Wintervakantie

Wintersport in de Alpen en wintervakanties in Scandinavië
Je bent hier:

In samenwerking met betrouwbare wintersport partners bieden wij je een uitgebreid aanbod actieve wintervakanties. Het aanbod wintersport accommodaties bestaat uit skivakantie hotels, appartementen en chalets. Je kunt een wintersportvakantie eenvoudig online reserveren. Kies uit vele wintersport aanbiedingen en skivakantie last minutes. Een tip voor een alternatieve wintervakantie is een sneeuwvakantie in Finland. Tijdens een wintervakantie in Fins Lapland ga je niet skiën of snowboarden, maar ga rijden op een sneeuwscooter, op pad met een husky hondenslee, een rendierfarm bezoeken en maak je kennis met de cultuur van de oorspronkelijke Lapland bewoners.

Wintervakantie in Lapland (Finland)

Finland en Fins Lapland staan bekend om de schitterende natuur: watervallen, canyons, meren en heuvels. Als je houd van de combinatie rust en actie, dan ben je in het noorden van Finland aan het juiste adres voor een onvergetelijke wintervakantie. Het plaatsje Kemi is vooral bekend van het Snow Castle, met hierin gevestigd het ijshotel. Maar ook van de ijsbreker Sampo, waarop je een ijsbrekercruise kunt maken. Ook een tocht met sneeuwscooter, rendierslee of husky hondenslee safari’s over de bevroren Botnische Golf of door de uitgestrekte bossen zijn aanraders tijdens je wintervakantie in Finland. Kies uit de diverse wintervakantie ervaringen die Fins Lapland te bieden heeft.

Wintersport bestemmingen

Oostenrijk

Voor veel Nederlanders is Oostenrijk veruit het meest populaire wintervakantie land. De verscheidenheid aan pistes, sfeervolle bergdorpen en de après-ski in Oostenrijk zijn geliefd.

Zwitserland

Als je voor een wintersport in Zwitserland kiest, dan kies je in feite voor skivakantie kwaliteit. De wintervakantie accommodaties in Zwitserland liggen meestal boven de 1000 meter.

Frankrijk

Echte wintersportkenners vinden dat Frankrijk tot niets minder dan de absolute wintervakantie top behoort. Frankrijk biedt een indrukwekkend gebergte met een enorme variatie in hoogte en landschap met hooggelegen en dus sneeuwzekere skiresorts.

Italië

Italie mag als wintersportland zeker niet onderschat worden. Alle pistes liggen aan de zuidzijde van de Alpen. Dat betekent volop zon tijdens je wintervakantie in Italie. Wie iets speciaal wil, kan in Italie kiezen uit een aantal top wintersport resorts.

Duitsland

Als je een paar dagen er tussenuit wilt voor een wintersportvakantie, dan is Duitsland ook in de winter hét vakantieland bij uitstek. Dichtbij huis in het Sauerland, in de Harz, het Zwarte Woud en in Zuid-Duitsland zijn er goede wintersport mogelijkheden.

Tsjechië

Voor een wintersport in Tsechië is het Reuzengebergte het hoogste en meest bezochte wintersportgebied. De bekendste wintervakantie plaatsen in Tsjechië zijn Spindleruv Mlyn, Harrachov en Pec Pod Snezkou.