Wintersport in Frankrijk

Je bent hier:

De echte wintersportkenners zullen het ongetwijfeld met ons eens zijn: Frankrijk betekent als wintervakantie land in tal van opzichten niets minder dan de absolute wintersport top. De Franse Alpen is een indrukwekkend gebergte met een enorme variatie in hoogte en landschap. De hooggelegen en daarom sneeuwzekere sneeuwvakantie gebieden zijn dikwijls zo uitgestrekt, dat zelfs de meest fervente wintervakantie liefhebber er dagen kan skiën zonder dezelfde piste tegen te komen. Maar ook voor wintersport beginners zijn er legio wintervakantie mogelijkheden. Dus wintersport in Frankrijk is dus in één woord, superbe!

Wintersportgebieden in Frankrijk

Portes du Soleil

Wie uitgekeken is op de kleinere wintersportgebieden in de Alpen, moet maar eens een wintersport boeken in het gigantische wintersportgebied Portes du Soleil in Frankrijk. Dit wintersportparadijs heeft maar liefst 650 km aan gevarieerde pistes en loopt door tot in Zwitserland. Het is zelfs mogelijk om in Zwitserland te gaan lunchen in een van de gezellige houten chalets aan de piste. De brede, goed geprepareerde pistes lopen grotendeels tussen de bossen. Ga ook eens een sneeuwschoenwandeling maken of een tocht door het winterlandschap met een arrenslee. Voor winterwandelaars en langlaufers zijn er vele winterwandelwegen en loipen.

Grand Massif

Met 265 km piste is het wintersportgebied de Grand Massif een groot en gevarieerd wintervakantie gebied in Frankrijk. Door de hoge ligging van dit wintersportgebied (2500m), ten noorden van de imposante Mont Blanc, is deze wintersportbestemming erg sneeuwzeker. Het wintersport gezinsdorp Morillon biedt directe aansluiting op het gevarieerde wintersport gebied van de Grand Massif, evenals het mooie authentieke Samoens en Les Carroz met haar gezellige dorpsplein. Rondom wintersport plaats Flaine liggen echter veruit de beste wintersportmogelijkheden. Hier komen tijdens een wintervakantie in Frankrijk de gevorderde skier en snowboarder zeker aan hun trekken.

Pays du Mont Blanc

Chamonix is een mondaine en bruisende wintervakantie plaats met winkels, restaurants, bars en discotheken. Dit wintersportgebied in de Pays du Mont Blanc is sneeuwzeker en beschikt over een gletsjer. Snowboarders kunnen hun energie kwijt in Les Grands Montets en voor langlaufers zijn er langlaufloipes uitgezet tussen de wintersportgebieden Chamonix en Argentiere. Het Massif des Arivis is een prima wintersportgebied voor beginners en gevorderden en biedt met ruim 220 km pistes een gevarieerd wintersport aanbod aan afdalingen. Het pittoreske La Clusaz ligt middenin het wintersport gebied en heeft een authentieke atmosfeer met in de smalle straatjes tal van winkels, restaurants en barretjes.

Le Grande Domaine

Het prachtige wintersportgebied Le Grande Domaine in Frankrijk bestaat uit het skigebied bij de plaats St. François-Longchamp en het skigebied rond het bekende skistation Valmorel. De besneeuwde piek van de 2832 m hoge Le Cheval Noir beheerst het beeld van Le Grand Domaine. Voor langlaufers en wandelaars zijn er beperkte wintersport mogelijkheden. Snowboarders kunnen het snowpark opzoeken. In Valmorel kun je direct vanuit het appartement of hotel naar de liften skiën. In het autovrije centrum met leuke kleine straatjes zijn winkeltjes . De meeste wintersportaccommodaties zijn hier in chaletstijl. St. François Longchamp ligt aan de voet van de Col de la Madeleine.