Trio Scandinavië

Autorondreis door Scandinavië,  met eigen auto

Autorondreis door Denemarken, Noorwegen en Zweden (16 dagen / 15 nachten)

v.a. € 1611,00 per persoon, per rondreis

Tijdens deze Trio Scandinavië rondreis maak je een mooie autorondreis door Denemarken, Noorwegen en Zweden. Je ziet veel bijzondere bezienswaardigheden en ongelofelijke natuurlandschappen van dit mooie stuk Scandinavië.

Dag 1: Begin rondreis Scandinavië - Aankomst Esbjerg

Aankomst in Esbjerg , de vijfde grootste stad in Denemarken, met de grootste haven langs de Deense westkust. Het Fisheries en het Maritime Museum zijn een bezoek waard. Esbjerg is bekend vanwege zijn 9 meter hoge beelden ‘Mennesket ved havet’ 4 blanke mannen die uitkijken over de zee. De beelden staan kort bij het Visserij Museum van Esbjerg. Overnachting in Esbjerg.

Dag 2: Esbjerg – Aarhus (165km)

Je rijdt verder naar de oostkust van Jutland en de stad Aarhus, de tweede grootste stad in Denemarken. Århus zou wel eens de oudste stad van Denemarken kunnen zijn. Er is bewijs gevonden dat er al een Viking nederzetting was in de 8ste eeuw. Bezoek de oude Kathedraal en de Latin Quarter met zijn vele mooie gebouwen die dateren uit de 17de- 19de eeuw. Bezoek het Art Museum Aros met zijn gigantische regenboog op het dak van het museum van waar je een schitterend panoramisch zicht hebt op Århus.

Dag 3: Aarhus-Hirtshals (185km) - Kristiansand-Kvinesdal (105 km)

Vertrek naar Hirtshals waar je om 12.15u de Color Line ferry neemt. Geniet van de 2,5 uur durende cruise aan boord van deze comfortabele ferry naar Kristiansand in Noorwegen. Kristiansand werd gebouwd onder de Deense koning Christian IV en is welbekend om zijn Nederlandse architectuur. Vandaag is Kristiansand een moderne en levendige stad in het zuiden van Noorwegen. Je logeert in Kristiansand (ST) of je rijdt verder door de Vest-Agder regio naar Kvinesdal (ST+)

Dag 4: Kvinesdal-Stavanger (150 km)

Geniet van de rit door het Zuid-Westelijke deel van Noorwegen op weg naar Stavanger. Stavanger is de vierde grootste stad in Noorwegen, de stad dateert uit 1125, het jaar waarin de prachtige kathedraal werd gebouwd. Oud Stavanger bestaat uit 173 houten gebouwen uit het begin van de 18de eeuw. De meeste zijn kleine, witte huisjes. Stavanger heeft verschillende erkenningen gekregen voor de moeite die het doet om Oud Stavanger in ere te houden. Na de eerste olieboringen in de Noordzee in de zestiger werd de petroleum ontginning en productie de belangrijkste industrie van Stavanger.

Dag 5: Stavanger-Lysefjord-Stavanger (70 km)

Vrije dag in Stavanger. We raden je een boottocht op de mooie Lysefjord aan (niet inbegrepen). Neem de ferry van Stavanger of rijdt naar de Lysefjord, parkeer de auto en volg het wandelpad naar het uitzichtpunt Predikstoel waar je een indrukwekkend zicht heeft.

Dag 6: Stavanger- Bergen (195 km)

Verlaat Stavanger en rijdt door 2 tunnels in de richting van Bergen. Bergen is de tweede grootste stad van Noorwegen. De stad ontstond meer dan 900 jaar geleden. Bergen is een internationale stad met kleinsteedse charme en atmosfeer. Ze is welbekend voor de Bryggen Hanseatic Wharf met zijn gekleurde huizen die opgenomen zijn op de UNESCO Werelderfgoed lijst. Je kan Bergen niet verlaten zonder een bezoek aan de vismarkt, de Sainte-Marie kerk en de bergen en fjorden in de omgeving.

Dag 7: Bergen

Vrije dag om Bergen en de fjord verder te ontdekken. Wat dacht je van een boottocht of een tochtje met de kabelbaan naar de top van Mount Fløyen, de meest bezochte berg in de omgeving van het stadscentrum. Je geniet er van een ongekend uitzicht over de stad.

Dag 8: Bergen - Geilo (250 km)

De rondreis brengt je door prachtige landschappen in de richting van het Hallingdal en Geilo Bij het volgen van de E16 rijd je het grootste gedeelte langs fjorden en meren. Je steekt de Hardangerfjord over en rijdt langs de prachtige Eidfjord. Onderweg stop je zeker even aan de steile Voringfossen, een onvergetelijke waterval met bezoekerscentrum. De regio waar je overnacht is ideaal voor buitenactiviteiten. Er zijn hier heel wat gemakkelijke wandelroutes.

Dag 9: Geilo - Oslo (220 km)

Vandaag rijd je richting Oslo. In Torpo bezoek je de staafkerk, de oudste en enige originele staafkerk die overblijft in het Hallingdal. In Gol kan je een kopie van een oude staafkerk zien. De originele staafkerk is overgebracht naar het openluchtmuseum in Oslo. Deze staafkerk dateert uit 1192. Tijdens je rit door de Hallingdal vallei volg je de Hallingdalelva rivier. Verder naar Nesbyen en Noresund. Deze regio is bekend voor zijn legendarische Noorse trollen. Aankomst in Oslo in de late namiddag.

Dag 10: Oslo

Ontdek Oslo. De stad biedt heel wat mogelijkheden en bezienswaardigheden. De meeste bevinden zich binnen wandelafstand van mekaar in het compacte centrum van Oslo. Bezoek het Royal Castle, het Museum of Art, het National Theatre, de Akershus Fortress, het Fram Museum , de thuishaven van het bekende poolschip de Fram. Zeker niet te vergeten zijn ook het Viking Ship Museum met de twee best bewaarde Vikingschepen uit de 9de eeuw en het Vigelandspark met beelden van de Noorse artiest Gustav Vigeland.

Dag 11: Oslo-Göteborg (290 km)

Vertrek uit Oslo naar Zweden en meerbepaald Gøteborg. Je rijdt langs de Zweedse Westkust en de mooie kustarchipel. Gøteborg is een levendige stad die heel wat te bieden heeft. Bezoek het Art Museum, het Opera House of het Museum of World Culture.

Dag 12: Göteborg-Malmø (275 km)

Je volgt de Zweedse Westkust verder tot in Malmø in Skåne, een voormalige Deense provincie. Malmø is een prachtige stad met veel sfeer. Sommige gebouwen aan de Lilla Torget stammen uit de 16de eeuw. Op Stoatorget, het belangrijkste plein, bevinden zich talloze terrasjes, restaurants en winkels.

Dag 13: Malmø-Kopenhagen (45 km)

Vandaag rijd je over de indrukwekkende Øresundsbroen van Zweden naar Denemarken en Kopenhagen.

Dag 14: Kopenhagen

Vrije dag om Kopenhagen te ontdekken. Kopenhagen is een prachtige oude stad met veel bezienswaardigheden; kastelen, Koninklijke paleizen, Nyhavn, het nieuwe Opera gebouw, Tivoli en de kleine zeemeermin. Tijdens een boottocht op de kanalen leer je alles over de stad en geniet je van de sfeer van de stad.

Dag 15: Kopenhagen-Maribo (142 km)

Vertrek uit Kopenhagen richting Maribo op het eiland Lolland. Onderweg kan je Møns Klint bezoeken, een spectaculair natuurfenomeen langs de oostkust van het eiland Møn in de Baltische Zee. De lichte kalkkliffen strekken zich 6 km langs de kust uit en sommige zijn tot 120 meter hoog. Maribo is oude stad met een prachtig klooster uit de 13de eeuw. Ook de mooie kathedraal is een bezoek waard.

Dag 16: Einde van de autorondreis Scandinavië - vertrek uit Maribo

Deze autorondreis in Scandinavië eindigt op dag 16. Als afsluiter van deze rondreis rijd je naar de ferry in Rødby voor een laatste ferry naar Puttgarden in Duitsland.

Accommodatie

Deze autorondreis in Scandinavië is mogelijk in 2 versies: standaard en standaard+:

Standaard (ST):
Je verblijft in doorsnee goede driesterrenhotels zoals Scandic Olympic Esbjerg, Comwell Aarhus, Thon Hotel Parken Kristiansand, Clarion Hotel Energy Stavanger, Zander K Bergen, Scandic Hotel Jörgen Kock Malmö, Comwell Copenhagen Portside of gelijkwaardig.

Standaard+ (ST+):
Je verblijft in de betere kamers van de driesterrenhotels of in viersterrenhotels, afhankelijk van de mogelijkheden van de overnachtingsplaats. Verblijf in hotels zoals Comwell Aarhus (upgrade), Utsikten Hotell Kvinesdal, Clarion Hotel Stavanger, Zander K Bergen(superior), Vestlia Hotel Geilo, Comfort Hotel Malmö(superior), Comfort Hotel Vesterbro(superior) of gelijkwaardig.

Omwille van de hotels voorhanden wordt er voor de ST en de ST+ versie soms een andere overnachtingsplaats voorgesteld omdat er gewoon geen 2 verschillende categorieën zijn op de voorziene bestemmingen.

Inbegrepen

» 15 overnachtingen in 3/4* hotels
» 15 x ontbijt
» Ferryovertochten Hirtshals-Kristiansand en Rodby-Puttgarden
» Reisdocumentatie
» Bijdrage Garantiefonds Reizen
» BTW

Niet inbegrepen

» Vervoer naar en in Scandinavië
» Plaatselijke overzetboten
» Tol voor de Öresundbrug
» Niet-vermelde entreegelden
» Niet-vermelde maaltijden en drankjes
» Persoonlijke uitgaven

Prijzen per persoon (Euro)

Prijs per persoon (Euro)

STANDAARD | Kamer en ontbijt

15/6-11/8/23

1/5-15/6 en 11/8-30/9/23

Tweepersoonskamer

1611

1739

3de persoon in single kamer

2261

2389

Single met auto

2618

2746

Kind -2j. op de kamer v/d ouders/geen babybed

gratis

gratis

Max. 1 kind 2-11j. op de kamer v/d ouders

717

845

3de bed in 2pk

1146

1274

Gereserveerde stoel op Color Line:€ 36 pp
Babybedjes: ca. 150 NOK/nacht, ter plaatse te betalen.
Deze reis voor ouders en 2 kinderen -12j. in 1 kamer? Vraag een offerte!

Prijzen per persoon (Euro)

Prijs per persoon (Euro)

STANDAARD+ | Kamer en ontbijt

15/6-11/8/23

1/5-15/6 en 11/8-30/9/23

Tweepersoonskamer

2200

2328

3de persoon in single kamer

3322

3450

Single met auto

3679

3807

Kind -2j. op de kamer v/d ouders/geen babybed

gratis

gratis

Max. 1 kind 2-11j. op de kamer v/d ouders

1012

1140

3de bed in 2pk

1617

1745

Gereserveerde stoel op Color Line:€ 36 pp
Babybedjes: ca. 150 NOK/nacht, ter plaatse te betalen.
Deze reis voor ouders en 2 kinderen -12j. in 1 kamer? Vraag een offerte!

Vraag reisofferte aan:


  VliegtuigFerryHuurautonvt

  • = verplicht veld

  Voordelen

  » Geen boekingskosten
  » Garantiefonds Reizen
  » Veilig betalen

  Klantenservice

  » info@feel2travel.nl
  » NL: 0032 54 326 981
  » BE: 054 326 981

  Openingstijden:
  » ma t/m vr: 9.30 – 18.00u
  » za: 9.30 – 12.30u