Grand Tour Lake District & Scotland

Autorondreis in Engeland en Schotland met eigen auto
Je bent hier:

Autorondreis in Engeland en Schotland (18 dagen / 17 nachten)

v.a. € 1538,00 per persoon, per rondreis

Wanneer u genoeg tijd heeft, waarom zou u dan de pracht van de natuur in het Lake District in Engeland en de ongelofelijke verscheidenheid van Schotland niet combineren? Dit is een interessante combinatie voor een rondreis in Engeland en Schotland.

Dag 1 - Begin rondreis Engeland en Schotland

Na aankomst in Hull rijdt u westelijk naar het prachtige Lake District. Overnachting in het Lake District.

Dag 2: Lake District

Een volledige dag om het Lake District te ontdekken. De uitzonderlijke schoonheid van de natuur in deze noordwestelijke hoek van Engeland trekt sinds jaar en dag poëten, schilders en schrijvers aan zoals Wordsworth, Coleridge, Keats en de schrijfster van kinderboeken Beatrix Potter. De 16de eeuwse boerderij Rydal Mount, de thuis van de poëet Wordsworth ademt zijn liefde voor de natuur uit. Tijdens de middeleeuwen settelden zich monniken in St Bees en in Furness. De ruïnes van de abdij zijn tot op heden te bewonderen. In Windermere kan u een bezoek brengen aan het Windermere Steamboat Museum terwijl moderne nucleaire energie uitgelegd wordt in een tentoonstellingscentrum in Sellafield.  Geniet onderweg echter steeds van de overweldigende natuur of maak een mooie wandeltocht. Overnachting in het Lake District.

Dag 3: Lake District - Glasgow

Vandaag rijdt u noordelijk naar Gretna Green, net over de Schotse grens. Hier bezoekt u de  Blacksmith´s Forge, beroemd vanwege zijn clandestiene huwelijksceremonies. In 1753, werd er in Engeland een wet gestemd die koppels onder 21 jaar verbood om te trouwen zonder de toestemming van hun ouders. De Schotse wet stond huwelijken echter toe vanaf 16 jaar waardoor veel jonge mensen wegliepen om net over de grens in het geheim te gaan trouwen. In de smidse kan u het aambeeld zien. Er vinden regelmatig workshops plaats en u vindt er een originele Tartan winkel. Verder naar de omgeving van Glasgow voor overnachting.

Dag 4: Glasgow – Oban

Noordwaarts langs Loch Lomond naar Luss, een tradioneel Schots stadje op de oever van het meer. Op weg naar Inverary waar u het kasteel en de gevangenis kan bezoeken, kan u stoppen aan de Loch Fyne Oyster Bar waar u van een middagmaal met verse producten kan genieten. Verder noordwaarts richting Oban en Kilmartin Glen met zijn ronde cairns (steenhopen) met kamers, stenencirkels en rotsgravures uit het neolithische en bronzen tijdperk. U bezoekt Dunadd Fort, de oude hoofdstad van Schotland die vroeger Dalriada genoemd werd. Overnachting in de omgeving van Oban.

Dag 5: De eilanden Mull, Iona en Staffa

Vandaag gaat u op georganiseerde daguitstap naar Mull, Iona en Staffa. De tocht vertrekt in Oban en staat bekend als één van de mooiste dagtrips in Groot-Brittannië, met zijn prachtige landschapsroute over het mooie eiland Mull en een bezoek aan het eiland Iona waar Columba in 563 aan land kwam en het christendom vanuit Ierland naar Schotland bracht. U kunt er ook de beroemde abdij bezoeken die St.- Columba er stichtte, voor u verdergaat naar het onbewoonde eiland Staffa, dat beroemd is om zijn basaltformaties. De bekendste daarvan is Fingals Cave, die vereeuwigd is in de ouverture Die Hebriden van Felix Mendelssohn. Terug naar de omgeving van Oban waar u overnacht.

Dag 6: Glencoe en het eiland Skye (255 km)

Vandaag trekt u vanuit Oban verder naar het noorden via Glencoe met zijn spectaculaire landschap, naar Fort William, dat gebouwd is tegen de wand van Ben Nevis, de hoogste berg van Groot-Brittannië. U neemt de weg naar Mallaig voor een korte overtocht naar het eiland Skye of u rijdt verder naar Kyle en neemt dan de brug naar Skye, het grootste en mooiste, meest pittoreske eiland van de Hebriden. U overnacht op het eiland Skye.

Dag 7: Isle of Skye

Een volledige dag om Skye te ontdekken, er zijn hier heel wat mogelijkheden om te wandelen of te fietsen. Ga zeker eens naar de Trotternish ridge met zijn spectaculaire kliffen en rotsformaties, u vindt ze ten noorden van Portree. Meer naar het westen vindt u een afwisselend landschap met de groene valley van Glendale, de dramatische zeekliffen van Neist Point en Dunvegan Castle, de 13de eeuwe thuis van de Macleod clan. Overnachting op Skye.

Dag 8: Isle of Skye – Wester Ross

Bij vertrek van het eiland Skye rijdt u over de Skye Bridge richting Eilean Donan Castle dat zich op een eilandje in Loch Duich bevindt. Het is met een wegje verbonden met het vasteland.Dit fotogenieke kasteel dateert uit 1214 en speelde een rol in talloze advertenties en films zoals bijvoorbeeld Highlander. Geniet van het ruige landschap tijdens uw rit langs de kust naar Ullapool. Stop onderweg zeker aan de Inverewe Gardens, wereldberoemde tuinen met exotische planten van overal ter wereld die hier goed gedijen door het milde klimaat dat ontstaat door de Noord-Atlantische golfstroom. U zal genieten van de spectaculaire ligging en de schitterende zichten. Overnachting in de buurt van Ullapool.

Optionele uitbreiding met verblijf op het Isle of Lewis op de Outer Hebrides. Informeer naar de mogelijkheden.

Dag 9: Wester Ross (80 km)

In Ullapool kan u inschepen voor een boottocht naar de magische Summer Isles, een paradijs voor wilde dieren. Geen zin in een boottocht ? Ga dan op uitstap naar de noordwestelijke Highlands en geniet van de majestueuze bergen van Assynt. Maak een opwindende wandeling naar de top van Stac Pollaidh voor een prachtig zicht op de eilanden of een verkwikkende klifwandeling. Overnachting in Ullapool.

Dag 10: Ullapool - Thurso (230 km)

Vanuit Ullapool rijdt u naar de top van Schotland via de prachtige bergen Ben Loyal en Ben Hope gevolgd door de rotskliffen en mooie gouden zandstranden van de noordelijke kust. Het landschap is adembenemend en het onmisbare hoogtepunt van de dag is een stop aan Smoo Cave, de grootste opening in een kalkstenen grot in Groot-Brittannië. Smoo Cave ligt ten oosten van het dorpje Durness. Het gat waar het water uit spuit en de waterval kan je zien van een obeservatiepunt boven de grot. Overnachting in de omgeving van Thurso.

Dag 11: Thurso - Orkney

Ongeveer 20 km ten noorden van het Schotse vasteland en gescheiden door de Pentland Firth, liggen de Orkney Islands, een fascinerende archipel van 70 eilanden met ongeveer 21000 bewoners. Het spectaculaire landschap dat elk uur anders lijkt te zijn door de intensiteit en de verandering van het licht, de geschiedenis van de Orkneys, de natuur en de cultuur zorgen voor unieke ervaringen.
Neem in de voormiddag de ferry van Scrabster naar Stromness en maak een rondrit over het eiland met een bezoek aan Maes Howe, een neolithische grafsteen van voor 2700 voor Chr. Overnachting op de Orkney Islands.

Dag 12: Orkney - Thurso - Caithness (105 km)

Breng wat tijd door in Stromness, een zeer pittoreske stad, in het neolitische dorpje Skara Brae, aan de mytische Ring of Brodgar of aan de staande stenen van Stenness. Bezoek in Kirkwall de St Magnus kathedraal uit 1137 en Tankerness House Museum. In de vroege namiddag neemt u de ferry terug naar Scrabster/Thurso. Nadien heeft u tijd om het noordoosten van de regio Caithness te bezoeken. U rijdt van Thurso langs Dunnet Bay, een fantastische boog van witte zandstranden en hoge duinen richting Dunnet Head waar u een ongeëvenaard uitzicht hebt op de kliffen. Deze kliffen zijn de thuis van papegaaiduikers, alken, zeekoeten, stormvogels, drieteenmeeuwen en aalscholvers. Na de natuurbeleving kan u zich onderdompelen in de cultuur door een bezoek te brengen aan Castle Mey & Gardens. John O’Groats, is het meest noordelijke dorp van het Britse vasteland. Iets ten noorden van Wick vindt u de Castle Cirnigoe en Sinclair ruïnes. Dit middeleeuws fort is een van de meest spectaculaire bezienswaardigheden in het noorden van Schotland. Overnachting in de omgeving van Thurso.

Dag 13: Thurso - Tain/Dingwall (125 km)

Op uw weg naar het zuiden is de eerste stop het kleine dorpje Helmsdale. Bezoek het Timespan Museum en het Arts Centre waar u een mooi zicht krijgt op de kleurrijke geschiedenis van Helmsdale en omgeving. Rij verder naar Golspie waar u Dunrobin Castle en Gardens kan bezoeken. Het is zeer mooi gelegen in een groot park met uitzicht op zee. Het kasteel werd rond 1275 gebouwd. Door de eeuwen heen was dit de zetel van de graven en hertogen van Sutherland. Overnachting in de omgeving van Tain/Dingwall.

Dag 14: Tain/Dingwall - Loch Ness - Inverness (60 km)

Vandaag gaat u op uitstap naar Urquhart Castle aan Loch Ness, dat dateert van de 12de eeuw en werd oorspronkelijk gebouwd om de weg door de nauwe vallei te beschermen! Het grootste gedeelte van de overblijfselen dateren uit de 16de eeuw. Als u durft, kunt u inschepen voor een cruise op Loch Ness, vanwege zijn denkbeeldige monster het bekendste van alle meren. U overnacht in de omgeving van Inverness.

Dag 15: Inverness - Perth (260 km)

Vandaag trekt u naar het oosten van Inverness voor een bezoek aan het slagveld van Culloden en de Clava Cairns die dateren van 3000 voor Christus. Dat zijn grafkamers die bestaan uit drie indrukwekkende ronde cairns (steenhopen) met kamers, omgeven door een cirkel van stenen. U neemt de Speyside-route waarop u een deel van de Malt Whisky Trail kunt ontdekken. In het gebied van Speyside bevindt zich meer dan de helft van alle stokerijen van het land. Daarna verder richting Perthshire via Braemar en Royal Deeside langs Balmoral Castle, koningin Elizabeths residentie in de Highlands, en Crathie Church, vóór u door het skigebied van Glenshee rijdt. U rijdt verder naar Perth/Fife waar u overnacht.

Dag 16: Pertshire

Perthshire is een regio met heel veel ontspanningsmogelijkheden: wandelen in de heuvels, kanovaren of Landrover safari´s en sightseeing. Wij raden aan Scone Palace te bezoeken, de thuis van de graaf van Mansfield. Scone is een paleis in kasteelvorm, vergroot in 1803 met behoud van de paleizen uit de 16de eeuw en vroeger. Op de  Moot Hill in Scone, daterend uit de 8ste eeuw, bevond zich vroeger de bekende Coronation Stone of Scone of the Stone of Destiny, die daar gebracht werd door Kenneth MacAlpine, de koning van de Schotten. In 1296, werd de Stone opgeëist door de Engelsen en overgebracht naar Westminster Abbey. In 1997 kwam hij terug naar Schotland en nu is hij te bezichtingen in Edinburgh Castle.  Overnachting in regio Perth/Fife.

Dag 17: Edinburgh

Vandaag rijdt u naar Edinburgh, de hoofdstad van Schotland. Hier kan u één van de vele kunstgallerijen of musea van de stad bezoeken of uw hart ophalen in de moderne winkels aan Princes Street of in de meer traditionele van de Royal Mile. Een aanrader is een begeleide wandeling in het historisch hart van Edinburgh waarbij u terug gaat in de tijd. Een van de best bewaarde geheimen van Edinburgh zijn de historische ondergrondse gangen die u kan bezoeken. Overnachting in Edinburgh.

Dag 18 - Einde van de autorondreis in Schotland: Edinburgh-Hull

Het is tijd om weer naar huis te gaan. De rondreis in Schotland zit erop. Na het ontbijt rijdt u zuidelijk richting Hull voor de overtocht.

Vervoer

Deze rondreis in Schotland kan gecombineerd worden met vluchten en huurauto of met een van de ferry’s.

Accommodatie

Deze autorondreis wordt aangeboden in verschillende accommodaties. De B&B’s, hotels of Manors worden bevestigd bij reservering.

– Bed & Breakfast: verblijf bij particulieren
– Hotels: verblijf in *** hotels
– Mix: 8 nachten bij particulieren, 8 nachten in *** hotels, 1 nacht in een Manor

Inbegrepen

In deze autorondreis in Schotland is inbegrepen:
» 17 overnachtingen
» 17 x ontbijt
» Three isles excursie
» Bezoek Scone Palace
» Ferry Thurso-Orkney retour voor auto en 2 personen
» Bijdrage Garantiefonds
» Reisdocumentatie
» BTW

Niet inbegrepen

» Vervoer naar en in Schotland
» Toeslag ferry Thurso-Orkney indien meer dan 2 personen in de auto
» Niet-vermelde entreegelden
» Niet-vermelde maaltijden en drankjes
» Persoonlijke uitgaven tijdens de autorondreis
» Verzekeringen

Prijs per persoon

Kamer en ontbijt

B&B’s

3*hotels

Mix

A: 1/4-30/4/22

1538,00

2019,00

1967,00

B: 1/5-31/5/22, 1/10-31/10/22

1538,00

2185,00

2023,00

C: 1/6-30/6/22

1549,00

2195,00

2053,00

D: 1/7-31/7/22

1549,00

2326,00

2159,00

E: 1/8-31/8/22

1564,00

2464,00

2215,00

F: 1/9-30/9/22

1538,00

2272,00

2145,00

Single toeslag

441,00

685,00

728,00

Korting 3de volw.

157,00

83,00

Max. 1 kind: 0-3j.: gratis, 4-12j.: -50%
Deze reis voor ouders en 2 kinderen -12j. in 1 kamer? Vraag een offerte!

Opmerking: de prijs van de extra nacht wordt bepaald door de effectieve datum van de nacht. De extra nacht kan enkel een verlenging zijn op de plaatsen waar reeds overnacht wordt. Prijs extra nacht single op aanvraag.

Vraag reisofferte aan:


  VliegtuigFerryHuurautonvt

  • = verplicht veld

  Voordelen

  » Geen boekingskosten
  » Garantiefonds Reizen
  » Veilig betalen

  Klantenservice

  » info@feel2travel.nl
  » NL: 0032 54 326 981
  » BE: 054 326 981

  Openingstijden:
  » ma t/m vr: 9.30 – 18.00u
  » za: 9.30 – 12.30u