Zuid-Noorwegen, een andere fjordenwereld

Autorondreis in Noorwegen, met eigen auto of huurauto
Je bent hier:

Autorondreis in Noorwegen (11 dagen / 10 nachten)

v.a. € 1210,00 per persoon, per rondreis

De eerste overnachting van deze rondreis is op heenreis naar Noorwegen in Børkop in Denemarken en u eindigt uw rondreis Noorwegen in Oslo. Op deze spectaculaire rondreis in Noorwegen rijdt u door het zuidwestelijke deel van Noorwegen. U brengt o.a. een bezoek aan Stavanger, Bergen en Oslo en kunt genieten van de prachtige panorama’s en indrukwekkende fjorden die Noorwegen rijk is.

Dag 1 - Begin rondreis Noorwegen: Kolding

Reis naar Kolding in Denemarken (840km van Brussel). Overnachting in het Kolding.

Dag 2: Hirtshals – Kvinesdal

Verder naar Hirtshals in Noord-Denemarken (208km) Hier ligt het comfortabele schip van de Color Line reeds op u te wachten. Uiterlijke inscheping om 11.30 uur voor veerdienst 12.15-15.30u naar Kristiansand in Noorwegen (onder voorbehoud). De stad werd door de Deens-Noorse Koning Christian IV gesticht en door Nederlandse architecten ontworpen. De stad overleefde vier grote branden en daardoor zijn slechts enkele historische gebouwen overgebleven. Nu is Kristiansand het centrum van Zuid-Noorwegen. U rijdt verder door de provincie Vest-Agder naar het kleine plaatsje Kvinesdal, waar we een perfect hotel voor de eerste nacht hebben geboekt: Het Utsikten Hotel (Het uitzicht hotel). We zeggen niets meer…

Dag 3: Kvinesdal – Stavanger

Rij door het zuidwestelijke deel van Noorwegen naar Sandnes en de belangrijke stad Stavanger. Met z’n 95.000 inwoners één van de grootste steden in Noorwegen. In 1125 kreeg Stavanger stadsrechten en de bouw van de domkerk startte als gevolg daarvan. In de zestiger jaren van de vorige eeuw startte het olieavontuur en Stavanger werd het centrum van deze nieuwe industrie. Enkele bezienswaardigheden zijn dan ook de domkerk en het Noorse Oliemuseum.

Dag 4: Stavanger – Lysefjord - Stavanger

Tijdens deze dag in Stavanger scheept u in voor een 3u durende cruise vanuit Stavanger door de wondermooie Lysefjord naar de voet van de indrukwekkende Preekstoel. Daarna heeft u nog tijd genoeg om het mooie Stavanger te verkennen.

Dag 5: Stavanger – Bergen

Via twee tunnels rijdt u naar de kade in Mortavik (tolweg). Hier neemt u de veerboot over de Boknafjord naar Arsvågen op het eiland Vestre Bokn. Vervolgens naar Førde en Valevåg. Hier start een nieuwe tolweg naar het eiland Stord. U rijdt via de oeververbinding naar het eiland Bømlo en Stord en via Leirvik naar de veerboothaven in Sandviksvåg. Nogmaals een veerbootovertocht, nu naar Halhjem, even ten zuiden van Bergen.
Na aankomst rijdt u via Søfteland en Nesttun naar de Hanzestad Bergen.

Alternatieve optie: neem vanmorgen de Fjord Line ferry met vertrek om 07u00 in Stavanger naar Bergen waardoor de chauffeur wat rust krijgt en u kan genieten van het prachtige landschap. U bent rond de middag in Bergen. Indien u voor deze optie kiest is het ontbijt aan boord inbegrepen i.p.v. in het hotel.

De stad Bergen is al sinds eeuwen een belangrijk handelscentrum aan de westkust van Noorwegen. De stad ontwikkelde zich na de aankomst van de Duitse Hanzen tot de toegangspoort van het land. De “Bryggen”-kade getuigt nog van deze glansperiode in de Noorse geschiedenis. De hele stad staat trouwens vol met historische gebouwen. Diverse stadspoorten, de imposante Mariakerk en de vele kleine witte huisjes getuigen eveneens van een rijk verleden.

Dag 6: Bergen

Op deze vrije dag heeft u volop de gelegenheid om de stad beter te bekijken. Met uw inbegrepen ticket voor de Floibanen maakt u een rit met de tandradtrein naar het hoogste punt van Bergen, waar u een schitterend uitzicht heeft op de stad en de zee.

Dag 7: Bergen – Geilo

Verlaat de stad op weg naar Voss langs het plaatsje Dale, waar de beroemde Noorse truien vandaan komen. Al snel komt u in het plaatsje Voss aan. Hier bevindt zich een mooi openluchtmuseum en de Voss Kerk dateert uit de 12e eeuw. Na een korte rit bereikt u de Nærøyfjord. In Gudvangen gaat u aan boord van een fjordcruise naar Flam. Deze fjordcruise biedt een unieke mogelijkheid het imposante van de fjorden te beleven. De Nærøyfjord is zo smal dat u het gevoel krijgt de wanden aan te kunnen raken. Bij terugkeer in Gudvangen trekt u verder richting Geilo. U bereikt al snel de bezienswaardige 12e eeuwse Borgund Staafkerk. Vanuit het kleine gehucht Borlaug rijdt u de bergpas naar Hemsedal op. De vegetatie wordt steeds minder en de natuur steeds ruiger. U sluit af met een rit door een rustig landschap dat enkel door een sterkstromende rivier wordt verstoord. Na een rit door het Hemsedal bereikt u het toeristische plaatsje Gol en daarna Geilo, waar u overnacht.

Dag 8: Geilo

Op deze vrije dag adviseren we een bezoek aan het Hardangervidda Bergplateau, de Voringfosswaterval (189 meter vrije val), het Måbødal en de Eidfjord.

Dag 9: Geilo – Oslo

Rij verder naar Gol, waar u een kopie van de Gol Staafkerk vindt. Het origineel staat in het openluchtmuseum van Oslo. U rijdt nu het smalle Hallingdal in en langs de Hallingdalelva-rivier naar Nesbyen. Uiteindelijk komt u bij het Krøderenmeer aan. Volg de oever van het meer naar Norefjell, waar de Villa Fredheim bezienswaardig is. In dit historische gebouw kunt u kennismaken met de Noorse sprookjeswereld van de trollen. Een aanrader! Via Hamremoen en Sokna rijdt u naar Oslo. Oslo is zonder twijfel een mooie en overzichtelijke stad. Het centrum telt een aantal historische gebouwen, waaronder het Koninklijke Paleis, het Nationaal Theater, de oude Universiteit, het Parlementsgebouw Storting en het beroemde stadhuis, markant gelegen aan de oever van het Oslofjord. Een bezoek aan Oslo dient zeker een stop bij één van de musea op het schiereiland Bygdøy te omvatten. In het Frognerpark maken vindt u het beeldenpark van de Noorse kunstenaar Gustav Vigeland. Ook ligt hier het Stadsmuseum van Oslo en het atelier van de kunstenaar. Voor de kunstliefhebber raden wij de Nasjonalgaleri aan. Heeft u geen hoogtevrees, dan gaat u naar de Holmenkollen-berg met de bekende gelijknamige skischans.

Dag 10: Oslo – Larvik

In de loop van de middag kunt u uit Oslo vertrekken. U hoeft niet ver te rijden. De rit naar Larvik zal niet meer dan 1,5-2 uur in beslag nemen. Bij een vroeger vertrek kan u stoppen in Horten. Hier vindt u het Marine Museum en het Preuss Fotomuseum.

Dag 11 - Einde Noorwegen rondreis: Larvik – Hirtshals

Na het ontbijtbuffet snel naar Larvik en inscheping naar Hirtshals. Om 08.00 uur vertrekt de veerboot uit Larvik. Om 11.45 uur komt u in Hirtshals aan. U kunt eventueel ook een latere boot nemen.

Vervoer

Deze rondreis kan gecombineerd worden met vluchten naar Oslo en een huurauto of met de ferry Kiel-Oslo-Kiel n uw eigen auto.

Inbegrepen

» 11 overnachtingen in 3* hotels
» Ferries Hirtshals-Kristiansand en Larvik-Hirtshals voor auto en passagiers
» Fjordcruise Gudvangen-Flam-Gudvangen
» Cruise Lysefjord/Preekstoel
» Ticket Floibanen
» Reisdocumentatie
» Bijdrage Garantiefonds Reizen
» BTW

Niet inbegrepen

» Vervoer naar en in Noorwegen
» Plaatselijke veerboten
» Niet-vermelde entreegelden
» Niet-vermelde maaltijden en drankjes
» Persoonlijke uitgaven

Prijzen per persoon (Euro)

Vraag reisofferte aan:  VliegtuigFerryHuurautonvt

  • = verplicht veld

  Voordelen

  » Geen boekingskosten
  » Garantiefonds Reizen
  » Veilig betalen

  Klantenservice

  » info@feel2travel.nl
  » NL: 0032 54 326 981
  » BE: 054 326 981

  Openingstijden:
  » ma t/m vr: 9.30 – 18.00u
  » za: 9.30 – 12.30u