Kastelen, landhuizen en natuur in Wales

Autorondreis in Engeland en Wales met eigen auto
Je bent hier:

Autorondreis in Wales (7 dagen / 6 nachten)

v.a. € 490,00 per persoon, per rondreis

Een rondreis door Engeland en Wales langs een aantal van de beroemdste kastelen en landhuizen van Noord- en Midden-Wales. Met deze autorondreis in Wales bezoekt u ook de hoofdstad Cardiff. Vertrek is bij deze rondreis in Wales en Engeland: elke dag mogelijk.

Dag 1: Begin rondreis Engeland / Wales: Dover – Bristol (325 km)

Na aankomst op het Engelse vasteland rijdt u naar Bristol. Afhankelijk van uw uur van aankomst in Engeland kan u een ommetje maken via historisch Bath of het fijne Bristol verkennen. Overnachting in de omgeving van Bristol.

Dag 2: Bristol - Cardiff -Swansea (130 km)

Wales zonder een bezoek aan zijn hoofdstad kan natuurlijk niet. Cardiff is een zeer moderne en kosmopolitische stad, met een uitgaansleven dat daarbij past. In de Cardiff Bay wijk vindt u een aantal schitterende moderne gebouwen zoals het Millennium Centre, een fantastisch kunst- en cultuurcentrum, en het gloednieuwe parlementsgebouw van lei en glas. In het stadscentrum staat het Millennium Stadion met zijn gigantische schuifdak. Maar ondanks al deze moderniteiten is Cardiff zijn verleden niet vergeten. Het National Museum is een van de mooiste in Europa en Kasteel Cardiff is een zeer verrassende attractie in het centrum van de stad. Overnachting in Swansea.

Dag 3: Swansea

Geniet deze voormiddag van een rustige wandeling in Swansea. Swansea is de op één na grootste stad in Wales en de geboorteplaats van Dylan Thomas en van actrice Catherine Zeta Jones. Het is een gezellige en vrolijke stad aan zee. Zin om toch wat verder te gaan ? De Victoriaanse badplaats Mumbles ligt op een steenworp afstand en staat als de ‘Poort van Gower’ bekend, een schiereiland dat het eerste Gebied van Bijzonder Natuurschoon in Groot-Brittannië was. Overnachting in Swansea.

Dag 4: Swansea - Betws-y-Coed (285 km = ca.4u)

Vandaag staat er een lange rit op het programma vermits u Wales van zuid naar noord doorkruist. ´s Morgens rijdt u naar één van de mooiste stukjes natuur in Wales. De natuurlijke schoonheid van de Brecon Beacons wordt beschermd in het Brecon Beacons National Park, een gigantische lap heuvel-, heide- en berglandschap. Het Brecon Beacons-gebied vormt met zijn weidse ruimte en eindeloze vergezichten één van de schitterendste wandelgebieden in Groot-Brittannië. Maak dus zeker even tijd voor een kleine wandeling in dit schitterende gebied. ´s Middags houdt u best halt voor de lunch in Llandrindod Wells. Dit is een victoriaans kuurplaatsje met prachtige openbare gebouwen, een rijk met bomen begroeid park en een uitnodigend meer. Overnachting in de omgeving van Betws-y-Coed.

Dag 5: Snowdonia National Park of Beaumaris (90 km)

Na het ontbijt kan u rustig Betws-y-Coed verkennen. Het kleine stadje is gelegen in een idyllische omgeving omringd door prachtige bergketens. Het is al jaren populair bij natuurliefhebbers die graag willen ontdekken wat het Snowdonia National Park te bieden heeft. U kan opteren voor een wandeling even buiten het stadje en genieten van het landschap rondom de indrukwekkende Swallow Falls of om naar Mount Snowdon te gaan. Mount Snowdon beklimmen is iets wat u één keer in uw leven moet doen. Als u aardig fit bent, zijn er zes wandelroutes naar de top. Als u het wat rustiger aan wilt doen (of gewoon lekker lui wilt zijn), ga dan mee op het enige tandradtreintje in Groot-Brittannië, dat helemaal naar de top rijdt. Hoe u er ook komt, als u er eenmaal bent is het uitzicht adembenemend. Meer cultuur- dan natuurliefhebber ? Maak dan een uitstapje naar Beaumaris en bezoek het Beaumaris Castle, met zijn perfect symmetrisch concentrische muren-binnenmurenontwerp. Hoewel de constructie 35 jaar geduurd heeft, is het nooit geheel afgemaakt. Het is echter nog steeds in een uitzonderlijke staat en wordt door velen beschouwd als het beste voorbeeld van militaire architectuur in Groot-Brittannië. Overnachting in Betws-y-Coed.

Dag 6: Betws-y-Coed - Oxford(295 km)

Na een rustig ontbijt rijdt u via Llangollen terug naar Engeland. Onderweg naar Oxford kan u eventueel een ommetje maken via Stratford-upon-Avon, de geboorteplaats van Shakespaere. En anders gebruikt u de tijd voor een uitgebreider bezoek aan Oxford met zijn vele prachtige universiteitsgebouwen. Overnachting in de omgeving van Oxford.

Dag 7: Oxford - Dover (235 km)

Deze autorondreis in Engeland eindigt op dag 7. Afhankelijk van het vertrekuur van uw ferry kunt u zien of u in Kent nog een stop maakt bij één van de prachtige tuinen of heerlijke pittoreske dorpjes.

Vervoer

Deze autorondreis in Engeland kan gecombineerd worden met met overtochten / Eurotunnel.

Accommodatie

Bed and Breakfast
U verblijft 6 nachten in kleinschalige, traditionele accommodaties op basis van kamer met bad of douche en ontbijt.

Hotels 3/4*
Volgende 3/4* hotels worden door ons voorzien voor deze rondreis. Indien ze niet beschikbaar zijn op het moment van reservering wordt er een gelijkaardig alternatief voorgesteld. Kleine prijswijzigingen zijn dan mogelijk. De hotels liggen niet altijd in het centrum van de aangeduide plaats.

Bristol – Brooks GH**** of gelijkwaardig – 1 nacht
Swansea – Parc Le Breos House**** of gelijkwaardig – 2 nachten
Betws-y-Coed – Waterloo Hotel and Lodge*** of gelijkwaardig – 2 nachten
Oxford Jury´s Inn**** of gelijkwaardig – 1 nacht

Inbegrepen

In deze autorondreis in Engeland / Wales is inbegrepen:
» 6 overnachtingen in B&B’s of hotels
» 6 x ontbijt
» Bijdrage Garantiefonds
» Reisdocumentatie
» BTW

Niet inbegrepen

» Vervoer naar en in Engeland
» Niet-vermelde entreegelden
» Niet-vermelde maaltijden en drankjes
» Persoonlijke uitgaven tijdens de autorondreis
» Verzekeringen

Prijs per persoon

Kamer en ontbijt

1/4-24/04/20

25/4-31/10/20

B&B – 2pk

490,00

528,00

B&B – 1pk

682,50

740,00

Hotels – 2pk

847,00

908,50

Hotels – 1pk

1142,50

1223,50

Vraag een offerte voor een triple of een familiekamer

Vraag reisofferte aan:  VliegtuigFerryHuurautonvt

  • = verplicht veld

  Voordelen

  » Geen boekingskosten
  » Garantiefonds Reizen
  » Veilig betalen

  Klantenservice

  » info@feel2travel.nl
  » NL: 0032 54 326 981
  » BE: 054 326 981

  Openingstijden:
  » ma t/m vr: 9.30 – 18.00u
  » za: 9.30 – 12.30u