Speyside Whisky Tour

Whisky autorondreis in Schotland met eigen auto
Je bent hier:

Reismodule Schotland (4 dagen / 3 nachten)

v.a. € 246,00 per persoon, per rondreis

In de highland stad Pitlochry kun je de kleinste distilerie van Schotland bezoeken. De Whisky Trail brengt je naar enkele van de bekendste whiskyhuizen van Schotland. Bij de Speyside Cooperative kun je zien hoe eiken whiskyvaten gemaakt en gerepareerd worden. In Elgin bezoek je Gordon & MacPhail, een van de grootste whiskyproducenten ter wereld. Je kunt ook nog een stop maken bij de Royal Lochnagar distilerie vlakbij Balmoral, de zomerresidentie van de Engelse vorsten.

Dag 1: Rit naar Speyside (175 km van Edinburgh)

Vanuit Edinburgh reist u noordwaards over de Forth Road bridge om zo Perthshire en de highland stad Pitlochry te bereiken. Hier kan u de kleinste distilleerderij van Schotland bezoeken: Edradour. De productie gebeurt door 3 mannen en deze leveren 12 kratten per week tijdens de productieperiode ! Geniet van een rondleiding en een “wee dram” alvorens de tocht verder te zetten. Daarna rijdt u van de kleinste naar de hoogste distilleerderij: Dalwhinnie. Deze bevindt zich aan de monding van de Spey rivier en u kan er van een rondleiding en een proevertje genieten. Daarna verder naar het noorden, over de Drumochter pas en naar Speyside. Overnachting in het Eight Acres Hotel*** of een B&B te Speyside.

Dag 2: Whisky Trail

Na het ontbijt staat de Whisky Trail op het programma. Deze brengt u naar enkele van de bekendste whiskyhuizen van Schotland: Glenlivet en Glenfiddich, Glenfarclas, Aberlour, Cardhu, … Elke distilleerderij geeft een audivisuele voorstelling gevolgd door een begeleide rondleiding met als afsluiting de mogelijkheid om te proeven. Aansluitend kan u de Speyside cooperative bezoeken. Deze heeft een uniek bezoekerscentrum waar u kan zien hoe eiken vaten gemaakt en gerepareerd worden die later dienst doen om de whisky te laten rijpen.
Terug naar het hotel of B&B.

Dag 3: Whisky Trail

Nog niet genoeg whisky geproefd ? Dan kan u vandaag de distilleerderijen van de Moray kust bezoeken. U kan in Elgin beginnen met een bezoek aan Gordon & MacPhail, een van de grootste whiskyproducenten ter wereld. Een bezoek aan hun shop is zeker de moeite waard. Naast een grote selectie aan kazen en regionale producten is er de beroemde Whisky kamer. Deze grot van Aladin voor whisky liefhebbers omvat 800 verschillende single malt whiskys waarvan sommige zeer oud en zeer zeldzaam zijn. Nadien kan u eventueel de distilleerderijen van de Moray kust verkennen. De meest gekende zijn Dallas Dhu, Benromach en Glen Moray. Na de bezoeken terug naar het hotel of B&B.

Dag 4:

Tijdens de rit terug naar Edinburgh kan u nog een stop maken te Royal Deeside met zijn Royal Lochnagar distilerie. Deze distilleerderij ligt dicht tegen Balmoral, de zomerresidentie van de Engelse vorsten. In 1848 werd Lochnagar bezocht door koningin Victoria en verkreeg hierdoor zijn koninklijk statuut. De distilleerderij is niet echt groot en heeft een beperkte productie. Naast zijn eigen whiskys is deze distileerderij gekend door zijn aanwezigheid in de Johnnie Walker “blue” en “black” blends.

Vervoer

Deze rondreis in Schotland kan gecombineerd worden met vluchten en huurauto of met een van de ferry’s.

Accommodatie

Hotel: overnachting in Eight Acres Hotel in Elgin***
B&B: overnachting in een B&B in Speyside

Inbegrepen

In deze autorondreis in Schotland is inbegrepen:
» 3 overnachtingen
» 3 x ontbijt
» Bezoek aan Glenlivet en Glenfiddish
» Bijdrage Garantiefonds
» Reisdocumentatie
» BTW

Niet inbegrepen

» Vervoer naar en in Schotland
» Niet-vermelde entreegelden
» Niet-vermelde maaltijden en drankjes
» Persoonlijke uitgaven tijdens de autorondreis
» Verzekeringen

Prijs per persoon

Kamer en ontbijt

B&B

Hotel

A: 1/4-30/6/22

246,00

319,00

B: 1/7-30/9/22

246,00

384,00

C: 1/10-31/10/22

246,00

291,50

Single toeslag

88,00

306,00

Max. 1 kind 0-3j.: gratis, 4-12j.:-50%

Vraag reisofferte aan:


  VliegtuigFerryHuurautonvt

  • = verplicht veld

  Voordelen

  » Geen boekingskosten
  » Garantiefonds Reizen
  » Veilig betalen

  Klantenservice

  » info@feel2travel.nl
  » NL: 0032 54 326 981
  » BE: 054 326 981

  Openingstijden:
  » ma t/m vr: 9.30 – 18.00u
  » za: 9.30 – 12.30u