Italië

Zonvakantie in Italië
Je bent hier:

We vonden bijzondere accommodaties in Italië op rustige plekjes en van adembenemende schoonheid. Daar vind je alle ingrediënten om heerlijk te genieten van een ontspannen zonvakantie in Italië. Onder meer Toscane en Umbrië en de eilanden Sicilië en Sardinië zijn ideaal voor een zonvakantie in Italië met verblijf in kleinschalige hotels, appartementen en agriturismi. De eilanden Sicilië en Sardinië zijn ideaal voor een fly-drive zonvakantie in Italië. Bij sommige aanbieders van zonvakanties naar deze Italiaanse eilanden is de vlucht en huurauto inbegrepen in de pakketreis.

Autorondreizen in Italië

De drieduizend jaar oude geschiedenis van Italië heeft veel cultuur voortgebracht. Maar, misschien voor velen veel belangrijker, ook een overheerlijke eigen keuken waar elke Italiaan trots op is. Van een espresso tot de meest gevarieerde pastamaaltijden, de Italianen hebben het tot kunst verheven. Niet voor niets kent dit prachtige land ontelbare trouwe bezoekers die er elk jaar van een zonvakantie of rondreis Italie komen genieten. Italië heeft zeer gevarieerde streken en bezienswaardigheden voor het maken van een autorondreis.  Meer over autorondreizen in Italië…

Zonbestemmingen in Italië

Zonvakantie in Sardinië

Het Italiaanse Sardinië, dat ten zuiden van het Franse Corsica ligt, is het grootste eiland in de Middellandse zee. Kies je voor je zonvakantie voor bestemming Sardinië dan ga je genieten van het subtropische, mediterrane klimaat. In de zomer is het zeer warm op Sardinië en in de winter is het mild. Alleen in de bergen kan er in de winter mogelijk wat sneeuw vallen. De kusten van Sardinië bestaan uit vele kliffen en baaien met een kraakheldere zee.

Zonvakantie in Sicilië

Sicilië is een groot Italiaans eiland in de Middellandse Zee voor de kust van Calabrië. Ook de Eolische Eilanden behoren officieel bij de regio Sicilië. Door de vele invloeden van diverse volkeren uit de oudheid staat het eiland bol van cultuur. Je vindt er onder meer overblijfselen van de oude Grieken, die het eiland vernoemden naar haar driehoekige vorm en spraken over ‘het eiland met de drie punten’, wat nog terug te vinden is in de vlag van Sicilië. De bekendste toeristische plaatsjes op Sicilië zijn Taormina en Cefalù.

Zonvakantie in Toscane

Voor een zonvakantie in Italië is Toscane een echte topbestemming! Het Toscaanse landschap is bijzonder veelzijdig en een parel voor het oog. Denk aan een groen, glooiend landschap met wijngaarden en olijfbomen, rijen cipressen en goudgele zonnebloemen. Vrijwel alle steden en dorpen zijn gelegen op een heuvel binnen een middeleeuwse ommuring en bieden tal van kunst en interessante gebouwen. Florence ligt in het Arnodal, waar de Arno, de grootste rivier van Toscane, doorheen stroomt. De onweerstaanbare combinatie van natuur en cultuur in Toscane lokt ieder jaar weer vele toeristen. Maar ook de zee, de stranden, berggebieden met snelstromende riviertjes, lieflijke heuvels en middeleeuwse dorpen van Toscane trekken bezoekers.

Zonvakantie in Umbrië

In de prachtige Italiaanse regio Umbrië is het heuvelachtige landschap vooral begroeid met wijn- en olijfgaarden en zonnebloemen. In deze in centraal Italië gelegen regio, Umbrië grenst niet aan de zee, stroomt de rivier de Tiber. Tijdens een zomervakantie in Umbrië zul je genieten van het aangename mediterrane klimaat, met zonnige zomers, maar door de ligging vlakbij de Apennijnen in de winter toch behoorlijk koud en nat. Op zonvakantie in Umbrië kun je volop cultuur opsnuiven in de mooie oude stadjes op de heuvels. De schitterende studentenstad Perugia is een bezoek meer dan waard.