De complete fjordtour

Autorondreis in Noorwegen, met eigen auto of huurauto
Je bent hier:

Autorondreis in Noorwegen (14 dagen / 13 nachten)

v.a. € 1555,00 per persoon, per rondreis

Na een eerste overnachting in een speciaal elandenhotel rijd je door het Østerdal naar het bijzondere plaatsje Røros. Dit is een onbekende parel. Het centrum van het dorp staat vol met prachtige kleine, kleurige, houten huisjes. Daarna staat Trondheim, de voormalige hoofdstad van het land op het programma en rijd je langs kust en fjorden naar plaatsen als Molde, Ålesund, Førde en Bergen. Met een rit langs de Hardangerfjord en over het Hardangerviddabergplateau sluit je deze complete rondreis door de fjorden af.

Dag 1 - Begin rondreis Noorwegen: Oslo/Gardermoen – Elverum (100 km)

Na aankomst in Oslo rijd je via Eidsvoll ,waar op 17 mei 1814 de Noorse grondwet werd aangenomen, en het Mjøsameer, het grootste meer in Noorwegen (365.000 m), het binnenland in. Je rijdt naar Elverum, waar voor de stadspoorten het nieuwe hotel ligt. Hier overnacht je in het speciale elandenhotel, Elgstua.

Dag 2: Elverum – Røros (245 km)

’s morgens kan je nog een bezoek aan het bosbouwmuseum in Elverum plannen voor je door het mooie Østerdal naar Røros rijdt. Dit schilderachtige en kleurrijke oude mijnwerkersplaatsje is één van de mooiste steden van Noorwegen. Een aanzienlijk deel van het stadje bestaat nog uit authentieke 19e-eeuwse houten huizen.

Dag 3: Røros

Op je vrije dag heb je tijd voor een uitgebreide wandeling in Røros. Vergeet daarbij dan zeker de Røros Kerk, het Røros Museum en de Olavsmijnen niet. De lokale toeristische dienst organiseert verschillende wandelingen die zeker de moeite zijn.

Dag 4: Røros – Trondheim (155 km)

Vanuit Røros rijd je door een afwisselend landschap naar Støren en Trondheim. Trondheim werd als Nidaros in 997 gesticht door de Vikingkoning Olav Tryggvason. Bezienswaardigheid nummer 1 is de Nidaros Domkerk. Het gebouw is 101 meter lang en 50 meter breed en daarmee het grootste gotische gebouw in Scandinavië. Andere bezienswaardigheden zijn het Ringve Muziekmuseum, de Munkholmen vesting en het Trøndelag openluchtmuseum.

Dag 5: Trondheim – Molde * (255 km)

De Gaulosenfjord is de eerste fjord op je weg naar Orkanger, Vinjeøra en Halsa, waar je de veerboot naar Kanestraum neemt. Het landschap wordt steeds ruiger. Via de drijvende Bergsøysund-brug rijd je naar het Bergsøy-eiland en de Batnfjord. Later gaat het over de Fursetfjell-bergpas (230 meter) naar het plaatsje Molde. Ieder jaar in de maand juli wordt hier een zeer populair jazzfestival* gehouden.

Alternatief:
Rij via Kristiansund door de tunnel naar Bremnes en dan over de prachtige ‘Atlantic Road’ – een weg met 8 bruggen en tunnels dwars door de Atlantische Oceaan. Bij slecht weer kan het hier behoorlijk spoken. Vanuit Averøy rijd je dan naar Molde.

* Tijdens het Jazzfestival kan de overnachting plaatsvinden in Kristiansund!

Dag 6: Molde – Ålesund (195 km)

Vandaag een prachtige dag. Neem de veerboot van Sølsnes naar Åfarnes en dan rijd je naar Sogge en neemt hier de rijksweg 60: ook wel de Golden Route genoemd! Wat volgt is één van de mooiste wegen van Noorwegen. Vanaf talrijke uitzichtpunten geniet je van onvergetelijke panorama’s. Na iedere bocht volgt een nieuw en adembenemend uitzicht. Na Sogge zie je de 320 meter lange Stigfoss-waterval, die een loodrechte val van 40 meter heeft.

Vervolgens begin je aan de beklimming van de Trollstigen-bergpas. Deze weg werd in 1936 geopend en bestaat uit niet minder dan elf haarspeldbochten en heeft een stijging van 12%. Daarna rijd je verder via Linge en de oevers van de Norddalsfjord naar Ålesund. Dit is zonder twijfel een prachtig stadje. De ligging op diverse eilanden, maakt het zo uniek. Het stadje telt talloze historische gebouwen. Op 20 januari 1904 brandde een groot gedeelte van de stad af en de stad werd in de Art-Nouveau stijl herbouwd. Talloze huizen getuigen van deze periode en geven de stad haar karakteristieke uiterlijk.

Dag 7: Ålesund – Førde (265 km)

Rij via Magerholm en Stranda naar Hellesylt. Onderweg naar Hellesylt heb je een prachtig uitzicht op de Geirangerfjord. Nu volgt een mooie rit langs het Hornindalmeer, dat met een diepte van 539 meter het diepste meer van Europa is. In Kjøs rijd je richting Stryn, idyllisch gelegen aan de Innvikfjord. Je volgt de oever van deze fjord. Je komt voorbij de toeristische plaatsjes Loen en Olden en kan eventueel een wandeling naar de Briksdalsbre gletsjer maken. Via Innvik rijd je de bergpas over naar Karihaugen en via Byrkjelo en het Jølstermeer kom je uit in Førde.

Dag 8: Førde – Bergen (275 km)

Je neemt in Dragsvik de veerboot over de Sognefjord naar Vangsnes. De Sognefjord is de langste (286 km) en diepste (1.308 meter) fjord in Noorwegen. In Vangsnes kan je het imposante beeld van de Noorse Vikingkoning Fridtjov zien. Na een korte rit langs de fjord bereik je Vik i Sogn, bekend om de prachtige Hopperstad Staafkerk. Na de beklimming van de Vikafjell-bergpas zie je net voor Voss de Tvindefoss-waterval. In Voss bevindt zich een mooi openluchtmuseum en een 12de eeuwse kerk. Op weg naar Bergen rijd je door Dale, waar de beroemde Noorse truien vandaan komen. In Bergen moet je er zeker een kopen.

Dag 9: Bergen

Bergen is al sinds eeuwen een belangrijk handelscentrum. De stad ontwikkelde zich na de aankomst van de Duitse Hanzen tot de toegangspoort van het land. De ‘Bryggen’-kade getuigt nog van deze glansperiode in de Noorse geschiedenis. De hele stad staat trouwens vol met historische gebouwen. Diverse stadspoorten, de imposante Mariakerk en de vele kleine witte huisjes getuigen eveneens van een rijk verleden. Geniet van een ritje met de tandradbaan Floibanen naar de top van de Floiberg, voor een prachtig uitzicht over de stad.

Dag 10: Bergen – Geilo (245 km)

Rij via Trengereid en het Kvamskogen-plateau naar de Steindalsfoss-waterval. De waterval is beroemd, omdat je er achter langs kan lopen. In Norheimsund zie je de Hardangerfjord. Via Øystese en Kvanndal bereik je Granvin aan de Granvinfjord, waar je de Valleviktunnel (7511 meter) in rijdt, die je naar Bruravik brengt. Hier neem je de veerboot over de Eidfjord naar Brimnes. Via Eidfjord rijd je naar het Hardanger Informatiecentrum en het smalle Måbødal. Je start met de beklimming van het Hardangervidda-bergplateau naar Fossli en de 180 meter hoge Vøringfoss-waterval. Dit is de hoogste waterval in Noorwegen. Dan rijd je via Sysendam het Hardangervidda-bergplateau op. De weg maakt deel uit van een Nationaal Park. Geniet van de karige natuur en de prachtige vergezichten op gletsjer en bergen. Uiteindelijk kom je in Geilo uit.

Dag 11: Geilo

Op de vrije dag raden wij je aan om een excursie met de trein (heen en terug) naar Myrdal en Flåm te maken. Alternatief kan je per auto naar Flåm rijden, het Flåmtreintje heen en terug nemen (3-4 uur voor uittrekken) en weer terug naar Geilo rijden. Een mooie rondrit is ook van Geilo naar Hemsedal en via Borgund (Staafkerk) naar Flåm en terug naar Geilo. Of je gaat lekker wandelen in de prachtige natuur rond Geilo.

Dag 12: Geilo – Oslo (240 km)

In Gol staat een kopie van de Gol Staafkerk. Het origineel staat in Oslo in het openluchtmuseum. Je rijdt via het smalle Hallingdal, langs de Hallingdalelva-rivier en het Krøderenmeer naar Norefjell, waar je Villa Fredheim kan bezichtigen. Vlakbij ligt het plaatsje Krøderen waar de stoomlokomotief van Krøderen naar Vikersund start. Via Hamremoen en Sokna rijd je naar de Europaweg E16, die je tot aan Oslo volgt.

Dag 13: Oslo

De stad Oslo is een mooie en overzichtelijke stad met een aantal historische gebouwen zoals het Koninklijke Paleis, het Nationaal Theater, de oude Universiteit, het Parlementsgebouw Storting en het beroemde stadhuis, opvallend gelegen aan de oever van de Oslofjord.

Dag 14 - Einde Noorwegen rondreis: Vertrek uit Oslo

Je rijdt naar de luchthaven van Oslo of naar de haven voor de nachtboot van Oslo naar Kiel.

Vervoer

Deze Noorwegen autorondreis kan gecombineerd worden met vluchten naar Oslo en een huurauto of met de ferry Kiel-Oslo-Kiel in je eigen auto.

Accommodatie

Deze autorondreis Noorwegen is mogelijk in 2 versies: standaard en standaard+

Standaard (ST):
Je verblijft in doorsnee goede driesterrenhotels. Verblijf in hotels zoals Røros Hotel, Comfort Hotel Trondheim, Quality Waterfront Alesund, Hotel Zander K Bergen, Ustedalen Hotel Geilo, Scandic Holmenkollen Oslo of gelijkwaardig

Standaard+ (ST+):
Je verblijft in de betere kamers van de driesterrenhotels of in viersterrenhotels, afhankelijk van de mogelijkheden van de overnachtingsplaats. Verblijf in hotels zoals Roros Hotel (superior), Scandic Nidelven Trondheim, Quality Hotel Waterfront Alesund (superior), Zander K Bergen (superior), Vestlia Resort Geilo, Thon Hotel Opera Oslo of gelijkwaardig

Omwille van de hotels voorhanden wordt er voor de ST en de ST+ versie soms een andere overnachtingsplaats voorgesteld omdat er gewoon geen 2 verschillende categorieën zijn op de voorziene bestemmingen.

Inbegrepen

» 13 overnachtingen
» 13 x ontbijt
» 3 x half pension (Roros, Forde)
» Ticket voor de Floibanen in Bergen
» Reisdocumentatie
» Bijdrage Garantiefonds Reizen
» BTW

Niet inbegrepen

» Vervoer naar en in Noorwegen
» Plaatselijke veerboten
» Niet-vermelde entreegelden
» Niet-vermelde maaltijden en drankjes
» Persoonlijke uitgaven

Prijzen per persoon (Euro)

Prijs per persoon (Euro)

 

1/5-30/9/23

Kamer en ontbijt

Standaard

Standaard+

2pk

1555

1997

Single

2520

3238

Kind – 2 jaar zonder babybed

gratis

gratis

Max. 1 kind 2-11j. Op de kamer van de ouders

766

986

3de volw. in 2pk

1224

1577

Deze reis voor ouders en 2 kinderen -12j. in 1 kamer? Vraag een offerte!

Vraag reisofferte aan:


  VliegtuigFerryHuurautonvt

  • = verplicht veld

  Voordelen

  » Geen boekingskosten
  » Garantiefonds Reizen
  » Veilig betalen

  Klantenservice

  » info@feel2travel.nl
  » NL: 0032 54 326 981
  » BE: 054 326 981

  Openingstijden:
  » ma t/m vr: 9.30 – 18.00u
  » za: 9.30 – 12.30u