Busrondreizen in Marokko

Je bent hier:

Een rondreis in Marokko is een heel speciale ervaring. Je bent in een andere wereld terechtgekomen. Op rondreis in Marokko bezoek je de bekende koningssteden, waar je kunt slenteren door nauwe straatjes en waar je de oude stadsmuren met de grote poorten, moskeeën en badhuizen zult bewonderen. Je wordt verrast door de verschillende geuren van onder meer dadels, exotische vruchten, wierook en specerijen. Een veelgemaakte excursie tijdens een Marokko rondreis is een dagtocht of meerdaagse tocht naar de woestijn, waar je op een kameel door de zanderige wildernis kunt sjokken, omgeven door hoge zandduinen. Bij een meerdaagse woestijnexcursie hoort een overnachting in een woestijnstadje, zoals bijvoorbeeld Risanni en een nachtje slapen onder de indrukwekkende sterrenhemel in de Sahara. Je zag ongetwijfeld nog nooit zoveel sterren aan de hemel!

Een ander hoogtepunt van een rondreis in Marokko is een bezoek aan de sprookjesachtige stad van duizend-en-één-nacht, Marrakech. Op het bekende, zeer levendige plein Jeema el Fna vind je talloze eetstalletjes met vers klaargemaakte couscous en karretjes met sinaasappels. Andere toeristische plekjes in Marrakech zijn onder meer de schitterende paleizen met mooie tuinen, de Koutoubia moskee, de souks met de vele kleine winkeltjes en de Medersa Ben Youssef, dat gezien wordt als een toonbeeld van Islamitische architectuur.

Een interessante tip voor een Marokko rondreis om het minder toeristische Marokko te zien is een rondreis in het Atlasgebergte. In dit ruige gebergte vind je opvallende rotspartijen en valleien met palmbomen. Tijdens een dergelijke Marokko rondreis breng je een bezoek aan een kasbah met de kleine steegjes en de prachtige Dades Vallei. Onderweg passeer je groene oases en typische dorpjes. Onvergetelijk is een bezoek aan de groene palmvallei van de Todra kloof, wat op rondreis in Marokko zeker niet mag ontbreken.

Ook iets eenvoudigs als het drinken van een traditioneel kopje Marokkaanse thee hoort bij de Marokko ervaringen tijdens een rondreis. Een rondreis Marokko sluit je ontspannen af, bijvoorbeeld in het karakteristieke vissersplaatsje Essaouira. Kortom, Marokko is een perfecte rondreis bestemming voor het maken van een rondreis met afwisselend cultuur en natuur.