Ronde van Zuidelijk Noorwegen

Autorondreis in Noorwegen, met eigen auto of huurauto
Je bent hier:

Autorondreis in Noorwegen (15 dagen / 14 nachten)

v.a. € 1369,00 per persoon, per rondreis

Tijdens deze reis verkent u heel Zuid-Noorwegen. In een aantal plaatsen verblijft u twee nachten om optimaal te kunnen genieten. Hoogtepunten van deze reis zijn de prachtige fjorden als de Geirangerfjord, de Sognefjord, de Hardangerfjord en het imposante fjordengebied tussen Bergen en Stavanger. De onvergetelijke cruise op de Geirgangerfjord is inbegrepen.

Start van de rondreis is enkel mogelijk op maandag, woensdag, donderdag of zaterdag

Dag 1 - Begin rondreis Noorwegen: Oslo/Gardermoen – Hamar (89 km)

Na aankomst rijdt u via Eidsvoll, waar op 17 mei 1814 de Noorse grondwet werd aangenomen, en het Mjøsameer, het grootste meer in Noorwegen (365.000 m²) naar Hamar Bij Hamar ligt het imposante Vikingschip-ijsstadion, dat eventueel bezocht kan worden (entreegelden niet inbegrepen). In dit plaatsje vindt u ook een spoorwegmuseum en de beroemde domkerkruïne, die van een glazen dak is voorzien.

Dag 2: Hamar – Gålå (135 km)

U steekt het Mjøsa meer via de imposante 1420 meter lange Mjøsa-brug over en rijdt langs de westoever naar Lillehammer, waar in februari 1994 de Olympische Spelen werden gehouden. Hier zijn o.a. het Maihaugen Openluchtmuseum, het kunstmuseum, de olympische skischansen, de ijshockeyhallen en het officieel Olympisch Museum het bezoeken waard. Vervolgens rijdt u door het smalle Gudbrandsdal naar Ringebu waar u het staafkerkje uit de 12e eeuw kan bezichtigen. In Gålå verblijft u 2 nachten.

Dag 3: Gålå

Volg vandaag zeker de Peer Gynt autoroute door het schitterende landschap van de uitlopers van het Jotunheimgebergte of maak een mooie wandeling in de buurt van het hotel. In ieder geval, geniet volop van de Noorse natuur. Om 20u staat er een Elandensafari op het programma. U leert alles over het leven van dit prachtige dier in zijn eigen habitat. Met een minibusje bezoekt u een gebied met veel elanden waar u dikwijls ook vossen of herten kan zien.

Dag 4: Gålå – Geiranger (289 km)

Rij via Otta en Dombås het Romsdal in. Dit is één van de bekendste valleien in Noorwegen en kenmerkt zich door steile bergen met karige natuur. U komt voorbij aan de beruchte Trollveggen, een meer dan 1500 meter hoge bergwand. Daarna volgt één van de mooiste wegen van Noorwegen; de Golden Route. Vanaf talrijke uitzichtpunten geniet u van onvergetelijke panorama’s. Na iedere bocht wacht een nieuw en adembenemend uitzicht. Na Sogge ziet u de 320 meter lange Stigfoss-waterval, die een loodrechte val van 40 meter heeft. Dan begint u aan de beklimming van de Trollstigen-bergpas. Onderweg zijn er foto stop mogelijkheden. U rijdt verder naar het kleine Linge, waar u de veerboot over de Norddalsfjord neemt, dan over de Ørnevei (de Adelaarsweg) en de Ørnesvingen (de Adelaarsbochten) naar Geiranger aan de gelijknamige beroemde fjord. 2 overnachtingen in Geiranger.

Dag 5: Geiranger

Vandaag staat er een Fjord Sightseeing cruise op het programma. Tijdens deze 1,5u durende cruise geniet u van de prachtige omgeving. De rest van de dag kan u relaxen of kiezen voor een mooie wandeling.

Dag 6: Geiranger – Førde (196 km)

U start de dag met de beklimming naar Langevatn. Onderweg geniet u van een paar prachtige uitzichtspunten. De meeste herkent u zeker van postkaarten of puzzles. Dalsnibba is het bekendste. Dit is een tolweg met 13 haarspeldbochten die u naar een hoogte van 1495 meter brengt. Een echt adembenemend uitzicht volgt!
Na het Djupvatn-meer rijdt u via Stryn, idyllisch gelegen aan de Innvikfjord, en Loen naar Olden. Hier kan u de afslag naar de Briksdalsbre gletsjer, een arm van de majestueuze Jostedal-gletsjer, nemen. De Briksdal-gletsjer kunt u te voet of per electrisch wagentje bereiken. Overnachting in Førde.

Dag 7: Førde – Bergen (285 km)

Via Moskog rijdt u naar Dragsvik waar u de veerboot over het Sognefjord naar Vangsnes neemt. De Sognefjord is de langste (286 km) en diepste (1.308 meter) fjord in Noorwegen. In Vangsnes ziet u het imposante beeld van de Noorse Vikingkoning Fridtjov. In Vik i Sogn bekijkt u de prachtige Hopperstad Staafkerk en dan start de beklimming van de Vikafjell-bergpas.Na de Tvindefoss-waterval rijdt u via Voss met zijn openluchtmuseum en kerk uit de 12e eeuw naar Bergen. 2 overnachtingen in Bergen.

Dag 8: Bergen

De stad Bergen is sinds eeuwen een belangrijk handelscentrum. De stad ontwikkelde zich na de aankomst van de Duitse Hanzen tot de toegangspoort van het land. De “Bryggen”-kade getuigt nog van deze glansperiode in de Noorse geschiedenis. De hele stad staat trouwens vol met historische gebouwen. Diverse stadspoorten, de imposante Mariakerk en de vele kleine witte huisjes getuigen eveneens van een rijk verleden. Geniet na een ritje met de Floibanen tandradtrein van een prachtig uitzicht over Bergen.

Dag 9: Bergen – Sand (275 km)

U zet uw reis verder over het Kvamskogen-plateau naar de Steindalsfoss-waterval. De waterval is beroemd, omdat men er achter langs kan lopen. U volgt een tijdje de Hardangerfjord en bereikt dan via Øystese het Kvanndal waar u de veerboot naar Utne neemt. U rijdt langs de Sør Fjord naar Agatunet voor een korte stop in dit historische dorp. Verder naar Odda en de beroemde dubbel Låtefosswaterval. Met groot geweld dondert het water er naar beneden. Aansluitend rijdt u via een prachtige bergpas naar Sand. 2 overnachtingen in Sand.

Dag 10: Sand

Sand ligt aan een fjord waar u kan genieten van de rust en de ruimte.

Dag 11: Sand – Stavanger (145 km)

U rijdt zuidelijk langs de Sandsfjord en de Erfjord. In Nesvik neemt u de veerboot naar Hjelmeland en na een rit door het gewest Ryfylke bereikt u Årdal met de oude Årdal Kerk. Een kronkelige weg brengt u in Oanes aan de Høgsfjord. Nogmaals een oversteek per veerboot, nu naar Lauvvik. Na een korte rit langs het Storavatn-meer bereikt u Sandnes en het gezellige stadje Stavanger. Met z’n 95.000 inwoners is Stavanger één van de grootste steden in Noorwegen. Enkele bezienswaardigheden zijn de domkerk en het Noorse Oliemuseum. 2 overnachtingen in Stavanger.

Dag 12: Stavanger

Tijdens deze dag in Stavanger scheept u in voor een 3u durende cruise vanuit Stavanger door de wondermooie Lysefjord naar de voet van de indrukwekkende Preekstoel. Daarna heeft u nog tijd genoeg om het mooie Stavanger te verkennen.

Dag 13: Stavanger – Larvik (425 km)

U verlaat de stad in zuidelijke richting en rijdt door zuidwestelijk Noorwegen naar de havenstad Kristiansand. De stad overleefde vier grote branden en daardoor zijn slechts enkele historische gebouwen overgebleven. Nu is Kristiansand een belangrijke havenstad. Nu gaat u in noordelijke richting via leuke plaatsjes als Grimstad, Arendal, Risør, Tvedestrand en Kragerøy. Larvik staat bekend om zijn Farris mineraalwater en heeft het enige beukenbos in Noorwegen.

Dag 14: Larvik – Oslo (135 km)

In de loop van de ochtend bereikt u Oslo. Het centrum telt een aantal historische gebouwen, waaronder het Koninklijke Paleis, het Nationaal Theater, de oude Universiteit, het Parlementsgebouw Storting en het beroemde stadhuis, mooi gelegen aan de oever van de Oslofjord. Voor de kunstliefhebber raden wij de Nasjonalgaleri aan. Heeft u geen hoogtevrees, bezoek dan de Holmenkollen-berg met de bekende gelijknamige skischans.

Dag 15 - Einde Noorwegen rondreis: Vertrek uit Oslo (50 km)

U rijdt naar de luchthaven van Oslo of naar de haven voor de nachtboot van Oslo naar Kiel.

Vervoer

Deze rondreis kan gecombineerd worden met vluchten naar Oslo en een huurauto of met de ferry Kiel-Oslo-Kiel n uw eigen auto.

Inbegrepen

» 14 overnachtingen in goede 3* hotels
» 8 x half pension (niet in Hamar, Bergen, Stavanger en Oslo)
» Cruise Geirangerfjord (8/5-15/9)
» Elandensafari 3u (1/6-10/9)
» Ticket Floibanen
» Cruise Lysefjord/Preekstoel (1/5-30/9)
» Reisdocumentatie
» Bijdrage Garantiefonds Reizen
» BTW

Niet inbegrepen

» Vervoer naar en in Noorwegen
» Plaatselijke veerboten
» Niet-vermelde entreegelden
» Niet-vermelde maaltijden en drankjes
» Persoonlijke uitgaven

Opmerking: Het minimum aantal deelnemers voor de elandensafari is 4 personen. In het geval er geen 4 personen inschreven wordt de safari geannuleerd en wordt ze u terugbetaald.

Prijzen per persoon (Euro)

Vraag reisofferte aan:  VliegtuigFerryHuurautonvt

  • = verplicht veld

  Voordelen

  » Geen boekingskosten
  » Garantiefonds Reizen
  » Veilig betalen

  Klantenservice

  » info@feel2travel.nl
  » NL: 0032 54 326 981
  » BE: 054 326 981

  Openingstijden:
  » ma t/m vr: 9.30 – 18.00u
  » za: 9.30 – 12.30u