Land van kastelen en sprookjes

Autorondreis in Denemarken met eigen auto
Je bent hier:

Autorondreis in Denemarken (8 dagen / 7 nachten)

v.a. € 865,00 per persoon, per rondreis

Tijdens deze autorondreis in Denemarken ontdek je een pracht aan kastelen en leer je alles over de sprookjes van Hans Christian Andersen en ontdek je de wondere wereld van de Vikingen.

Dag 1: Begin rondreis Denemarken - Aankomst Tønder

Aan het begin van deze autorondreis in Denemarken rijd je via Duitsland naar Hamburg en door het lieflijke landschap van Sleeswijk-Holstein bereik je de Deense grens en het kleine plaatsje Tønder. Je verblijft 2 nachten in Tønder, voor sight seeing en om bij te komen van de reis.

Dag 2: Tønder (40 km)

Op deze vrije rondreis-dag in Tønder kun je een wandelingetje in Tønder maken en daarna de auto in voor een rondritje in de buurt. Bezoek Møgeltønder en bewonder de authentieke hoofdstraat met kasteel Schackenborg.

Rij van daar verder naar Højer en geniet van het pittoreske dorpscentrum met de mooie molen. Hou je van een mooi zeezicht rij dan nog een stukje verder naar Vidåslusen in het natuurpark voor een wandeling op de dijk. Reis je in het voor- of najaar kan je ’s avonds proberen van een glimp op te vangen van de ‘Black Sun’ aan het Rudbol So in Rudbol. Daar komen dan duizenden vogels in formatie hun plaats voor de nacht in nemen. Ze lijken dan wel te dansen in de lucht.

Dag 3: Tønder - Ribe - Odense (170 km)

Ontdek op weg naar Odense het mooie Ribe, een middeleeuws dorp waar je compleet ondergedompeld wordt in de tijd van de Vikingen en de middeleeuwen. In Ribe kan je rondwandelen in straten met kasseistenen en lemen huizen waar je de dwarsbalken nog kan zien en genieten van de atmosfeer, de gezellige cafés en de speciale winkeltjes. Heel Ribe is een beleving op zich. Daarna ga je van het vasteland naar Fyn, één van de grotere eilanden in Denemarken.

Je verblijft de volgende 2 nachten in Odense, de stad waar de beroemde schrijver Hans Christian Andersen vandaan komt. Zijn huis en het splinternieuwe Andersen museum zijn de moeite. Ook kan je samen met hem op de foto, zijn standbeeld staat in het centrum en hij zit daar 24 uur per dag op een bankje.

Dag 4: Egeskov Slot (50 km)

Deze dag van de autorondreis in Denemarken is een vrije dag. Breng een bezoek aan Egeskov Slot. Hier moet je echt een hele dag voor uittrekken. Het is in prive-bezit en bied je, behalve een prachtige tuin, een aantal musea aan. Zo vind je er een automobielmuseum, een motormuseum, een reddingsmuseum, een paard-en-wagen museum, een poppenmuseum, een smederij en een ouderwets kruidenierswinkeltje. Maar je kan ook het slot en de tuin bezoeken. Het museum opent op 30 april weer haar deuren. Na dit bezoek kan je er voor kiezen om verder te rijden naar Fåborg aan de kust. Het centrum van Fåborg is een bezoek zeker waard.

Dag 5: Odense- Kopenhagen (165 km)

Op dag 5 van je rondreis in Denemarken rijd je via de Sorebeltbrug (tol) naar het eiland Sjaelland. Onderweg kun je het Vikingmuseum in Roskilde gaan bezoeken. 2 overnachtingen in Nordhavn, een nieuw stadsdeel aan het water in Kopenhagen.

Dag 6: Kopenhagen

Dag 6 van je Denemarken autorondreis is ook een vrije dag, die je geheel in Kopenhagen kunt doorbrengen. Daar staat o.a. het Amalienborg Slot (koninklijke paleis) en het Rosenborg Kasteel met de Deense Kroonjuwelen. De stad Kopenhagen heeft een rijk verleden. Bezoek Nyhavn en maak ook eens rondvaart door de kanalen en de haven van Kopenhagen of bezoek het beroemde Tivoli. Flaneer door de gezellige straten en geniet van een pauze op één van de fijne pleinen die de stad rijk is.

Dag 7: Kopenhagen-Maribo (135-220 km)

’s Ochtends heb je ook nog tijd om de stad of een museum te bezoeken. Maar je kan natuurlijk ook al direct na het ontbijt richting zuiden rijden. Onderweg kan je dan gaan ‘wandelen door de bomen’ bij Camp Adventure in Rønnede of je gaat de witte kliffen van Møns Klint bewonderen op het eiland Møn. Overnachting in Maribo.

Dag 8: Einde van de autorondreis Denemarken

Deze autorondreis in Denemarken eindigt op dag 8. Na een vroeg ontbijt rijd je naar de Deense havenstad Rødby(20 km) en neemt hier de veerboot van 9u45 naar Puttgarden in Duitsland. Na aankomst om 10u30 verder over de Duitse autosnelwegen terug naar Huis.

Accommodatie

Tijdens deze autorondreis Denemarken verblijf je standaard in goede 3/4* hotels zoals bv Hotel Tonderhus, Comwell HC Andersen en Comwell Copenhagen Portside.

Inbegrepen

» 7 overnachtingen
» 7 x ontbijt
» Ferryovertocht Rodby-Puttgarden met auto
» Reisdocumentatie
» Bijdrage Garantiefonds Reizen
» BTW

Niet inbegrepen

» Vervoer naar en in Denemarken
» Niet-vermelde entreegelden
» Niet-vermelde maaltijden en drankjes
» Persoonlijke uitgaven tijdens de Denemarken rondreis

Prijs per persoon (Euro)

Kamer en ontbijt in 3* of 4* hotels

1/4-30/9/24

2pk

864

Single met auto

1356

Single zonder auto

1127

Prijs kind -2j. (zonder babybed)

gratis

Max. 1 kind 2-11j. op de kamer van de ouders

375

3de volw. in triple kamer

599

Deze reis voor ouders en 2 kinderen -12j. in 1 kamer? Vraag een offerte!

Vraag reisofferte aan:


  VliegtuigFerryHuurautonvt

  • = verplicht veld

  Voordelen

  » Geen boekingskosten
  » Garantiefonds Reizen
  » Veilig betalen

  Klantenservice

  » info@feel2travel.nl
  » NL: 0032 54 326 981
  » BE: 054 326 981

  Openingstijden:
  » ma t/m vr: 9.30 – 18.00u
  » za: 9.30 – 12.30u