Duitsland

Autovakantie in Duitsland
Je bent hier:

Op zoek naar een hotelarrangement voor een autovakantie in Duitsland? Net over de grens vind je rust, natuur en cultuur. Duitsland is gastvrij en je kunt tijdens er genieten van culinaire lekkernijen en uitrusten in wellnesshotels. Op je autovakantie in Duitsland vind je romantische bossen, schilderachtige middelgebergtes en berglandschappen en prachtige watergebieden. Tevens is een vakantie in Duitsland zeer geschikt om te wandelen en fietsen. Kortom, autovakantie in Duitsland …zo dichtbij en toch zo anders!

Vakantieregio's in Duitsland

Eifel

De Eifel is een ideale vakantieregio voor een autovakantie in Duitsland. Een autovakantie in de Eifel is dichtbij, er is veel groen en er zijn veel toeristische voorzieningen. Het hart van de Eifel bestaat uit vulkanen die niet meer actief zijn. Het prachtige natuurpark de Schnee Eifel grenst aan de Ardennen en is zeer de moeite waard om te bezoeken. Je kom tijdens een autovakantie in Duitsland helemaal tot rust, want de Eifel staat ook bekend om zijn uitstekende kuuroorden. Denk aan de kuurplaatsen Daun, Gerolstein en Bad Munstereifel. Liefhebbers van rust en frisse lucht en van wandelen en fietsen zullen in de Eifel zonder twijfel genieten.

Moezel

Een autovakantie aan de Moezel staat synoniem voor uitgestrekte wijngaarden, gezellige dorpjes en rustige boottochtjes. Ideaal dus om tijdens een autovakantie in Duitsland van dorpje tot dorpje te varen en de verschillende wijnkelders met hun heerlijke wijnen te bezoeken. Ook voor de actievere vakantieganger is er tijdens een autovakantie in Duitsland heel wat te beleven in de regio Moezel. Verscheidene fiets – en wandeltochten zijn er speciaal aangelegd en worden nog steeds door de toeristische diensten beheerd. Trier, Koblenz, Traben-Trarbach zullen iedereen bekoren door hun charme en geschiedenis die nog dateert van de Romeinse periode.

Rijngebied

Met een autovakantie aan de Rijn voert je route langs wijngaarden, burchten en gezellige stadjes. Keulen, Bonn, Königswinter en Koblenz zijn prachtige steden om te bezichtigen en om eindeloos in te shoppen. Nordrhein Westfalen was eens de industrieregio van Duitsland maar is nu omgetoverd tot een aantrekkelijk centrum voor cultuur en historisch erfgoed zoals de talloze abdijen en de gotische Dom van Keulen. Het Teutoburger Wald zorgt ervoor dat men uren kan wandelen. De Lahn vloeit samen met de Rijn, het Ahrtal is een van de mooiste zijdalen van de Rijn. Dit is een prachtige bergrivier met kuuroorden, burchten, wijngaarden en fruitbomen. Langs de Lahn liggen vele kastelen en stadjes met een eigen karakter, zoals het prestigieuze kuur wellnessoord Bad Ems, het Middeleeuws centrum Limburg en de grote Burg van Runkel.

Sauerland

Het Sauerland is voor een autovakantie in Duitsland een van de bekendere vakantie bestemmingen. Met de grotten en beboste flanken doet het een beetje aan vakantie in de Ardennen denken. In de winter worden de prachtige wandelpaden omgetoverd tot heuse Loipes. Bijna alle soorten wintersporten kun je dan beoefenen. Een topattractie voor tijdens een autovakantie in het Sauerland is de reusachtige burcht in Altena.

Saarland

Het Saarland is de kleinste deelstaat van Duitsland. De naam stamt af van de rivier de Saar. Dat de Romeinen ook van deze streek hielden, is te merken aan de 50 nederzettingen uit dit tijdperk die reeds opgegraven zijn. Het Saarland is een aantrekkelijke bestemming voor een autovakantie in Duitsland. Een wandeling, mountainbiketocht of gewoon wijn proeven, tijdens een autovakantie in het Saarland is er voor ieder wat wils. Het Saarland is een mooie streek die sinds lange tijd afstand neemt van zijn industrieel verleden.

Romantische Strasse

Van de Main tot aan de voet van de Alpen is de Romantische Strasse (350 km lang) in Duitsland een van de oudste en meest bekende toeristische routes voor een autovakantie. De route van een autovakantie in deze prachtige regio voert langs idylische middeleeuwse stadjes, akkers, bossen en wijngaarden. In het zuiden van Duitsland is het relatief rustig en je kunt er genieten van culinaire lekkernijen.

Zwarte Woud

Bijzonder aan een autovakantie in het Zwarte Woud zijn de mooie houten boerderijen, koekoeksklokken en uitgestrekte sparrenbossen maken. Dat maakt het Zwarte Woud nog steeds tot een aantrekkelijke autovakantie bestemming. Aan mogelijkheden voor buitenactiviteiten is geen gebrek: Nordic Walking, klimmen, zeilen en skiën zijn de meest beoefende sporten. In het najaar kun je tijdens uw autovakantie in het Zwarte Woud aanschuiven bij de vele wijnfeesten. Proef van de heerlijke wijnen. Deze worden kun je meestal alleen ter plaatse kopen, dus geniet er dus extra van tijdens je autovakantie in Duitsland.