België

Autovakantie in België
Je bent hier:

Op zoek naar een lang weekend, weekendje weg of midweek vakantie hotelarrangement in België? Ontdek België, heel verschillende streken met typische landschappen, cultuur en gastronomie. De Belgische steden met hun historische kern van statige gevels en sfeervolle pleintjes. Van trendy tot romantisch, elke kunststad is weer anders. Maar gezellig zijn ze allemaal. Via onze website vind je interessante hotelarrangementen voor een autovakantie in België, van een autovakantie aan de Belgische kust tot diep in de Belgische Ardennen. Er zijn voordelige autovakanties en culinaire en wellness hotelarrangementen voor elk budget.

Vakantieregio's in België

Belgische Ardennen

De Belgische Ardennen zijn wondermooi voor wie ze weet te ontdekken. Het gebied is overspoeld met authentieke plekjes en kleine, rustieke dorpen waar het leven nog goed is. Het natuurlijke erfgoed bestaat uit weidse groene vlakten, wouden en rivieren, ideaal om tijdens een autovakantie te wandelen, mountainbiken en kanoën. Wat betreft cultuur valt er veel te bekijken, zoals historische gebouwen, prachtige kerken en kastelen omringd door tuinen en parken. De rommel- en groentemarkten, de kleurrijke carnavalsfeesten en andere folkloristische evenementen zeggen alles over de gastvrije en warme reputatie van de bevolking. Ontdek zelf de gastvrijheid, de zuivere lucht en de gastronomie tijdens een autovakantie in de Belgische Ardennen.

Midden-België

De regio Midden-België, Kempen en Limburg heeft heel wat te bieden. Waar je ook verblijft, het is steeds in de buurt van een historische stadskern, een mooi stukje natuur en bovenal veel gezelligheid. Deze streek kenmerkt zich door heuvelachtige landschappen en mooie natuurgebieden. Met een autovakantie in Midden-België en Belgisch Limburg kun je interessante toertochten maken, maar ook eindeloos fietsen en wandelen door de prachtigste natuur, veilig, ver weg van auto’s, over brede wegen, zonder gaten of hobbels. Waar de mensen gemoedelijk zijn en je onderweg vriendelijk groeten. Waar jeop een zonnig terrasje kunt genieten van een drankje en heerlijk streekgerecht. Andere tips zijn het openluchtmuseum in Bokrijk en de typische Maasdorpjes.

Belgische kust

De Vlaamse kusten hebben brede zandstranden en staan garant voor veel sfeer. Tijdens een autovakantie aan de Belgische kust kun je de 70 km lange kustlijn gaan ontdekken. Je vindt aan de Vlaamse kust een langrekt breed zandstrand, gezellige wandeldijken, ontelbare terrasjes en talloze visrestaurants. Maar ook natuurparken zoals Het Zwin in Knokke, de natuuropvangcentra zoals Sealife in Blankenberge en de vele musea zoals het Museum voor Hedendaagse Kunst in Oostende. Maar, vooral de zuivere lucht is een belangrijke troef.

Hinterland (kuststreek)

In de achtertuin van de Belgische kust ligt de groene Vlaamse regio Hinterland. Dit poldergebied is rijk aan kastelen, dijken en talrijke historische monumenten die de geschiedenis van deze duizend jaar oude streek weer doet herleven. Van Ieper tot Veurne, van het hoogste punt tot de laagste polder, van het natuurreservaat tot In Flanders Fields, voor elk wat wils in de Westhoek. De Westhoek beschikt over een volledig verzorgd fietsroutenetwerk en kilometerslange wandelwegen. Maar ook het Brugse Ommeland biedt veel natuur en cultuur. Kortom: net achter de kust valt heel wat te beleven.

Oostkantons (Oost-België)

De Oostkantons zijn puur natuur en je kunt er heerlijk wandelen. De rustige natuur in Oost-België is verbonden met de Belgische Ardennen. De valleien van de Geul, de Vesder, de Hill, de Warche, de Amel en de Our liggen er letterlijk op wandelaars te wachten. Weiden en bossen maken niet minder dan de helft van de totale oppervlakte van de Oostkantons uit! Het meest aantrekkelijk is zeker het landschap van de Hoge Venen, één van de laatste hoogvenen in Europa. De fauna en flora zijn uniek en tijdens een autovakantie in de Oostkantons gemakkelijk te verkennen langs de verharde wegen en paadjes. Bewegwijzerde wandelwegen leiden natuurliefhebber door een streek waar ook de dorpjes oasen van rust en ontspanning zijn.

Belgische steden

In de Belgische steden met hun historische kern van statige gevels en sfeervolle pleintjes vind je talloze cafeetjes, restaurants en levendige terrasjes. Maar ook wie graag een dagje shopt, kan tijdens een stedentrip vakantie in België zijn hart ophalen: elke stad heeft wel winkelpromenades. Meer zin in een stevige portie cultuur? Van eeuwenoude meesters tot hedendaagse kunst en tijdelijke tentoonstellingen, van opera tot popconcerten en speciale evenementen. Van Brugge met zijn belfort tot Antwerpen met zijn Diamantwijk, van Brussel met zijn prachtige Grote Markt en zijn gezellige Beenhouwersstraatje tot Leuven met zijn studenten. Trendy wijken zorgen ervoor dat deze steden met een rijke geschiedenis toch jong van geest en uitstraling blijven.