Grand Tour Lake District & Scotland

Autorondreis in Engeland en Schotland met eigen auto
Je bent hier:

Autorondreis in Engeland en Schotland (19 dagen / 18 nachten)

v.a. € 2242,00 per persoon, per rondreis

Wanneer u genoeg tijd heeft, waarom zou u dan de pracht van de natuur in het Lake District in Engeland en de ongelofelijke verscheidenheid van Schotland niet combineren? Dit is een interessante combinatie voor een rondreis in Engeland en Schotland.

Dag 1 - Begin rondreis Engeland en Schotland

Na aankomst in Hull rijdt u westelijk naar het prachtige Lake District. Overnachting in het Lake District.

Dag 2: Lake District

Een volledige dag om het Lake District te ontdekken. De uitzonderlijke schoonheid van de natuur in deze noordwestelijke hoek van Engeland trekt sinds jaar en dag poëten, schilders en schrijvers aan zoals Wordsworth, Coleridge, Keats en de schrijfster van kinderboeken Beatrix Potter. De 16de eeuwse boerderij Rydal Mount, de thuis van de poëet Wordsworth ademt zijn liefde voor de natuur uit. Tijdens de middeleeuwen settelden zich monniken in St Bees en in Furness. De ruïnes van de abdij zijn tot op heden te bewonderen. In Windermere kan u een bezoek brengen aan het Windermere Steamboat Museum terwijl moderne nucleaire energie uitgelegd wordt in een tentoonstellingscentrum in Sellafield.  Geniet onderweg echter steeds van de overweldigende natuur of maak een mooie wandeltocht. Overnachting in het Lake District.

Dag 3: Lake District - Glasgow

Vandaag rijdt u noordelijk naar Gretna Green, net over de Schotse grens. Hier bezoekt u de  Blacksmith´s Forge, beroemd vanwege zijn clandestiene huwelijksceremonies. In 1753, werd er in Engeland een wet gestemd die koppels onder 21 jaar verbood om te trouwen zonder de toestemming van hun ouders. De Schotse wet stond huwelijken echter toe vanaf 16 jaar waardoor veel jonge mensen wegliepen om net over de grens in het geheim te gaan trouwen. In de smidse kan u het aambeeld zien. Er vinden regelmatig workshops plaats en u vindt er een originele Tartan winkel. Verder naar de omgeving van Glasgow voor overnachting.

Dag 4: Glasgow – Oban

Noordwaarts langs Loch Lomond naar Luss, een tradioneel Schots stadje op de oever van het meer. Op weg naar Inverary waar u het kasteel en de gevangenis kan bezoeken, kan u stoppen aan de Loch Fyne Oyster Bar waar u van een middagmaal met verse producten kan genieten. Verder noordwaarts richting Oban en Kilmartin Glen met zijn ronde cairns (steenhopen) met kamers, stenencirkels en rotsgravures uit het neolithische en bronzen tijdperk. U bezoekt Dunadd Fort, de oude hoofdstad van Schotland die vroeger Dalriada genoemd werd. Overnachting in de omgeving van Oban.

Dag 5: De eilanden Mull, Iona en Staffa

Vandaag gaat u op georganiseerde daguitstap naar Mull, Iona en Staffa. De tocht vertrekt in Oban en staat bekend als één van de mooiste dagtrips in Groot-Brittannië, met zijn prachtige landschapsroute over het mooie eiland Mull en een bezoek aan het eiland Iona waar Columba in 563 aan land kwam en het christendom vanuit Ierland naar Schotland bracht. U kunt er ook de beroemde abdij bezoeken die St.- Columba er stichtte, voor u verdergaat naar het onbewoonde eiland Staffa, dat beroemd is om zijn basaltformaties. De bekendste daarvan is Fingals Cave, die vereeuwigd is in de ouverture Die Hebriden van Felix Mendelssohn. Terug naar de omgeving van Oban waar u overnacht.

Dag 6: Oban

Geniet van een rustig dag in en rond Oban. Je hebt er meerdere opties: wandelen, fietsen, wildlifecruises.. Zin om er toch wat verder op uit te trekken? Maak dan een mooi autoritje naar Arduaine Gardens, zuidelijk van Oban. Deze heerlijke kusttuinen zijn bekend onder liefhebbers wereldwijd. De tuinen hebben in elk jaargetijde iets te bieden. In de tuinen is er, vanaf een gemakkelijk bereikbare klif top, een spectaculair uitzicht op de kust en de eilanden. Overnachting in de omgeving van Oban.

Dag 7: Glencoe en het eiland Skye (255 km)

Vandaag trekt u vanuit Oban verder naar het noorden via Glencoe met zijn spectaculaire landschap, naar Fort William, dat gebouwd is tegen de wand van Ben Nevis, de hoogste berg van Groot-Brittannië. U neemt de weg naar Mallaig voor een korte overtocht naar het eiland Skye of u rijdt verder naar Kyle en neemt dan de brug naar Skye, het grootste en mooiste, meest pittoreske eiland van de Hebriden. U overnacht op het eiland Skye.

Dag 8: Isle of Skye

Een volledige dag om Skye te ontdekken, er zijn hier heel wat mogelijkheden om te wandelen of te fietsen. Ga zeker eens naar de Trotternish ridge met zijn spectaculaire kliffen en rotsformaties, u vindt ze ten noorden van Portree. Meer naar het westen vindt u een afwisselend landschap met de groene valley van Glendale, de dramatische zeekliffen van Neist Point en Dunvegan Castle, de 13de eeuwe thuis van de Macleod clan. Overnachting op Skye.

Dag 9: Isle of Skye – Wester Ross

Bij vertrek van het eiland Skye rijdt u over de Skye Bridge richting Eilean Donan Castle dat zich op een eilandje in Loch Duich bevindt. Het is met een wegje verbonden met het vasteland.Dit fotogenieke kasteel dateert uit 1214 en speelde een rol in talloze advertenties en films zoals bijvoorbeeld Highlander. Geniet van het ruige landschap tijdens uw rit langs de kust naar Ullapool. Stop onderweg zeker aan de Inverewe Gardens, wereldberoemde tuinen met exotische planten van overal ter wereld die hier goed gedijen door het milde klimaat dat ontstaat door de Noord-Atlantische golfstroom. U zal genieten van de spectaculaire ligging en de schitterende zichten. Overnachting in de buurt van Ullapool.

Optionele uitbreiding met verblijf op het Isle of Lewis op de Outer Hebrides. Informeer naar de mogelijkheden.

Dag 10: Wester Ross (80 km)

In Ullapool kan u inschepen voor een boottocht naar de magische Summer Isles, een paradijs voor wilde dieren. Geen zin in een boottocht ? Ga dan op uitstap naar de noordwestelijke Highlands en geniet van de majestueuze bergen van Assynt. Maak een opwindende wandeling naar de top van Stac Pollaidh voor een prachtig zicht op de eilanden of een verkwikkende klifwandeling. Overnachting in Ullapool.

Dag 11: Ullapool - Thurso (230 km)

Vanuit Ullapool rijdt u naar de top van Schotland via de prachtige bergen Ben Loyal en Ben Hope gevolgd door de rotskliffen en mooie gouden zandstranden van de noordelijke kust. Het landschap is adembenemend en het onmisbare hoogtepunt van de dag is een stop aan Smoo Cave, de grootste opening in een kalkstenen grot in Groot-Brittannië. Smoo Cave ligt ten oosten van het dorpje Durness. Het gat waar het water uit spuit en de waterval kan je zien van een obeservatiepunt boven de grot. Overnachting in de omgeving van Thurso.

Dag 12: Thurso - Orkney

Ongeveer 20 km ten noorden van het Schotse vasteland en gescheiden door de Pentland Firth, liggen de Orkney Islands, een fascinerende archipel van 70 eilanden met ongeveer 21000 bewoners. Het spectaculaire landschap dat elk uur anders lijkt te zijn door de intensiteit en de verandering van het licht, de geschiedenis van de Orkneys, de natuur en de cultuur zorgen voor unieke ervaringen.
Neem in de voormiddag de ferry van Scrabster naar Stromness en maak een rondrit over het eiland met een bezoek aan Maes Howe, een neolithische grafsteen van voor 2700 voor Chr. Overnachting op de Orkney Islands.

Dag 13: Orkney - Thurso - Caithness (105 km)

Breng wat tijd door in Stromness, een zeer pittoreske stad, in het neolitische dorpje Skara Brae, aan de mytische Ring of Brodgar of aan de staande stenen van Stenness. Bezoek in Kirkwall de St Magnus kathedraal uit 1137 en Tankerness House Museum. In de vroege namiddag neemt u de ferry terug naar Scrabster/Thurso. Nadien heeft u tijd om het noordoosten van de regio Caithness te bezoeken. U rijdt van Thurso langs Dunnet Bay, een fantastische boog van witte zandstranden en hoge duinen richting Dunnet Head waar u een ongeëvenaard uitzicht hebt op de kliffen. Deze kliffen zijn de thuis van papegaaiduikers, alken, zeekoeten, stormvogels, drieteenmeeuwen en aalscholvers. Na de natuurbeleving kan u zich onderdompelen in de cultuur door een bezoek te brengen aan Castle Mey & Gardens. John O’Groats, is het meest noordelijke dorp van het Britse vasteland. Iets ten noorden van Wick vindt u de Castle Cirnigoe en Sinclair ruïnes. Dit middeleeuws fort is een van de meest spectaculaire bezienswaardigheden in het noorden van Schotland. Overnachting in de omgeving van Thurso.

Dag 14: Thurso - Tain/Dingwall/Inverness (125-185 km)

Op je weg naar het zuiden is de eerste stop het kleine dorpje Helmsdale. Bezoek het Timespan Museum en het Arts Centre waar je een mooi zicht krijgt op de kleurrijke geschiedenis van Helmsdale en omgeving. Rij verder naar Golspie waar je Dunrobin Castle en Gardens kan bezoeken. Het is zeer mooi gelegen in een groot park met uitzicht op zee. Het kasteel werd rond 1275 gebouwd. Door de eeuwen heen was dit de zetel van de graven en hertogen van Sutherland. Overnachting in de omgeving van Tain/Dingwall/Inverness.

Dag 15: Loch Ness

Vandaag ga je op uitstap naar Urquhart Castle aan Loch Ness, dat dateert van de 12de eeuw en werd oorspronkelijk gebouwd om de weg door de nauwe vallei te beschermen! Het grootste gedeelte van de overblijfselen dateren uit de 16de eeuw. Als u durft, kan je inschepen voor een cruise op Loch Ness, vanwege zijn denkbeeldige monster het bekendste van alle meren. Je overnacht in de omgeving van Tain/Dingwall/Inverness.

Dag 16: Tain/Dingwall/Inverness - Perth/Crieff (180-260 km)

Vandaag rijd je langs de flanken van de Cairngorms Mountains naar het zuiden. Onderweg kan je een stop voorzien in Aviemore of een whisky gaan proeven in Dalwhinnie. Wat zeker niet op het programma mag ontbreken is een wandeling in het Tay Forest Park. Net voor je Pitlochry bereikt neem je de afslag naar Queens View, een plek aan de rivier de Tay, met een uitzonderlijk uitzicht op Loch Tummel. In het pittoreske Pitlochry stop je zeker voor een stukje taart en koffie! Overnachting in Pertshire.

Dag 17: Pertshire

Perthshire is een regio met heel veel ontspanningsmogelijkheden: wandelen in de heuvels, kanovaren of Landrover safari´s en sightseeing. Wij raden aan Scone Palace te bezoeken, de thuis van de graaf van Mansfield. Scone is een paleis in kasteelvorm, vergroot in 1803 met behoud van de paleizen uit de 16de eeuw en vroeger. Op de  Moot Hill in Scone, daterend uit de 8ste eeuw, bevond zich vroeger de bekende Coronation Stone of Scone of the Stone of Destiny, die daar gebracht werd door Kenneth MacAlpine, de koning van de Schotten. In 1296, werd de Stone opgeëist door de Engelsen en overgebracht naar Westminster Abbey. In 1997 kwam hij terug naar Schotland en nu is hij te bezichtingen in Edinburgh Castle. Overnachting in regio Perth/Crieff.

Dag 18: Perth/Crieff - Kelso/Galashields/Melrose (140-160 km)

Vandaag staat er een rustige dag op het programma. Onderweg naar de Borders kan je stoppen in Dunfermline en een bezoek brengen aan de Dunfermline Abbey en Palace. Of je rijdt ineens tot in de Borders en bezoekt Melrose waar de ruïnes van de imposante abdij het plaatsje overheersen of Traquair House in Innerleithen dat zeer goed bewaard gebleven is. Maar de Borders lenen zich ook uitstekend voor mooie wandelingen. Overnachting in de regio Kelso/Galashields/Melrose.

Dag 19 - Einde van de autorondreis in Schotland: Kelso/Galashields/Melrose - Hull (360 km)

Het is tijd om weer naar huis te gaan. De rondreis in Schotland zit erop. Na het ontbijt rijd je zuidelijk richting Hull voor de overtocht naar België. Onderweg kan je een stop voorzien aan Jedburgh Abbey of een ommetje maken naar Alnwick Castle & Gardens, zolang je de tijd in het oog houdt.

Vervoer

Deze rondreis in Schotland kan gecombineerd worden met vluchten en huurauto of met een van de ferry’s.

Accommodatie

Deze autorondreis wordt aangeboden in verschillende accommodaties. De B&B’s, hotels of Manors worden bevestigd bij reservering.

– Hotels: verblijf in *** hotels zoals bv BW Ambleside Salutation Hotel, Cumbria Grand Hotel, Artto Hotel, Falls of Lora, Ardvasar Hotel, The Royal Hotel, Pentland Hotel, Stromness Hotel, Dornoch Hotel of gelijkaardig
– Mix: 8 nachten bij particulieren, 8 nachten in *** hotels, 2 nachten in een Manor zoals bv Macdonald Leeming House, Macdonald Crutherland House, Kingsmills Hotel, Bunchrew House Hotel, Crieff Hydro Hotel, Murrayshall Hotel, Dryburgh Abbey Hotel of gelijkwaardig

Inbegrepen

In deze autorondreis in Schotland is inbegrepen:
» 18 overnachtingen
» 18 x ontbijt
» Three isles excursie
» Ferry Mallaig-Armadale met 1 auto + 2 volw.
» Bezoek Scone Palace
» Ferry Scrabster-Stromness retour met 1 auto en 2 volw.
» Bijdrage Garantiefonds
» Reisdocumentatie
» BTW

Niet inbegrepen

» Vervoer naar en in Schotland
» Toeslag ferry Thurso-Orkney indien meer dan 2 personen in de auto
» Niet-vermelde entreegelden
» Niet-vermelde maaltijden en drankjes
» Persoonlijke uitgaven tijdens de autorondreis
» Verzekeringen

<![if !supportMisalignedColumns]><![endif]>

 

Prijs per persoon, per arrangement (Euro)

Kamer en ontbijt

Mix

3*hotels

A: 1/4-30/4/23

2242

2309

B: 1/5-31/5/23, 1/10-31/10/23

2306

2490

C: 1/6-30/6/23

2340

2502

D: 1/7-31/7/23

2461

2652

E: 1/8-31/8/23

2525

2810

F: 1/9-30/9/23

2445

2591

Single toeslag (zonder auto)

865

813

Korting 3de volw.

91

163

Max. 1 kind: 0-3j.: gratis, 4-12j.: -50%.
Deze reis voor ouders en 2 kinderen -12j. in 1 kamer? Vraag een offerte!

Vraag reisofferte aan:


  VliegtuigFerryHuurautonvt

  • = verplicht veld

  Voordelen

  » Geen boekingskosten
  » Garantiefonds Reizen
  » Veilig betalen

  Klantenservice

  » info@feel2travel.nl
  » NL: 0032 54 326 981
  » BE: 054 326 981

  Openingstijden:
  » ma t/m vr: 9.30 – 18.00u
  » za: 9.30 – 12.30u