faciliteiten. In de Haakonhal is een officieel Olympisch Museum gevestigd.

Dag 2: Lillehammer – Ålesund (285 km)

Via het smalle Gudbrandsdal gaat u naar Ringebu (staafkerkje uit de 12e eeuw) en Vinstra. Vanaf het idyllisch gelegen plaatsje Dombås duikt u het Romsdal in. Dit dal behoort tot één van de bekendste dalen in Noorwegen en kenmerkt zich door steile bergen met ruige natuur. Onderweg passeren we het plaatsje Bjorli, een populair wintersportplaatsje. In de zomermaanden verblijven hier vele toeristen. Zij maken dan prachtige wandeltochten door een adembenemende natuur. U passeert ook de beruchte Trollveggen. Dit is een meer dan 1.500 meter hoge bergwand. U bereikt het eindpunt van de Rauma-spoorweg, Åndalsnes. Dit plaatsje ligt idyllisch aan het Innfjord, een arm van het Romsdalsfjord. Via de Innfjordtunnel bereiken we Gridset. Verder gaat het over de Ørskogfjell-bergpas naar Sjøholt. Vervolgens langs het Storfjord naar Ålesund, zonder twijfel een prachtig stadje. De ligging op diverse eilanden maakt het uniek. Het 20.000 inwoners tellende stadje telt talloze historische gebouwen. In 1904 brandde een groot gedeelte af en de stad werd in de Art-Nouveau stijl herbouwd. Talloze huizen getuigen van deze periode en geven het stad haar karakteristieke uiterlijk.

Dag 3: Ålesund – Olden (155 km)

Na het ontbijt rijdt u naar Spjelkavik en dan naar Magerholm. Hier neemt u de veerboot over de Storfjord naar Ørsneset (Aursnes). Er volgt een prachtige rit langs de Storfjord naar Stranda en Hellesylt. Onderweg heeft u schitterend uitzicht op de Geirangerfjord. Van deze fjord kunt u tijdens de heerlijke overtocht met de veerboot van Hellesylt naar Geiranger gaan genieten. Op deze één uur durende vaart over het fjord ziet u talrijke watervallen, zoals de Brudesløret (de bruidssluier) en De Syv Søstre (de zeven zusters). Na aankomst in Geiranger start u met de beklimming naar Langevatn. Onderweg zijn er een paar prachtige uitzichtspunten. De meeste herkent u zeker van ansichtkaarten en puzzles. De meest bekende zijn het punt bij Hole en Flydalsjuvet, alsmede Dalsnibba. Dalsnibba is een tolweg met 13 haarspeldbochten die u naar een hoogte van 1.495 meter brengt. Een echt adembenemend uitzicht volgt!
Vervolgens rijdt u van Langevatn door diverse tunnels naar Hjelle. Een prachtige rit door een unieke bergwereld brengt u naar Stryn aan de Innvikfjord. De oever van deze fjord volgt u en dan passeert u toeristische plaatsjes als Loen en Olden. Hier vindt u ook de afslag naar de gletsjer Briksdalsbre, een arm van de majestueuze Jostedal-gletsjer. De Briksdal-gletsjer kunt u te voet of per trollwagen bereiken.

Dag 4: Olden - Balestrand (170 km)

Via Innvik gaat u de bergpas over naar Karihaugen en bereiken het gehucht Byrkjelo. Na een korte rit door het Våtedal komen we aan in het plaatsje Skei, idyllisch gelegen aan het Jølster-meer. In Skei gaat het richting Sogndal. Allereerst rijden we naar het gletsjermuseum in Fjærland aan het einde van het Fjærlandsfjord. Hier kunnen we kennis maken met de geschiedenis van de gletsjers en fjorden. We rijden door richting Sogndal en passeren de Bergetunnel (2.591 meter) en de Frudalstunnel (6.746 meter). Na een prachtige rit langs het Dalavatn-meer bereiken we Sogndal aan de Sogndalfjord. We rijden langs de oever van de Sognefjord naar Hella. Hier nemen we de veerboot over de Sognefjord naar Dragsvik. Na een korte rit bevinden we ons in Balestrand.

Dag 5: Balestrand - Bergen (200 km)

We rijden terug naar Dragsvik en nemen hier de veerboot over de Sognefjord naar Vangsnes. De Sognefjord is het langste (286 km) en diepste (1.308 meter) fjord in Noorwegen. In Vangsnes kunnen we het imposante beeld van de Noorse Vikingkoning Fridtjov al zien. Na een korte rit langs het fjord bereiken we Vik i Sogn, bekend voor de prachtige Hopperstad Staafkerk. We starten met de beklimming van de Vikafjell-bergpas en na het passeren van de Tvindefoss-waterval komen we in Voss aan. Hier bevindt zich een mooi openluchtmuseum en de Voss Kerk dateert uit de 12e eeuw. Vervolgens rijden we naar Bergen. De stad Bergen is al sinds eeuwen een belangrijk handelscentrum aan de westkust van Noorwegen. De stad ontwikkelde zich na de aankomst van de Duitse Hanzen tot de toegangspoort van het land. De ‘’Bryggen’’-kade getuigt nog van deze glansperiode in de geschiedenis. De hele stad staat vol met historische gebouwen. Diverse stadspoorten, de imposante Mariakerk en de vele kleine witte huisjes getuigen van een rijk verleden.

Dag 6: Bergen

Tijdens de vrije dag in Bergen neemt u de tandradbaan Floibanen de Fløiberg op. Hier heeft u een fantastisch uitzicht op Bergen en de omgeving. In het centrum is ook het Hanzemuseum interessant en vergeet u niet een bezoek aan het voormalige huis van de Noorse componist Edvard Grieg te brengen. Het ligt een stukje buiten de stad, maar is wel het uitstapje waard.

Dag 7: Bergen – Geilo (250 km)

We verlaten de stad langs het plaatsje Dale, waar de beroemde Noorse truien vandaan komen. Na een korte rit bereiken we de volgende fjord: de Nærøyfjord. Na een rit door twee tunnels bereiken we Flåm, waar het beroemde Flåmtreintje reeds op ons staat te wachten. Optioneel kunnen we een ritje met deze trein naar Myrdal en terug maken (ca. 2-3 uur durende excursie). Vanuit Flåm neemt u de weg langs het Aurlandfjord naar Aurland en het Aurlanddal. Hier start de beklimming van de Geiterygg-bergpas. In Hol neemt u richting Geilo.

Dag 8: Geilo - Oslo (260 km)

We rijden door naar Gol, waar we een kopie van de Gol Staafkerk vinden. Het origineel staat in Oslo in het openluchtmuseum. We rijden nu het smalle Hallingdal in en langs de Hallingdalelva-rivier naar Nesbyen, waar het ’s winters wel -35º C kan worden. Uiteindelijk komen we bij het Krøderenmeer. We volgen de oever van het meer naar Norefjell, waar de Villa Fredheim bezienswaardig is. In dit historische gebouw kunt u met de Noorse sprookjeswereld van trollen kennismaken. Een aanrader! Via Hamremoen en Sokna rijden we naar Oslo. Oslo is zonder twijfel een mooie en overzichtelijke stad. Het centrum telt een aantal historische gebouwen zoals het Koninklijke Paleis, het Nationaal Theater, de oude Universiteit, het Parlmentsgebouw en het beroemde stadhuis, markant gelegen aan de oever van de Oslofjord. Een bezoek aan Oslo dient zeker een stop bij één van de musea op het schiereiland Bygdøy te bevatten: het openluchtmuseum, het Vikingschipmuseum, het Fram Museum, het Kon-Tiki/Ra II Museum of het scheepvaartmuseum. In het Frognerpark vinden we het beeldenpark van de Noorse kunstenaar Gustav Vigeland. Ook ligt hier het Stadsmuseum van Oslo en het atelier van de kunstenaar. Voor de kunstliefhebber raden wij de Nasjonalgaleri aan. We vinden hier onder andere enkele beroemde schilderijen van Edvard Munch, waaronder Skriket (de Schreeuw).

Dag 9 - Einde Noorwegen rondreis: Vertrek uit Oslo (50 km)

Vanaf het hotel rijdt u naar de luchthaven van Oslo of naar de haven voor de nachtboot van Oslo naar Kiel.

OPTIONELE VERLENGING

Geilo – Vrådal – Oslo

Dag 8: Geilo – Vrådal

Vandaag rijdt u weer terug naar de fjorden! Daar start u met de beklimming van het Hardangervidda-bergplateau. De weg maakt deel uit van een 3.422 km² groot natuurgebied en is sinds 1981 een Nationaal Park. Geniet van de karige natuur en de prachtige vergezichten op gletsjer en bergen. In Ustaoset en Haugestølen ziet u gedeelten van de bekende Bergenbaan, het treintraject tussen Oslo en Bergen. Na het passeren van de Sysendam bereikt u Fossli en de 180 meter hoge Vøringfoss-waterval. Dit is de hoogste waterval in Noorwegen. Nu start de afdaling naar de oever van de Eidfjord, een arm van de Hardangerfjord. De haarspeldbochten brengen u naar het Måbødal en het Hardanger Informatiecentrum – een prachtig centrum dat over de natuur in dit gebied vertelt. Door naar Lofthus en Odda, een klein industriestadje. U bevindt zich nu in het fruitteelt-gebied van Noorwegen. Hier groeien appels en kersen. Even ten zuiden van Odda ligt de Låtefoss-waterval, een imposante dubbele waterval. In Brunkeberg neemt u de afslag naar Vrådal en rijdt u de laatste kilometers van de dag door een schitterend landschap.

Dag 9: Vrådal

Op de vrije dag in Vrådal kan u ´s morgens een mooie wandeling maken of tot aan het uitzichtspunt rijden voor een mooi zicht op het merengebied. ´s Namiddags maakt u met een authentieke, elegante boot een mooie boottocht op de Telemark meren Nisser en Vråvatn. Deze 2 meren bieden nauwe doorgangen, stranden en sluizen. Een heerlijke afsluiting van een prachtige vakantie door Noorwegen.

Dag 10: Vrådal - Oslo

Door het imposante Flatdal rijden we naar Sauland en de Heddal Staafkerk, de grootste staafkerk van Noorwegen. U rijdt de pas over naar het historische stadje Kongsberg. De stad Kongsberg groeide na de vondst van zilver. Buiten de stad ligt de zilvermijn die nog steeds te bezichtigen is. De Koninklijke Munt bevindt zich nog steeds in Kongsberg. De rijkdom van de stad maakte het mogelijk een prachtige barokkerk te bouwen. Dit is tevens de grootste barokkerk van Noorwegen.
Via Hokksund bereikt u Drammen. De bekendste bezienswaardigheid van de stad is de Spiraal – een weg uitgehouwen in de bergen en bestaande uit 8 haarspeldbochten. We bereiken na een rit door een glooiend landschap Asker en Sandvika. Hier wonen diverse miljonairen. Aankomst in Oslo.

Dag 11: Vertrek uit Oslo

Vanaf het hotel rijdt u naar de luchthaven van Oslo of naar de haven voor de nachtboot van Oslo naar Kiel.

Vervoer

Deze rondreis kan gecombineerd worden met vluchten naar Oslo en een huurauto of met de ferry Kiel-Oslo-Kiel n uw eigen auto.

Inbegrepen

» 8 of 10 overnachtingen in goede 3* hotels
» Ferryovertocht Hellesylt-Geiranger
» Ticket Floibanen
» Cruise Telemark meren (11-daagse)
» Reisdocumentatie
» Bijdrage Garantiefonds Reizen
» BTW

Opgelet: Vertrek mogelijk in laagseizoen (19/5-15/6/19 en 15/8-4/10/19) op dinsdag en vrijdag en in hoogseizoen (16/6-14/8/19) op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag.

Niet inbegrepen

» Vervoer naar en in Noorwegen
» Plaatselijke veerboten
» Niet-vermelde entreegelden
» Niet-vermelde maaltijden en drankjes
» Persoonlijke uitgaven

Prijzen per persoon (Euro)

Vraag reisofferte aan:  VliegtuigFerryHuurautonvt

  • = verplicht veld

  Voordelen

  » Geen boekingskosten
  » Garantiefonds Reizen
  » Veilig betalen

  Klantenservice

  » info@feel2travel.nl
  » NL: 0032 54 326 981
  » BE: 054 326 981

  Openingstijden:
  » ma t/m vr: 9.30 – 18.00u
  » za: 9.30 – 12.30u