Kerst en Oud & Nieuw in Lapland 2024/2025

Kerstvakantie Finland (Lapland) – Kerst & Nieuwjaar reizen in Fins Lapland
Je bent hier:

Kerst en Nieuwjaar reizen in Lapland

Kerstreizen Finland 2024 | Nieuwjaar reizen Finland 2024/2025

Ben je er aan toe om eens op een andere manier de kerstvakantie en Oud & Nieuw te beleven? Dan is een kerstreis of nieuwjaarsvakantie in Lapland (Finland) een goed idee! De Finnen hebben hun eigen gebruiken om Kerst en Nieuwjaar te vieren. Beleef het in de kerstvakantie zelf tijdens een van de unieke Kerst en Nieuwjaar reizen naar Fins Lapland.

Rovaniemi, de woonplaats van de Kerstman in Lapland

Op de Poolcirkel vind je onder andere de plaats Rovaniemi, dat ook wel de poort tot Lapland wordt genoemd. Rovaniemi is de stad van de sneeuwscooters, de rendieren en de Kerstman. Hier woont de ‘echte Kerstman’. Laat je in de kerstvakantie betoveren door de indrukkende natuur van Lapland, die voor de gelegenheid haar mooiste winterkleed heeft aangetrokken. Dit wordt zeker een kerstvakantie of nieuwjaarsreis die je nooit zal vergeten!

Winterse excursies tijdens een kerstvakantie in Finland

Deze speciale reizen met Kerst en Oud & Nieuw in Finland zitten vol unieke winterse activiteiten, zoals een sneeuwscootersafari, een huskyfarm bezoeken, op huskyslee rijden, zelf een rendierslee besturen, ijsvissen enz. Daarnaast zul je in de kerstvakantie in Fins Lapland ook genieten van de uitgestrekte landschappen en rust van de natuur in Lapland.

Kerstvakantie in Lapland (Finland)

Kerst in Finland

Breng de kerstdagen door in Fins Lapland, de thuisregio van de Kerstman. Tijdens de Kerstvakantie in Lapland geniet je van bijzondere winterse landschappen. En je maakt unieke excursies met een sneeuwscooter, een huskytocht of rit met een rendierslede. Ivalo is een aanrader. Deze plaats ligt in het noorden van Fins Lapland, boven de Arctic Circle. De regio van Ivalo staat vooral bekend om zijn schitterende natuur: bevroren rivieren, sneeuwvlaktes en heuvels omringen de stad.

Ook Rovaniemi, de hoofdstad van Fins Lapland is geliefd voor een kerstreis naar Finland en biedt vele mogelijkheden voor winterse activiteiten in de natuur van Lapland. Het is één van de meest bekende wintersportplaatsen in Finland. Traditionele wintersporten zoals langlauf en alpineski vind je in de buurt van het Ounasvaaran wintersportcentrum nabij Rovaniemi.

Hou er bij je keuze steeds rekening mee dat de Finnen ingetogen feest vieren, dus verwacht geen uitbundige kerstversieringen. Je beleeft de kerstdagen op een authentieke manier. Lees meer over kerst in Fins Lapland…

Oud & Nieuw vakantie in Lapland (Finland)

Oud & Nieuw in Finland

Een unieke manier om de feestelijke dagen rondom Oud & Nieuw door te brengen is een nieuwjaarsvakantie in Finland / Lapland, dè thuisregio van de Kerstman. Activiteiten ondernemen in de sneeuw in kerstsfeer, dat is een goede combinatie voor een Nieuwjaarsvakantie in Lapland. Tijdens een onvergetelijke Oud & Nieuw vakantie breng je onder meer een bezoek aan een huskyfarm. Je maakt kennis met deze heerlijke viervoeters, die niets liever doen dan rennen. Tevens onderneem je een sneeuwscootertocht en heb je andere winterbelevenissen. Nieuwjaar wordt in Finland op de typisch Finse manier gevierd: gezelligheid, sneeuwpret, geen overdaad en eerlijke eenvoud zijn de kern

We noemen enkele populaire plaatsen in Lapland voor een Nieuwjaarsreis. Rovaniemi, de hoofdstad van Fins Lapland, is gelegen op de Poolcirkel en wordt ook wel de poort tot Lapland genoemd. Ivalo ligt in het noorden van Lapland, boven de Arctic Circle. De regio van Ivalo staat vooral bekend om zijn schitterende natuur: bevroren rivieren, sneeuwvlaktes en heuvels omringen de stad. Lees meer over nieuwjaar in Fins Lapland…