Groot-Brittannië

Engeland – Schotland – Wales – Kanaaleilanden
Je bent hier:

Groot-Brittannië is rijk aan cultuur en bezienswaardigheden. Voor een autorondreis of busvakantie zijn er dan ook mogelijkheden te over in de UK. Ontrafel het mysterie van het meer van Loch Ness en rijdt de Whisky Trail in Schotland. Bezoek prachtige tuinen in Kent, ga terug in de tijd in Zuid-Engeland en bezoek enkele oude kastelen en de imposante kathedraal van Canterbury. Ook Wales biedt mooie kastelen en landhuizen. Kies uit een schitterende selectie autorondreizen in Engeland, Schotland en Wales en je zult de mooiste plekjes van Groot-Brittannië gaan zien. Een autovakantie of busrondreis in het Verenigd Koninkrijk kun je combineren met één van de ferryovertochten of de Eurotunnel.

Bestemmingen Groot-Brittannië

Engeland

In Zuid-Engeland vind je prachtige regio’s, zoals Kent, Sussex en Cornwall. Tijdens een autovakantie of uitgestippelde autorondreis zie je glooiende landschappen, dromerige dorpjes, levendig marktplaatsjes en pittoreske havenstadjes. Door de eeuwenoude cultuur van Engeland bieden onze autorondreizen in Engeland vele culturele en historische highlights.

Schotland

Als je tijdens een rondreis door Schotland Edinburgh nadert herken je de stad vrijwel meteen aan de kathedraal met de spits in de vorm van een kroon en het indrukwekkende kasteel, dat hoog op een rots staat. Highlights van Schotland zijn onder meer de Whisky Trail en de Schotse Hooglanden, berucht uit de vele legenden. Zoek je stille en afgelegen, maar bijzondere plekjes? Dan is een autovakantie naar de Hebriden, Shetland en Orkney aan te bevelen.

Wales

Wales is het land van tuinen en kastelen. In Wales kun je tijdens een autorondreis schitterende tuinen en oude kastelen en landhuizen bezoeken. Ze behoren tot de mooiste van heel Groot-Brittannië. Enkele bekende tuinen in Wales zijn de wereldberoemde Bodnant Gardens en de National Botanic Garden of Wales. De vriendelijk ogende dorpjes waar je op autorondreis in Wales doorheen komt maken de charme van Wales helemaal compleet.

Kanaaleilanden

Het Kanaaleiland Jersey is een groen, schilderachtig eiland waar liefhebbers van natuur zeker hun gading zullen vinden. Tijdens een vakantie op Jersey kun je schitterende wandelingen maken langs de oneindig lijkende goudgele baaien en dalen met bossen. De pittoreske dorpjes en de ruige kust met hoge rotsen sieren het grillige landschap van Jersey. Kanaaleiland Guernsey is een speciaal eiland met een rustieke mix van prachtige landschappen. In havenstad St. Peter Port, de hoofdstad van Guernsey vind je bistro’s, restaurants en boetieks.