Devon en Cornwall

Autorondreis in Zuid-Engeland met eigen auto

Autorondreis in Zuid-Engeland (11 dagen / 10 nachten)

v.a. € 784,00 per persoon, per rondreis

In het zuiden en het westen van Engeland, de “West Country”, vindt u nog vredige, schilderachtige haventjes vol vissersbootjes en zeiljachtjes tegen een achtergrond van witgepleisterde huisjes en viskraampjes. Het zijn deze kleine dorpjes die ooit bewoond werden door smokkelaars en zeerovers. Ter afwisseling zijn er de grotere, mondainere badplaatsen zoals Bournemouth, Portsmouth of Torquay, of de historische steden waaronder Exeter en Salisbury en natuurlijk ook de nodige burchten en landhuizen.

Dag 1: Begin rondreis Engeland - Dover-Brighton (170 km)

Vanuit Dover neemt u de kustweg richting Hastings. Het vissersplaatsje Rye is een aanrader om een stop te maken. Bezoek zeker ook Battle waar de slag om Hastings plaatsvond in 1066. Zin in een mooie wandeling? Stop dan zeker tussen Eastbourne en Seaford in Birgling Gap of maak een wandeling naar de Seven Sisters met de schitterende kalksteen kliffen. Overnachting in de buurt van Brighton.

Dag 2: Brighton

Een ontspannende dag om Brighton te ontdekken. De stad is een mengelmoes van erfgoed uit de Regency-tijd, speciaalzaken, levendige kunst & cultuur en evenementen het hele jaar door, en dan hebben we het nog niet gehad over het koninklijk paleis, het exotische Royal Pavilion. Een bezoekje aan het Royal Pavilion mag u zeker niet missen. Het is één van de meest exotische paleizen van Europa en een mix van stijlen: Indisch van uiterlijk maar met een uniek Chinees interieur. Overnachting in de buurt van Brighton.

Dag 3: Brighton - Stonehenge - Salisbury (200 km)

Via Portsmouth en Southampton rijdt u het binnenland in richting Salisbury. Deze mooie stad biedt veel historische huizen, kerken en een prachtige kathedraal waar u de Magna Carta kunt bewonderen. Daarna brengt u een bezoek aan het mysterieuze Stonehenge. Dicht tegen Salisbury vindt u Old Sarum, hier bevond zich Salisbury in de steentijd. Overnachting in de omgeving van Salisbury.

Dag 4: Salisbury - Dorchester - Torquay (185 km)

Vandaag voert de autorondreis in Engeland u door de mooie Cranborne Chase en Dorset Area´s of Natural Beauty naar Exeter, een stad die al in de Romeinse tijd belangrijk was. Mooi is de kathedraal. Overnachting in de buurt van de mondaine badplaats Torquay ook wel het Saint-Tropez van het noorden genoemd.

Dag 5: Torquay, Totnes en Dartmouth (60 km)

Op dag 5 van je rondreis in Engeland is een dagexcursie naar Totnes en Dartmouth gepland. Totnes is één van de juweeltjes van Devon, met veel kleur en karakter dat voortvloeit uit een rijk cultureel, historisch en archeologisch verleden. De stad is een architecturaal feest voor iedereen die geïnteresseerd is in historische gebouwen zoals Totnes Castle. Dartmouth ligt in het district South Hams in het graafschap Devon. Het is een toeristische bestemming aan de monding van de rivier de Dart. Aan de kaaien ligt Bayard´s Cove Fort. Vlak bij Dartmouth aan het estuarium vindt u Dartmouth Castle, een vesting uit de middeleeuwen. Overnachting in de buurt van Torquay.

Dag 6: Torquay - English Riviera - Falmouth - Penzance/Helston (ca. 180-200 km)

Deze Engeland autorondreis gaat verder langs het Dartmoor National Park en via Plymouth, van waaruit ooit de Pilgrim Fathers naar Amerika vertrokken, naar Falmouth. Falmouth is een populaire vakantiebestemming met 5 grote stranden naast Pendennis Castle. Falmouth heeft ook een interessant Maritiem Museum dat in 2003 de deuren opende. Overnachting in de omgeving van Penzance/Helston.

Dag 7: Penzance/Helston - Land’s End – Penzance/Helston (ca. 45-85 km)

Bezoek vanuit uw verblijfplaats het uiterste westen van Cornwall, met onder meer Land’s End, The Lizard en het schilderachtige Saint Ives, enz. Overnachting in de omgeving van Penzance.

Dag 8: Penzance/Helston – Bideford/Minehead (ca. 240-260 km)

Vertrek richting Padstow en Tintagel, waar u de ruïnes van Tintagel Castle kunt bezoeken. Deze zijn hoog op de ruige kliffen gelegen en bieden een dramatisch zicht op de omgeving. Langs de noordkust van Cornwall zijn er talloze zijwegen die naar mooie uitzichtpunten leiden en naar kleine schilderachtige dorpjes die vroeger bewoond werden door smokkelaars en zeerovers (bijv. Polperro). Langs de kliffenkust van Devon (bezoek zeker het schilderachtige Clovelly) en door het mooie Exmoor Nationaal Park. Overnachting in de regio Bideford/Minehead.

Dag 9: Bideford/Minehead – Bath (ca. 130 km)

Verder langs de kust en dan door een heel mooi stukje van Somerset, de Mendip Hills. Het westelijke gedeelte van de Mendip Hills is uitgeroepen tot ‘Area of Outstanding Natural Beauty’ en indien u wat meer wilt te weten komen kan dat in het Charterhouse Centre bij Blagdon. Overnachting in de omgeving van Bath.

Dag 10: Bath

Rustige dag om Bath te ontdekken voor u de terugreis aanvangt. In Bath vindt u nog overblijfselen van de Romeinse baden en de mooie abdij uit de 15de eeuw. Vooral de stadswandeling is heel interessant. Overnachting in de omgeving van Bath

Dag 11: Einde van de autorondreis Engeland - Bath-Dover (320 km)

Deze autorondreis in Engeland eindigt in Bath. Via Reading en de ring M25 rijdt u terug naar Dover.

Vervoer

Deze autorondreis in Zuidwest-Engeland – Devon en Cornwall kan gecombineerd worden met overtochten.

Accommodatie

Verblijf in bed & breakfast:
Verblijf in Bed and Breakfast’s (B&B’s) op basis van kamer met bad of douche en Engels ontbijt. De B&B’s op deze rondreis Engeland kunnen tot 30 km van de vermelde overnachtingsplaatsen liggen.

Verblijf in hotels:
De volgende The Circle hotels, Inns en B&B’s zijn in deze autorondreis in Zuidwest-Engeland voorzien.

» Brighton, The Granville, The White Horse of Mercure Seafront – 2 nachten
» Salisbury, Grassmere of Millford Hall – 1 nacht
» Torquay, BW Livermead Hotel – 2 nachten
» Penzance, Old Succes Inn of The Harbour Inn in Helston – 2 nachten
» Minehead, Yarn Market Hotel – 1 nacht
» Bath, Woolpack Hotel of BW Limpley Stoke – 2 nachten

Kleine prijswijzigingen zijn mogelijk indien de vermelde hotels niet beschikbaar zijn. De hotels liggen niet altijd in het centrum van de aangeduide plaats en indien u laat boekt en er moet een alternatief gezocht worden kan dit zelfs tot op 20 km van de vermelde overnachtingsplaats.

Inbegrepen

In deze autorondreis in Engeland is inbegrepen:
» 10 overnachtingen in B&B’s of hotels
» 10 x ontbijt
» Toegangsticket voor Battle of Hastings, Stonehenge, Old Sarum, Totnes Castle, Dartmouth Castle, Tintagel Castle en Pendennis Castle
» Bijdrage Garantiefonds
» Reisdocumentatie
» BTW

Niet inbegrepen

» Vervoer naar en in Engeland
» Niet-vermelde entreegelden
» Niet-vermelde maaltijden en drankjes
» Persoonlijke uitgaven tijdens de autorondreis
» Verzekeringen

Prijs per persoon in B&B’s

Kamer en ontbijt

2pk

1pk

1/4-31/10/20

784,00

1066,00

1ste kind 0-14j.: € 264,50, 2de kind 0-14j.: € 257,50 (beperkt aantal kamers)

Prijs per persoon in hotels

Kamer en ontbijt

2pk

1pk

14/4-31/10/20

1044,00

1677,00

1ste kind 0-12j.: € 393, 2de kind 0-12j.: € 346 (beperkt aantal kamers)

Vraag reisofferte aan:  VliegtuigFerryHuurautonvt

  • = verplicht veld

  Voordelen

  » Geen boekingskosten
  » Garantiefonds Reizen
  » Veilig betalen

  Klantenservice

  » info@feel2travel.nl
  » NL: 0032 54 326 981
  » BE: 054 326 981

  Openingstijden:
  » ma t/m vr: 9.30 – 18.00u
  » za: 9.30 – 12.30u