Trio Scandinavië

Autorondreis door Scandinavië,  met eigen auto

Autorondreis door Denemarken, Noorwegen en Zweden (16 dagen / 15 nachten)

v.a. € 1513,00 per persoon, per rondreis

Tijdens deze Trio Scandinavië rondreis maakt u een mooie autorondreis door Denemarken, Noorwegen en Zweden. U ziet veel bijzondere bezienswaardigheden en ongelofelijke natuurlandschappen van dit mooie stukje Scandinavië.

Dag 1: Begin rondreis Scandinavië - Aankomst Esbjerg

Aankomst in Esbjerg , de vijfde grootste stad in Denemarken, met de grootste haven langs de Deense westkust. Het Fisheries en het Maritime Museum zijn een bezoek waard. Esbjerg is bekend vanwege zijn 9 meter hoge beelden “Mennesket ved heeftt ” 4 blanke mannen die uitkijken over de zee. De beelden staan kort bij het Art Museum van Esbjerg. Overnachting in Esbjerg.

Dag 2: Esbjerg – Aarhus (165km)

U rijdt verder naar de oostkust van Jutland en de stad Aarhus, de tweede grootste stad in Denemarken. Aarhus zou wel eens de oudste stad van Denemarken kunnen zijn. Er is bewijs gevonden dat er al een Viking nederzetting was in de 8ste eeuw. Bezoek de oude Kathedraal en de Latin Quarter met zijn vele mooie gebouwen die dateren uit de 17de- 19de eeuw. Bezoek het Art Museum Aros met zijn gigantische regenboog op het dak van het museum van waar u een schitterend panoramisch zicht heeft op Aarhus.

Dag 3: Aarhus-Hirtshals (185km) - Kristiansand-Kvinesdal (105 km)

Vertrek naar Hirtshals waar u om 12.15u de Color Line ferry neemt. Geniet van de 2,5 uur durende cruise aan boord van deze comfortabele ferry naar Kristiansand in Noorwegen. Kristiansand werd gebouwd onder de Deense koning Christian IV en is welbekend om zijn Nederlandse architectuur. Vandaag is Kristiansand een moderne en levendige stad in het zuiden van Noorwegen. U rijdt verder door de Vest-Agder regio naar Kvinesdal.

Dag 4: Kvinesdal-Stavanger (150 km)

Geniet van de rit door het Zuid-Westelijke deel van Noorwegen op weg naar Stavanger. Stavanger is de vierde grootste stad in Noorwegen met 95.000 iinwoners. Stavanger dateert uit 1125, het jaar waarin de prachtige kathedraal werd gebouwd. Oud Stavanger bestaat uit 173 houten gebouwen uit het begin van de 18de eeuw. De meeste zijn kleine, witte huisjes. Stavanger heeft verschillende erkenningen gekregen voor de moeite die het doet om Oud Stavanger in ere te houden. Naar de eerste olieboringen in de Noordzee in de zestiger werd de petroleum ontginning en productie de belangrijkste indrustie van Stavanger.

Dag 5: Stavanger-Lysefjord-Stavanger (70 km)

Vrije dag in Stavanger. We raden u een boottocht op het mooie Lysefjord aan(niet inbegrepen). Neem de ferry van Stavanger of rijdt naar de Lysefjord, parkeer de wagen en dan volgt u het 45 minuten lange wandelpad naar het uitzichtpunt Predikstoel waar u een indrukwekkend zicht heeft.

Dag 6: Stavanger- Bergen (195 km)

U verlaat Stavanger en rijdt door 2 tunnels in de richting van Bergen. Bergen is de tweede grootste stad van Noorwegen met 240.000 inwoners. De stad ontstond meer dan 900 jaar geleden. Bergen is een internationale stad met kleinsteedse charme en atmosfeer. Bergen is welbekend voor de Bryggen Hanseatic Wharf met zijn gekleurde huizen die opgenomen zijn op de UNESCO Werelderfgoed lijst. U kan Bergen niet verlaten zonder een bezoek aan de vismarkt, de Sainte-Marie kerk en de bergen en fjorden in de omgeving.

Dag 7: Bergen

Vrije dag om Bergen en het fjord verder te ontdekken. Wat dacht u van een boottocht of een tochtje met de kabelbaan naar de top van Mount Fløyen, de meest bezochte berg in de omgeving van het stadscentrum. U heeft er een ongekend uitzicht over de stad.

Dag 8: Bergen - Ål (290 km)

U rijdt door prachtige landschappen in de richting van het Hallingdal en de stad Ål. De regio is ideaal voor buitenactiviteiten. Er zijn hier heel wat gemakkelijke wandelroutes. Breng zeker ook een bezoek aan de Torpo staafkerk, de oudste en enige originele staafkerk die overblijft in het Hallingdall. Deze staafkerk dateert uit 1192.

Dag 9: Ål - Oslo (220 km)

Vandaag rijdt u richting Oslo. In Gol kan u de kopie van een oude staafkerk zien. De originele staafkerk is overgebracht naar het openluchtmuseum in Oslo. Tijdens uw rit door de Hallingdal vallei volgt u de Halligdalelva rivier. Verder naar Nesbyen en Noresund. Deze regio is bekend voor zijn legendarische Noorse trollen. Aankomst in Oslo in de late namiddag.

Dag 10: Oslo

Ontdek Oslo. De stad biedt heel wat mogelijkheden en bezienswaardigheden. De meeste bevinden zich binnen wandelafstand van mekaar in het compacte centrum van Oslo. Bezoek het Royal Castle, het Museum of Art, het National Theatre, de Akershus Fortress, het Fram Museum , de thuishaven van het bekende poolschip de Fram. Zeker niet te vergeten zijn ook het Viking Ship Museum met de twee best bewaarde Vikingschepen uit de 9de eeuw en het Vigelandspark met beelden van de Noorse artiest Gustav Vigeland.

Dag 11: Oslo-Göteborg (290 km)

Vertrek uit Oslo naar Zweden en meerbepaald de stad Göteborg. U rijdt langs de Zweedse Westkust en de mooie kustarchipel. Göteborg is een levendige stad die heel wat te bieden heft. Bezoek het Art Museum, het Opera House of het Museum of World Culture.

Dag 12: Göteborg-Malmø (275 km)

U volgt de Zweedse Westkust verder tot in Malmø in Skåne, een voormalige Deense provincie. Malmø is een prachtige stad met veel sfeer. Sommige gebouwen aan de Lilla Torget stammen uit de 16de eeuw. Op Stoatorget, het belangrijkste plein, bevinden zich talloze terrasjes, restaurants en winkels.

Dag 13: Malmø-Kopenhagen(45 km)

Vandaag rijdt u over de indrukwekkende brug de Øresundsbroen van Zweden naar Denemarken en Kopenhagen.

Dag 14: Kopenhagen

Vrije dag om Kopenhagen te ontdekken. Kopenhagen is een prachtige oude stad met veel bezienswaardigeheden zoals kastelen, Koninklijke paleizen, Nyhavn, het nieuwe Opera gebouw, Tivoli en de kleine zeemeermin. Tijdens een boottocht op de kanalen leert u alles over de stad en geniet u van de sfeer van de stad.

Dag 15: Kopenhagen-Maribo (142 km)

Vertrek uit Kopenhagen richting Maribo p het eiland Lolland. Onderweg kan u Møns Klint bezoeken,een spectaculair natuurfenomeen langs de oostkust van het eiland Møn in de Baltische Zee. De lichte kalkkliffen strekken zich 6 km langs de kust uit en sommige zijn tot 120 meter hoog. Maribo is oude stad met een prachtig klooster uit de 13de eeuw. Ook de mooie kathedraal is een bezoek waard.

Dag 16: Einde van de autorondreis Scandinavië - vertrek uit Maribo

Deze autorondreis in Scandinavië eindigt op dag 16. U rijdt naar de ferry in Rødby voor een laatste ferry naar Puttgarden in Duitsland.

Inbegrepen

» 15 overnachtingen in 3/4* hotels
» 15 x ontbijt
» Reisdocumentatie
» Bijdrage Garantiefonds Reizen
» BTW

Niet inbegrepen

» Vervoer naar en in Scandinavië
» Plaatselijke overzetboten
» Tol voor de Öresundbrug
» Niet-vermelde entreegelden
» Niet-vermelde maaltijden en drankjes
» Persoonlijke uitgaven

Prijzen per persoon (Euro)

Prijs per persoon

 

1/4-31/10/20

Kamer en ontbijt in 3* of 4* hotels

Standaard

Standaard+

2pk

1513,00

1817,00

3de persoon in single kamer

2292,00

2834,00

Single met auto

2511,00

3052,50

Kind -2j. (op kamer ouders/geen babybed)

gratis

gratis

Max. 1 kind 2-11j. op de kamer van de ouders

692,50

844,00

3de bed in 2pk

1107,50

1350,00

Gereserveerde stoel op Color Line

35,00

35,00

Babybedjes: ca. 150 NOK/nacht, ter plaatse te betalen.
Deze reis voor ouders en 2 kinderen -12j. in 1 kamer? Vraag een offerte!

Vraag reisofferte aan:  VliegtuigFerryHuurautonvt

  • = verplicht veld

  Voordelen

  » Geen boekingskosten
  » Garantiefonds Reizen
  » Veilig betalen

  Klantenservice

  » info@feel2travel.nl
  » NL: 0032 54 326 981
  » BE: 054 326 981

  Openingstijden:
  » ma t/m vr: 9.30 – 18.00u
  » za: 9.30 – 12.30u