Highlights of Fife

Autorondreis in Schotland met eigen auto

Autorondreis in Schotland (4 dagen / 3 nachten)

v.a. € 296,75 per persoon, per rondreis

Vertrekpunt van deze rondreis is Edinburgh, waarvandaan u noordelijk over de Forth Road Bridge rijdt. U maakt een fotostop in South Queensferry voor een spectaculair zicht op de beide wereldberoemde Forth Bridges en bezoekt de vissersdorpen van Fife, Isle of May & St. Andrews. Verder staat Falkland Palace & Cairnie Fruit Farm en Mega Maze en de Fife Coastal Route op het programma.

Dag 1: Begin rondreis Schotland: Fife Coastal Route

Uit Edinburgh rijdt u noordelijk over de Forth Road Bridge. Maak een fotostop in South Queensferry  waar u kan genieten van een spectaculair zicht op de beide wereldberoemde Forth Bridges. Rij verder naar het Koninkrijk Fife, de voorouderlijke thuis van de Schotse vorsten, bekend als de geboorteplaats van het golfspel en enkele van de mooiste landschappen van Schotland. Het is nochtans een relatief kleine streek met 80 km op het  breedste punt ! Op uw weg langs de toeristische kustroute komt u voorbij enkele prachtige voorbeelden van kustplaatsjes zoals Aberdour, Kinghorn en Kirkcaldy, de stad die bekend staat als de geboorteplaats van de econoom Adam Smith in 1723 en vijf jaar later van de architect Robert Adam. U overnacht in St Andrews of omgeving.

Dag 2: Vissersdorpen van Fife, Isle of May & St. Andrews

Na het ontbijt ontdekt u de schilderachtige vissersdorpjes van de East Neuk of Fife en gaat u terug in de tijd. De traditionele huisjes met rode dakpannen, daken en trapgevels zijn stille getuigen van een ver verleden. Vissersboten rusten in de pittoreske haventjes na de drukte van het lossen van hun vangst. Crail, Anstruther, Pittenweem, St Monans, Largo en Elie … plaatsnamen zo schilderachtig als de dorpen zelf . Houdt u van water ? Ga dan vanuit Anstruther mee met de snelle RIB boot op een tocht rond het eiland May, een opmerkelijk eiland dat slechts 5 mijlen voor de kust van Fife ligt en dat een belangrijk National Nature Reserve is, eigendom van en gerund door de Scottish Natural Heritage. May, gedoopt tot de parel van de Forth is een puur en prachtig eiland, bekend om zijn wilde dieren en vogels. De boottocht duurt iets meer dan een uur met veel tijd om te kunnen genieten van de verscheidenheid aan zeevogels en zeehonden. Honger bij uw terugkeer in Anstruther ? Ga dan voor een traditionele ‘Fish & Chips’ lunch naar de beroemde Anstruther Fish Bar. Er staat dikwijls een lange wachtrij maar het is de moeite van het wachten waard! Namiddag spendeert u in St Andrews,  de thuisbasis van de oudste universiteit van Schotland en de hoofdstad van de golf. Neem zeker een kijkje aan de beroemde en prestigieuze Old Course. De resten van de kathedraal uit de 12de eeuw, de grootste in Schotland en de middeleeuwse indeling van de stad zijn nog goed zichtbaar. Ook het kasteel uit de 13de eeuw met zicht op de Noordzee, waar tijdens de Reformatie vele criminele daden plaats vonden in de “Bottle Dungeon” is de moeite waard. U zult genieten van de traditionele kleine winkels en het prachtige uitzicht op zee. U overnacht in St Andrews of omgeving.

Dag 3: Falkland Palace & Cairnie Fruit Farm en Mega Maze

Vandaag staat een bezoek aan Falkland Palace, genesteld in prachtige tuinen, op het programma. Het Falkland Palace was ooit het buitenverblijf van de koninklijke Stewart familie. Zij gebruikten het kasteel als uitvalsbasis voor als ze op jacht gingen naar herten en wilde zwijnen in de bossen van Fife . Falkland Palace is gebouwd tussen 1501 en 1541 door James IV en  V.  Het is ook de thuisbasis van één van de slechts twee tennisbanen uit de 16de eeuw(de andere is in Hampton Court in Engeland). Naast Falkland Palace is ook het dorpje Falkland zeer pittoresk.
Daarna reist Uuverder naar de Cairnie Pluk Uw Eigen Fruit Boerderij & Mega Maze (juli – oktober). De Cairnie Fruit Farm in Cupar is een familiebedrijf met een lange traditie en het is een populaire lokale bezienswaardigheid. De boerderij en het huis zijn prachtig gelegen op 120 hectare, waar een selectie van aardbeien, frambozen, zwarte en rode bessen, kruisbessen, bramen, kersen, pompoenen en zonnebloemen beschikbaar isom op te halen of om te plukken.
De Mega Maze is een hit bij kinderen van alle leeftijden. Het is een doolhof gebouwd met maïs. De  muren zijn meer dan 2 meter hoog en het doolhof zelf beslaat meer dan 6 hectare! Alleen beschikbaar voor een beperkte periode van juli tot oktober, waarna de maïs wordt geoogst. U overnacht in St Andrews of omgeving .

Dag 4 - Einde Schotland rondreis: Fife Coastal Route - Culross

Vandaag reist U terug naar het zuiden richting Edinburgh. Als de tijd het toelaat maak dan een stop aan Culross Castle. Herbeleef er het huiselijk leven van de 16e en 17de eeuw in deze aan de rivier gelegen koninklijke burcht. De oude gebouwen en geplaveide straten creëren een fascinerende “terug in de tijd” ervaring voor bezoekers. Ontdek het prachtige gerenoveerde paleis dat dateert uit 1597 – stel U voor hoe het zou zijn geweest om te leven in de prachtige interieurs, met houtwerk en meubelen uit de 17de of 18de eeuw. Maak een wandeling in de gereconstrueerde paleistuin uit de 18de eeuw. Misschien komt U wel de schotse Dumpy kippen tegen die eieren voor de Bessie Bar tearoom leveren.

Vervoer

Deze rondreis in Schotland kan gecombineerd worden met vluchten en huurauto of met een van de ferry’s.

Accommodatie

Voorbeelden van de mogelijke hotels tijdens deze rondreis:
3 *  Old Manor Hotel, St. Andrews of Lundin Links Hotel, in de buurt van St. Andrews
4 *+ MacDonald Rusacks Hotel, St. Andrews
5 *  The Old Course Hotel, St. Andrews

Inbegrepen

In deze autorondreis in Schotland is inbegrepen:
» 3 overnachtingen
» 3 x ontbijt
» Toegang tot St Andrews Castle & Cathedral,
» Toegang tot Falkland Palace
» Toegang tot Culross Castle
» Bijdrage Garantiefonds
» Reisdocumentatie
» BTW

Niet inbegrepen

» Vervoer naar en in Schotland
» Ferry´s
» Niet-vermelde entreegelden
» Niet-vermelde maaltijden en drankjes
» Persoonlijke uitgaven tijdens de autorondreis
» Verzekeringen

Prijzen per persoon (Euro)

Vraag reisofferte aan:VliegtuigFerryHuurautonvt

• = verplicht veld

Voordelen

» Geen boekingskosten
» Garantiefonds Reizen
» Veilig betalen

Klantenservice

» info@feel2travel.nl
» NL: 0032 54 326 981
» BE: 054 326 981

Openingstijden:
» ma t/m vr: 9.30 – 18.00u
» za: 9.30 – 12.30u