Taste of Scotland

Autorondreis in Schotland met eigen auto
Je bent hier:

Autorondreis in Schotland (4 dagen / 3 nachten)

v.a. € 291,00 per persoon, per rondreis

Vertrekpunt van deze rondreis is Edinburgh, de hoofdstad van Schotland. Je rijdt door de Trossachs met een stop te Stirling Castle. Dan noordwaarts naar Fort William via Appin. Vergeet zeker geen bezoek te brengen aan Castle Stuart. Daarna Fort William aan de voet van de Ben Nevis, Schotland´s hoogste berg. Verder breng je een bezoek aan Inverness, Royal Deeside en Perth.

Dag 1: Begin rondreis Schotland: Edinburgh - Oban (195 km)

Vertrekpunt van deze rondreis is Edinburgh, de hoofdstad van Schotland. U rijdt door de Trossachs met een stop aan Stirling Castle. In dit kasteel maakt u kennis met William Wallace, de ster uit de film “Braveheart”. Daarna verder naar Loch Lomond en door het Argyll woud, één van de mooiste plekken van Schotland. Maak ook zeker een stop te Inveraray aan de oevers van Loch Fyne waar u een bezoek kan brengen aan Inveraray Castle of Inveraray Jail. Hierna verder noordwaards naar Oban waar u de eerste keer overnacht.

Dag 2: Oban - Fort William - Loch Ness - Inverness (175 km)

Na het ontbijt tijd om Oban te verkennen met een bezoek aan McCaigs Tower van waar u bij helder weer het eiland Mull ziet liggen. Daarna verder noordwaarts naar Fort William via Appin. Vergeet zeker geen bezoek te  brengen aan Castle Stuart. Daarna Fort William aan de voet van de Ben Nevis, Schotland´s hoogste berg. Hier kan u een ritje maken met de Anoch Mor Gondola waarbij je schitterende uitzichten hebt over deze regio. Na Fort William rijdt u verder in noordoostelijke richting door de Great Glen richting Inverness. Onderweg rijdt u langs het Caledonean Canal, de waterweg tussen Fort William en Inverness, waar Loch Ness een deel van uit maakt. Langs de oevers van Loch Ness hebt u een mooi zicht over het meer en wie weet kom je “Nessie” tegen ?
Overnachting in de buurt van Inverness.

Dag 3: Inverness - Royal Deeside - Perth (210 km)

U kunt de dag beginnen met een stop bij de Culloden Battlefields, site van de laatste slag op Britse bodem. De Jacobiten, onder leiding van Bonnie Prince Charlie, werden hier verslagen door het Engelse leger waardoor deze opstand in de kiem werd gesmoord. Het uitstekende bezoekerscentrum vertelt het verhaal van de rebelie van de Jacobiten. U kan hier ook mooie wandelingen maken door de Culloden Moor en volgens de lokale bevolking kan u met wat geluk de kreten horen van de vechtende Schotse Clans. Na dit stukje geschiedenis rijdt u verder naar het hart van de Speyside, gekend als dè regio van whisky. Hier vindt u talrijke whisky distilleerderijen die een bezoek zeker waard zijn. Glenfiddich, Glen Grant en Dallas Dhu zijn de meest gekende maar er zijn ook tal van kleinschalige huizen en deze verwelkomen u zeer graag met een “wee dram”. Let wel op dat u enkel proeft van deze Schotse drank want er moet nog een eindje gereden worden langs de Spey rivier, gekend voor het zalmvissen. Deze brengt u naar Braemar in het hart van de Royal Deeside. Tijdens de maanden mei, juni en juli kan u Balmoral Castle bezoeken. In dit kasteel brengt de koninklijke familie zijn jaarlijkse zomervakantie door. Daarna verder zuidwaards via de “Spittal of Glenshee” weg, gekend voor zijn spectaculaire uitzichten. Zo komt u uit te Perth waar u overnacht.

Dag 4: Perth - Edinburgh (70 km)

Op de laatste dag van deze autorondreis in Schotland rijdt u van Perth naar Edinburgh. Vandaag kunt u, mits wat extra kilometers, St. Andrews bezoeken. Deze plaats werd genoemd naar de patroonheilige van Schotland en hier moet u zeker de ruïnes van de cathedraal en St. Andrews Castle bezoeken. Daarnaast is St. Andrews gekend als mekka voor de golfers want op de Old Course wordt al gespeeld sinds de 15de eeuw. Daarna verder langs de kust met zijn pittoreske vissersdorpjes zoals Elie en Pitenweem. Via de Forth Road Bridge keert u terug naar Edinburgh en zit deze rondreis in Schotland erop.

Vervoer

Deze rondreis in Schotland kan gecombineerd worden met vluchten en huurauto of met een van de ferry’s.

Accommodatie

Deze autorondreis in Schotland wordt aangeboden in verschillende accommodaties. De B&B’s, hotels of een combinatie worden bevestigd bij reservering.

– Bed & Breakfast: verblijf bij particulieren in kamer met badkamer
– Inns : verblijf in typische Inns of 2* hotels
– Hotels: verblijf in *** hotels
– Mix: 1 nacht bij particulier, 1 nacht in *** hotels, 1 nacht in een Manor
– Manors: verblijf in landhuizen

Inbegrepen

In deze autorondreis in Schotland is inbegrepen:
» 3 overnachtingen in één van de vermelde accommodaties op basis van een twee- of driepersoonskamer met badkamer,
» 3 x ontbijt
» Bijdrage Garantiefonds
» Reisdocumentatie
» BTW

Niet inbegrepen

» Vervoer naar en in Schotland
» Ferry´s
» Niet-vermelde entreegelden
» Niet-vermelde maaltijden en drankjes
» Persoonlijke uitgaven tijdens de autorondreis
» Verzekeringen

Prijzen per persoon (Euro)

B&B’s Inns/2* hotels 3* hotels Mix Manors
A: 1/4-31/10/18
215,00 275,00 318,25 318,25 401,75
Toeslag single:
95,00 114,25 133,50 133,50 192,25
Korting kind: 0-3j.: gratis, 4-12j.: -50%.

Vraag reisofferte aan:


VliegtuigOvertochtHuurauto

• = verplicht veld

Voordelen

» Geen boekingskosten
» Garantiefonds Reizen
» Veilig betalen

Klantenservice

» info@feel2travel.nl
» NL: 0032 54 326 981
» BE: 054 326 981

Openingstijden:
» ma t/m vr: 9.30 – 18.00u
» za: 9.30 – 12.30u