Frankrijk

Autovakantie in Frankrijk
Je bent hier:

Met een autovakantie in Frankrijk geniet je van de typisch Franse cultuur en de zeer gevarieerde landschappen. Het noorden van Frankrijk is prima te bereiken voor een korte autovakantie, denk aan een weekendje weg in Normandië, Nord-Pas-de-Calais, Ile de France, Champagne en Franse Ardennen. Ook voor liefhebbers van wintersport is Frankrijk een ideale autovakantie bestemming. De hooggelegen en daarom sneeuwzekere skigebieden in de Franse Alpen zijn dikwijls zo uitgestrekt, dat zelfs de meest fervente wintersporter er dagen kan skiën zonder dezelfde piste tegen te komen.

Kies een type vakantie

Zonvakantie in Frankrijk

In Zuid-Frankrijk heb je volop keuze voor een afwisselende zonvakantie. Tijdens een zonvakantie in Zuid-Frankrijk hoef je niet alleen maar op het strand te liggen zonnen. Naast lange zandstranden zijn er in Zuid-Frankrijk schilderachtige dorpjes, ruige bergtoppen en woeste rivieren te ontdekken. Veel mensen kiezen voor een zonvakantie elk jaar weer voor Zuid-Frankrijk, al was het alleen al vanwege het heerlijke bourgondische eten en de geweldige wijnen. Ontdek zelf de Franse zonvakantie regio’s Côte d’Azur, Provence, Ardèche en Languedoc.

Wintersport in Frankrijk

De echte kenners zullen het ongetwijfeld met ons eens zijn: Frankrijk betekent als wintersportland in tal van opzichten niets minder dan de absolute wintervakantie top. Een indrukwekkend gebergte met een enorme variatie in hoogte en landschap. De hooggelegen en daarom sneeuwzekere skigebieden zijn zeer uitgestrekt.

Autorondreizen in Frankrijk

Een uitgestippelde autorondreis is een efficiënte manier om in een relatief kort tijdsbestek en in individuele vrijheid veel van de verschillende streken van Frankrijk te zien en te beleven. Kies uit een schitterende selectie uitgestippelde autovakanties en autorondreizen in Frankrijk, langs de mooiste plekjes van Frankrijk en waarbij je Frankrijk op een relaxte manier kunt zien en ervaren.

Vakantieregio's in Frankrijk

Nord-Pas de Calais

De regio Nord-Pas-de-Calais – kort gezegd: Boulogne en zijn binnenland heeft een grote verscheidenheid aan landschappen: de 120 km lange Côte d’Opale met haar beroemde krijtrotsen, de uitgestrekte groene heuvels met de valleien van de Canche en de Authie, de moerassen van de Audomarois, de vruchtbare hoogvlakten van Artesië. Voeg er historische steden als Arras en St-Omer en havensteden als Boulogne aan toe, en het mag duidelijk zijn dat de Pas-de-Calais een groot toeristisch potentieel heeft.

Normandië

Tijdens een autovakantie in Normandië in Frankrijk zal het je opvallen dat het een groene landelijke streek is vol met appelboomgaarden, cider en pikante kazen, langgerekte zandstranden, grote abdijkerken in Caen, het memorial, het indrukwekkende kloostereiland Mont-St-Michel en de tuinen van Monet in Giverny. Aan de Côte de Nacre en op het schiereiland Cotentin leven de herinneringen aan de landingen op D-Day in 1944 voort.

Ile de France

Op autovakantie in Frankrijk naar Ile de France ga je ontdekken dat deze regio in de omgeving van Parijs herinnert aan de tijd dat het het kroondomein van de prins was. Het bestond vroeger voornamelijk uit koninklijke jachtwouden. Rond de Middeleeuwen werden in deze landelijke streek monumentale paleizen en kastelen neergezet. Tijdens je autovakantie in Ile de France in Frankrijk kun je hier ook het historische Parijs en Disneyland bezoeken.

Champagne / Franse Ardennen

De weelderige Champagne doet automatisch denken aan sprankelende wijn en romantiek in de glooiende wijnvelden. De gouden driehoek die Epernay, Reims en Châlons-sur-Marne, trekt jaarlijks vele duizenden wijnliefhebbers. In het heuvelachtige noorden van de Franse Ardennen domineert loof- en naaldbos. Naar het zuiden wordt het landschap vlakker. Tijdens een autovakantie in de Franse Ardennen verken je schilderachtige dorpjes en de Maas die hier een weg baant door steile rotswanden.

Elzas & Vogezen

De Elzas wordt begrensd door de Rijn en het gebied is trots op zijn tradities en dialecten. Een afwisselende regio om tijdens een autovakantie in Frankrijk te bezoeken. Het is een zeer pittoreske streek met gezellige dorpjes met vakwerkhuisjes, eindeloze wouden en onovertroffen wijnen. De Vogezen is de bergachtige streek ten westen van de Elzas, tussen de vlakten van Lotharingen en het dal van de Rijn. In de bergen, met de hoogste top op 1424m, kun je in de zomer bergwandelen en in de winter langlaufen en skiën.

Bourgogne

De Bourgogne was ooit een welvarende streek met een wijd verspreide politiek, religie en cultuur. In de Middeleeuwen bracht het romaanse meesterwerken in Vézelay, Fontenay en Cluny voort. Uit de wijngaarden van de Côte d’Or, de Côte de Beaune en Chablis komen een aantal van de meest aansprekende wijnen ter wereld. Liefhebbers van kunst, architectuur en eten moeten tijdens een autovakantie, weekendje weg of midweek in Autun in de Bourgogne beslist naar Dijon gaan.

Bretagne

Bretagne heeft zich op cultureel en geografisch vlak lange tijd onderscheiden van de rest van Frankrijk. Bretagne – door de Kelten Armorica, het land van de zee genoemd – heeft een verleden vol legenden over verdronken steden en koning Arthur. Mysterieuze menhirs rijzen uit de aarde op en de Middeleeuwen zijn met de pittoreske oude dorpjes nooit ver verwijderd. De grootste aantrekking gaat in Bretagne uit van de lange, onderbroken kustlijn.

Loire

Ten zuiden van Parijs strekt zich de Loirevallei uit. Van de Ardeche tot aan de Atlantische Oceaan slingert de Loire zich wel duizend kilometer door een afwisselend landschap met als dé attractie de kastelen. Nergens ter wereld zijn er zoveel kastelen op een zo beperkte afstand. Weelderige kastelen, met verfijnde tuinen en landgoederen, die herinneren aan de Franse koningen en die kunnen bogen op een rijke geschiedenis en een uitzonderlijke architectuur.

Poitou / Charente

De Vieux Port van La Rochelle vormt de trots van de stad. Op uw autovakantie, weekendje weg of midweek in La Rochelle in Poitou-Charente zullen de statige huizen u opvallen, alsook de gezellige Quai Duperré, de volle terrassen, cafés en restaurants. De oude haven is het hart van de gezelligheid tijdens uw autovakantie, weekendje weg of midweek in de Poitou-Charente in Frankrijk. Deze haven is nu de grootste Franse jachthaven aan de Atlantische kust.

Côte d'Azur

De Côte d’Azur in Zuid-Frankrijk is onderdeel van de Franse Rivièra. Dit zonvakantie gebied is genoemd naar de fel blauwe kleur van de zee langs deze kust aan de Middellandse zee. Tijdens een zonvakantie aan de Côte d’Azur geniet je van het subtropische klimaat en de prachtige natuur, langs de kust maar zeker ook in het achterland. De grootste stad in deze regio is Nice. Andere bekende steden om tijdens een zonvakantie in de Côte d’Azur te bezoeken zijn het mondaine Cannes en Monte Carlo (Monaco).

Provence

De schoonheid van de kust in de Provence, de azuurblauwe zee, de relatief hoge watertemperatuur en het veelzijdige landschap maken de Provence tot een zeer populaire bestemming voor een zonvakantie in Zuid-Frankrijk. Tijdens een zonvakantie in de Provence kun je in het binnenland schitterende daguitstapjes maken in de natuur. In de Provence vind je bergen die uitlopen in zee, zoals de Gorges en de Calangue’s. Het binnenland bestaat uit kalksteengronden afgewisseld met wijngaarden, lavendelvelden en bloemculturen. De Préalpes, het hooggebergte van de Alpes de Haute Provence, wordt gekenmerkt door een alpiene landschap, met bergrivieren als de Var, de Cians en de Estéron.

Ardèche

Het ruige landschap van de Ardèche in Zuid-Frankrijk heeft veel weg van de prairies in de Verenigde Staten. De Ardèche oogt heel anders dan het beeld dat we gewoonlijk hebben van het platteland van Frankrijk. Niet alleen boven de grond is het heel bijzonder, maar ook onder de grond, waar zich talloze druipsteengrotten bevinden. Op zonvakantie in de Ardeche kun je daarnaast schilderachtige oude dorpjes bezoeken, genieten van wellness in de kuuroorden en van de aanblik van wijngaarden, stromende riviertjes, beboste heuvels, wijngaarden, grillige kalkrotsen en ruïnes.

Languedoc-Roussillon

Het meest naar het zuiden in Frankrijk ligt de zonvakantie regio Languedoc-Roussillon. De Languedoc is een heel vruchtbaar gebied en is vooral bekend vanwege de wijn die hier grootschalig wordt geproduceerd. In grote delen van de Languedoc draait alles om wijn. De regio Roussillon, dat tegen Spanje aan ligt, is wat betreft tradities, taal en cultuur duidelijk meer Spaans georiënteerd. Tijdens een zonvakantie in de Languedoc-Roussillon kunt u een afwisselend uitstapje maken naar het binnenland. Het landschap is heel gevarieerd en bestaat onder meer uit wijngaarden, bergen, vlakten, rivieren en stromende bergbeken.