Romantische kastelen en tuinen

Autorondreis in Zuid-Engeland met eigen auto
Je bent hier:

Autorondreis in Zuid-Engeland (4 dagen / 3 nachten)

v.a. € 317,00 per persoon, per rondreis

Het Zuiden van Engeland biedt de mooiste tuinen en kastelen. In Kent vindt u een enkele beroemde tuinen, van cottagetuinen tot spectaculaire kasteeltuinen. In deze autorondreis in Engeland zijn highlights inbegrepen zoals Bodiam Castle, Petworth Castle, Uppark House, Hinton Ampner, Chartwell, Wakehurst Plac.

Dag 1: Begin rondreis Engeland: Dover - Rye - Bodiam - Birling Gap - Brighton (185 km)

Begin van uw autoreis Engeland. Bij aankomst op Engelse bodem neemt u de kustweg richting Folkestone en Hastings. Bij het gezellige Rye rijdt u het binnenland in voor een bezoek aan Bodiam Castle in Bodiam. Dit is een van de beroemdste kastelen in Groot-Brittannië. Het werd gebouwd in 1385 als verdediging en als comfortabel huis. De buitenkant is vrijwel compleet en de wallen rijzen indrukwekkend op boven de slotgracht. Er is genoeg van het interieur overgebleven om u een indruk te geven van het kasteelleven. Er zijn wenteltrappen en kantelen om te verkennen. Geniet ook van het prachtig uitzicht vanaf de top van de torens over de Rother Valley. In het indrukwekkende poortgebouw is het originele houten valhek, een uiterst zeldzaam voorbeeld van zijn soort.

Na Bodiam Castle rijdt u terug richting kust en Hastings om uw weg te vervolgen naar Eastbourne. In Eastbourne blijft u langs de kust rijden tot u net voorbij de stad de weg naar Birling Gap ziet. Parkeer de auto op één van de parkings in Birling Gap en ga te voet verder over een stuk van de South Downs Way, een lange route wandeling door het zuidelijk deel van Sussex. Tijdens deze wandeling kunt u genieten van schitterende uitzichten op enkele van de Seven Sisters, indrukwekkende witte kalksteen kliffen.

Daarna vervolgt u uw rondreis Zuid-Engeland en volgt u de kustweg verder langs Newhaven naar Brighton. In Brighton kunt u stoppen voor een terrasje aan de dijk om de sfeer wat op te snuiven. Overnachting in de omgeving van Brighton.

Dag 2: Brighton - Bognor Regis -Upwaltham - Petworth - Winchester (135 km)

Op de 2e dag van uw rondreis Engeland neemt u de kustweg verder langs Worthing en Littlehampton naar het badplaatsje Bognor Regis voor een wandeling op het strand of een beetje shopping.

Van Bognor Regis rijdt u via Chichester landinwaards richting Upwaltham waar u de wegwijzers volgt naar het South Downs walking path. Hier kunt u een mooie wandeling in het South Downs National Park maken. Daarna bezoekt u Petworth Castle. Het enorme laat 17de-eeuwse herenhuis ligt in het prachtige 283 hectare groot Deer Park, aangelegd door ´Capability´ Brown en vereeuwigd in Turner´s schilderijen. Het huis bevat een zeer mooie collectie schilderijen met talrijke werken van Turner, Van Dyck, Reynolds en Blake, oude en neo-klassieke beeldhouwkunst, mooie meubels en houtsnijwerk door Grinling Gibbons.

De bijgebouwen bevatten een fascinerende keuken. Op weekdagen zijn er extra kamers in het huis open met de vriendelijke toestemming van de huidige bewoners Lord en Lady Egremont. Daarna rijdt u naar de omgeving van Winchester waar u op de 2e dag van uw rondreis in Engeland overnacht. Nog wat tijd over? Bekijk dan zeker de fantastische Winchester Cathedral en Winchester City Mill.

Dag 3: Winchester - Petersfield - Bramdean - Winchester (65 km)

Vandaag is het een rustig dagje op uw rondreis met een uitstapje naar enkele mooie voorbeelden van romantische huizen en tuinen in Sussex. U begint de dag met een rit naar Uppark House en Garden in Petersfield. Dit juweeltje in de South Downs herbergt een elegant Georgiaans interieur met een beroemde collectie schilderijen, meubelen en keramiek. Een 18de-eeuws poppenhuis met originele inhoud, is een van de hoogtepunten. De volledige ruimtes voor de bedienden in de kelder worden weergegeven zoals ze waren in de Victoriaanse tijd. De mooie en rustige tuin is nu volledig gerestaureerd zoals hij was in het begin van de 19e-eeuw.

’s Middags bezoekt u Hinton Ampner, het meest bekend voor zijn prachtige tuin met een panoramisch uitzicht naar het zuiden. Het elegante landhuis werd in 1960, na een verwoestende brand, gerenoveerd door Ralph Dutton, de 8e en laatste Heer Sherborne, en bevat zijn verzameling van de Georgiaanse en Regency meubelen, Italiaanse foto´s en kunstvoorwerpen. De tuinen worden algemeen erkend als een meesterwerk van 20ste-eeuws design, het mengen van formele en informele beplanting, dat het hele jaar door rendeert. Overnachting in de omgeving van Winchester.

Dag 4: Winchester - Westerham - Dover (230 km)

Op de laatste dag van uw rondreis Engeland kunt u op weg naar Dover een stop voorzien in Westerham. Hier vindt u Chartwell, gekocht door Sir Winston Churchill om zijn prachtige uitzicht over de Weald van Kent. Chartwell was zijn huis en de plaats waar hij inspiratie haalde van 1924 tot aan het einde van zijn leven. De kamers zijn voor een groot gedeelte als ze waren toen hij hier woonde, met foto´s, boeken en persoonlijke herinneringen aan de loopbaan en de brede interesse van deze grote staatsman. De glooiende tuinen weerspiegelen Churchill´s liefde voor het landschap en de natuur. Ze omvatten de meren die hij creëerde, Lady Churchill´s rozentuin en de moestuin. Veel van Churchill´s schilderijen zijn te zien in zijn studio.

Einde van de autorondreis in Engeland.

Vervoer

Deze autorondreis in Zuidwest-Engeland – Devon en Cornwall kan gecombineerd worden met overtochten.

Accommodatie

» Mercure Brighton Seafront – 1 nacht
» BW Premier Collection Winchester Royal Hotel – 2 nachten

Inbegrepen

In deze autorondreis in Engeland is inbegrepen:

» 3 overnachtingen in de vermelde hotels in kamer en ontbijt
» Entree voor:
– Bodiam Castle
– Petworth Castle
– Uppark House
– Hinton Ampner
– Chartwell
» Documentatiemap
» BTW
» Bijdrage Garantiefonds

Niet inbegrepen

» Vervoer naar en in Engeland
» Niet-vermelde entreegelden
» Niet-vermelde maaltijden en drankjes
» Persoonlijke uitgaven tijdens de autorondreis
» Verzekeringen

Prijs per persoon (Euro)

Kamer en ontbijt

2pk

Single

A: Zon-Don 1/4-28/4/20

316,50

472,50

B: Vrij-zat 1/4-28/4/20

337,00

493,00

C: Zon-Don 29/4-29/5/20

322,50

478,50

D: Vrij-zat 29/4-29/5/20

359,00

515,00

E: Zon-Don 30/5-31/10/20

329,50

485,50

F: Vrij-zat 30/5-31/10/20

366,50

522,50

Vraag reisofferte aan:  VliegtuigFerryHuurautonvt

  • = verplicht veld

  Voordelen

  » Geen boekingskosten
  » Garantiefonds Reizen
  » Veilig betalen

  Klantenservice

  » info@feel2travel.nl
  » NL: 0032 54 326 981
  » BE: 054 326 981

  Openingstijden:
  » ma t/m vr: 9.30 – 18.00u
  » za: 9.30 – 12.30u