Kerst en Nieuwjaar in Fins Lapland

Je bent hier:

Bent u er aan toe om eens op een andere manier om een jaarwisseling te beleven? De Finnen hebben inderdaad hun eigen gebruiken hiervoor. Beleef het zelf tijdens deze unieke trip naar Fins Lapland. Op de Poolcirkel vindt u onder andere de plaats Rovaniemi, dat ook wel de poort tot Lapland wordt genoemd. Het is één van de meest bekende wintersportplaatsen in Finland, niet in het minst omdat hier de echte Kerstman woont. Traditionele wintersporten zoals langlauf en alpineski vind je in de buurt van het Ounasvaaran wintersportcentrum nabij Rovaniemi. Rovaniemi is ook de stad van de sneeuwscooters, de rendieren en de Kerstman. Nieuwjaar wordt hier op de typisch Finse manier gevierd: gezelligheid, sneeuwpret, geen overdaad en eerlijke eenvoud zijn de kern. Laat je echter betoveren door de indrukkende natuur die voor de gelegenheid zijn, ongetwijfeld mooiste, winterkleed heeft aangetrokken.

Excursies: sneeuwscootersafari, huskysafari, rendierslee rijbewijs halen, ijsbrekercruise, ijsvissen, en meer…

Kerstvakanties in Lapland

Kerst in Ivalo

v.a. € 1760,00 per persoon

Ivalo ligt in het noorden van Lapland, boven de Arctic Circle. De regio van Ivalo staat vooral bekend om zijn schitterende natuur: bevroren rivieren, sneeuwvlaktes en heuvels omringen de stad. Hou er bij uw keuze steeds rekening mee dat de Finnen ingetogen feest vieren dus verwacht u hier geen uitbundige kerstversieringen.

Tussen Kerst en Nieuwjaar in Rovaniemi

v.a. € 1999,00 per persoon

Tussen Kerstmis en Nieuwjaar een stukje kerstvakantie in Lapland doorbrengen is het beste van beide combineren. Ivalo ligt in het noorden van Lapland, boven de Arctic Circle. De regio van Ivalo staat vooral bekend om zijn schitterende natuur: bevroren rivieren, sneeuwvlaktes en heuvels omringen de stad.

Oud en Nieuw in Rovaniemi

Een unieke gelegenheid om Oud en Nieuw in Finland door te brengen, maar dan op de typisch Finse manier; gezelligheid, geen poespas maar eerlijke eenvoud zijn dan de kernwoorden. U brengt onder meer een bezoek aan een huskyfarm en maakt kennis met deze heerlijke viervoeters, die niets liever doen dan rennen. Tevens maakt u een Sneeuwscootertocht en heeft u andere winterbelevenissen.

Vraag reisofferte aan:    VliegtuigFerryHuurautonvt

    • = verplicht veld