Malta

Zonvakantie op Malta en Gozo
Je bent hier:

Zonvakantie bestemming Malta is een eilandengroep in de Middellandse Zee. Tot het land Malta behoren de zonvakantie eilanden Malta, Gozo en Comino en de onbewoonde eilandjes Cominotto en Filfla. Je zult tijdens een zonvakantie op Malta genieten van de kleine strandjes in de baaien en van de ruige kusten. Het hoofdeiland Malta is een levendig zonvakantie eiland. Malta heeft een interessant verleden dankzij de invloeden van vele culturen. Op Malta moet je beslist de Blue Grotto en de stadjes Mdina en hoofdstad Valletta bezoeken, waar je prachtige oude bouwwerken kunt bezichtigen. Het rustigere buureiland Gozo heeft prachtige witte stranden. Op het gastvrije zonvakantie eiland Gozo lijkt het alsof de tijd heeft stil gestaan. De ruige kust biedt een spectaculaire aanblik en het binnenland bestaat uit groene heuvels.

Zonbestemmingen Malta

Gozo

Op het eilandje Gozo vind je verschillende strandjes. Er zijn enkele karakteristieke plaatsjes, zoals het belangrijkste stadje Victoria, dat een citadel heeft. Ook is er een markt. Gozo is vooral in trek bij rustzoekers en wandelaars. Xlendi en Marsalforn zijn twee oorspronkelijke vissersdorpjes, die aan een baai aan de zuid- en noordkust van Gozo liggen en zijn uitgegroeid tot de toeristische badplaatsen van Gozo. Verder zijn er op Gozo nog vele rustige dorpjes te vinden.

Mellieha

Mellieha bestaat uit twee delen. De laaggelegen wijk Ghadire wordt ook wel Mellieha Bay genoemd en heeft een mooi zandstrand. Santa Maria Estate is een wijk die tegen de heuvels aan is gebouwd en een levendig centrum heeft met een steile hoofdstraat. Tijdens een zonvakantie in Malta kun je hier bij de toeristenwinkeltjes souvenirs kopen. Ook zijn er restaurantjes.

Qawra

De badplaats Qawra ligt aan de noordoostkust van Malta en heeft een boulevard met aan de kant van de zee zwembaden, bars, restaurants en terrasjes. Deze badplaats ligt op een rotsachtige landtong en heeft een mooi, glooiend achterland. In het compacte centrum, dat uit een pleintje en enkele straatjes bestaat zijn souvenirwinkeltjes, restaurants, dansbars en een casino. Grenzend aan Qawra ligt een andere badplaats, genaamd Bugibba. Ook de plaats St. Paul’s Bay ligt vlakbij.

Sliema

Het oorspronkelijke vissersplaatsje Sliema aan de oostkust van Malta is nu een geliefde zonvakantie bestemming. Ook inwoners van Malta gaan hier graag naar het strand. In het levendige plaatsje heb je een lange boulevard en een gezellig centrum met winkeltjes, terrasjes, restaurantjes en cafés tot uw beschikking. Slenterend door de oude straatjes van Sliema zie je oude gebouwen en kerken. Sliema is gelegen in een heuvelachtige omgeving met weinig begroeiing.

St. Julians

St. Julians is een levendige zonvakantie bestemming op Malta, gelegen aan drie baaitjes aan de oostkust van Malta en grenzend aan Sliema. Voor jong en oud is hier genoeg te beleven! Je kunt vanuit hier tijdens een zonvakantie in Malta mooie uitstapjes maken in de omgeving, maar ook in het centrum zelf zult je je zeker vermaken met de vele barretjes, winkeltjes en gezellige restaurants. Rondom de baaien zie je kleurrijke vissersbootjes die af en aan varen met hun vers gevangen vis. Het bruisende centrum van dit stadje is Paceville, waar uiteenlopende uitgaansgelegenheden zijn. Ook kun je hier lekker eten in een van de vele restaurants.

St. Paul's Bay

Het eenvoudig vissersdorpje St. Paul’s Bay is een langgerekte plaats aan een fraaie, rotsachtige baai aan de noordoostkust van Malta met voor de kust twee onbewoonde eilandjes. In de vissershaven zijn er enkele leuke restaurantjes, waar je natuurlijk heerlijk verse vis kunt eten. De promenade voert je naar de levendige toeristenplaatsjes Bugibba, Qawra en Xemxija. Valletta en de zandstranden in het noorden kun je gemakkelijk bereiken met de bus.